خبر " روحانی مشهور و پرطرفدار که حرف‌هایش امروز خریدار ندارد " | اقتصاد آفرین

خبر " روحانی مشهور و پرطرفدار که حرف‌هایش امروز خریدار ندارد " | اقتصاد آفرین
  • امروز : شنبه - 3 خرداد - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

رویداد ملی «سفیران خلیج‌فارس» با مشارکت پیشکسوت گیلانی قایقرانی و پاروزنی از فارور تا کیش طوفان و رعد و برق در شمال هند ۵۶ کشته بر جای گذاشت خوزستان گرمترین نقطه جهان شد بخشنامه شیرین سازمان امور مالیاتی کشور به کام کدام مشاغل شد ؟ تب صعود در بازار طلا، سکه و دلار | بورس هفته آینده پیش بینی شد سرمربی بعدی تراکتور قطعی شد پرسپولیس با جایگزین آل‌کثیر توافق کرد ترامپ اپل را تهدید کرد قیمت طلا اوج گرفت؛ بازار جهانی زیر فشار تعرفه‌های آمریکا رویداد ملی «سفیران خلیج‌فارس» با مشارکت پیشکسوت گیلانی قایقرانی و پاروزنی از فارور تا کیش به ناترازی انرژی غلبه کردیم / چند نرخی بودن دلار، بلای جان تولیدکنندگان تلگرام دوباره زیر تیغ فیلترینگ رفت شوک سیمانی به بازار مسکن جدی است؟ ۴۰۵، مهمانی که تبدیل به میزبان شد ورود ۲ هواپیمای ایرباس به ناوگان ایران ایر دو هشدار هواشناسی؛ بارش تگرگ و وزش باد شدید در ۲۰ استان قیمت روز سکه پارسیان جمعه ۲ خرداد ۱۴۰۴ | سکه ۲۰۰ سوتی چند ؟ اطلاعیه سازمان خصوصی‌سازی درباره « سود سهام عدالت » پرسپولیس با ستاره تراکتور توافق کرد سرمربی تیم ملی در جام جهانی مشخص شد آخرین خبر‌ها از لیست خروج جنجالی کارتال مظفری زاده: مشکل اسکوچیچ حل شد/ سرمربی قهرمان در تبریز می‌ماند علی دایی در جشن تولد دختر بازیگر معروف+ عکس رویداد ملی «سفیران خلیج‌فارس» با مشارکت پیشکسوت گیلانی قایقرانی و پاروزنی از فارور تا کیش


12
روحانی مشهور و پرطرفدار که حرف‌هایش امروز خریدار ندارد
  • کد خبر : 455381
  • 02 خرداد 1403
روحانی مشهور و پرطرفدار که حرف‌هایش امروز خریدار ندارد

برترین‌ها: چه کسی فکر می‌کرد که ۲۷ سال بعد از دوم خرداد ۷۶ و آن شور و حرارت فراموش‌نشدنی، محبوبیت سیدمحمد خاتمی در وضعیت امروز قرار داشته باشد. به طوری که حالا و پس از انتشار فایل صوتی اخیرش، بازخوردی که از سوی فضای رسانه‌ای و مردم گرفت آن چیزی نبود که خیلی‌ها تصور می‌شد. دوم خرداد؛ […]

برترین‌ها: چه کسی فکر می‌کرد که ۲۷ سال بعد از دوم خرداد ۷۶ و آن شور و حرارت فراموش‌نشدنی، محبوبیت سیدمحمد خاتمی در وضعیت امروز قرار داشته باشد. به طوری که حالا و پس از انتشار فایل صوتی اخیرش، بازخوردی که از سوی فضای رسانه‌ای و مردم گرفت آن چیزی نبود که خیلی‌ها تصور می‌شد.

دوم خرداد؛ چیزی شبیه به یک حماسه!

انتخابات هفتمین دوره ریاست جمهوری در ۲ خرداد ۱۳۷۶ برگزار شد. این انتخابات که به پیروزی غیرمنتظره سید محمد خاتمی انجامید آغازگر دورانی است که به دوران اصلاحات و دوم خرداد معروف شد و از جانب اصلاح طلبان با عنوان حماسه دوم خرداد یاد می‌شود. در این دوره از انتخابات ریاست‌جمهوری، حدود ۸۰ درصد از واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردند. در این انتخابات محمد خاتمی با بیش از ۲۰ میلیون رای رقبای خود ناطق نوری، محمدی ری شهری و زواره‌ای را شکست داد و به ریاست جمهوری رسید.

محمد خاتمی سال ۸۴ کاخ ریاست جمهوری را ترک کرد. مردی که عملکردش برای فضای رسانه‌ای و فرهنگی از حداقل‌هایی برخوردار بود و مردم به لحاظ اقتصادی و امرار معاش در دوران هشت ساله‌ او در محدوده مطلوبیت قدم می‌زدند . 

حامی شماره یک موسوی و کروبی

مسائلی که محمد خاتمی در هشت سال ریاست خود، تلاش بر کنترل آن‌ها را داشت، اتفاقات دوران احمدی‌نژاد و آغاز موج تحریم‌ها، تا حدود زیادی به نقطه صفر برگرداند. او چهار سال بعد با ایستادن پشت میرحسین موسوی تلاش می‌کرد تا تفکر اصلاح‌طلبی و آنچه که مطلوب هواخواهانش بود را دوباره به بدنه دولت تزریق کند. اما خب حوادث خرداد ۸۸ علاوه بر موسوی و کروبی، جایگاه محمد خاتمی را نیز در سپهر سیاسی ایران تحت تاثیر قرار داد.

انتخابات ۹۲؛ وقتی معادلات را تغییر داد!

با وجود همه اتفاقات، محمد خاتمی در بزنگاه بعدی، حسن روحانی را با انصراف محمدرضا عارف (یار قدیمی خاتمی) به عنوان کاندیدای مورد وثوق خود انتخاب کرد. خاتمی، سال ۹۲ هنوز هم مورد اعتماد بخشی از جامعه بود که در سال‌های ۷۶ تا ۸۴ از برخی تغییرات فرهنگی، بهره‌ی نسبتا خوبی برده بودند.

با روی کار آمدن دولت روحانی و دمیده شدن نسبی فضای اصلاحات به جامعه، حالا نوبت همسو شدن مجلس با دولت بود. اما برخی  ملاحظات شورای نگهبان در این دوره موجب رد صلاحیت گسترده کاندیداهای مجلس شد تا محمد خاتمی این بار با لیست امید پا به میدان بگذارد. لیست امید متشکل از چند اصلاح‌طلب و اصولگراهایی بود که از جناح راست رادیکال کمی فاصله داشتند. این احتمالا آخرین باری بود که سیدمحمد خاتمی در جریانات سیاسی مورد حمایت مردم قرار گرفت.

افول رهبر اصلاحات چگونه رقم خورد؟

پس از روی کار آمدن مجلس دهم در سال ۹۵ و تقریبا یکدستی قوای مجریه و مقننه، مردم در انتظار تصمیماتی تازه بودند که حداقل معیشت جامعه را دسخوش تغییرات اساسی کند. اما با گذر زمان و انفعال نمایندگانی که به پشتوانه «مردمِ منتظر» به خانه ملت راه یافته بودند، جامعه شاید دچار دلسردی شد و این سرآغاز افول مردی بود که فضای سیاسی ایرانِ پس از انقلاب را به قبل و بعد خودش تقسیم کرد.

محمد خاتمی در تمام این سال‌ها از حمایت نسبی جامعه برخوردار بود اما با اتفاقات پس از سال ۹۶ به نظر می‌رسد او نیز مقبولیت گذشته را ندارد. حتی در انتخابات اخیر مجلس و پس از انتشار فایل صوتی منتسب به او که خبر از رای ندادن می‌داد هم دیگر مثل گذشته خبرساز نشد.

حالا و به بهانه فرا رسیدن دوم خرداد و آغاز جنبشی تازه در فضای سیاسی ایران، تصاویری از آن روز تاریخی را در ادامه با هم مرور خواهیم کرد.

 

پ

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=455381

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.