خبر " از بین بردن سند عادی تنظیم شده بین اشخاص جرم است؟ " | اقتصاد آفرین

خبر " از بین بردن سند عادی تنظیم شده بین اشخاص جرم است؟ " | اقتصاد آفرین
  • امروز : چهارشنبه - 6 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

خط و نشان تازه چین برای اقتصاد دنیا | سوئیفت متوقف می‌ شود؟ اولین بمب نقل و انتقالات فوتبال ایران در سال جدید معرفی شد آیپدی که ۵ سال زیر آب بود، از یک جنایت پرده برداشت سلاح جدید چین که می‌تواند اینترنت ۹۵ درصد جهان را قطع کند! سرمایه‌گذاری ۱.۸ میلیون دلاری دوج/ جهش چشم‌گیر DOGE در راه است؟! لزوم شفاف سازی و رفع موانع اداری در حوزه معادن هفت استان کشور هشدار هواشناسی دریافت کردند پیش بینی قیمت طلا و سکه ۶ فروردین ۱۴۰۴ | تا این تاریخ معامله نکنید پیش بینی قیمت دلار ۶ فروردین ۱۴۰۴ | دلار بیش از ۱۰۰ هزار تومان می شود؟ ترکیب تیم ملی مقابل ازبکستان مشخص شد پخش زنده دیدار ایران و ازبکستان/ ایران ۲- ازبکستان ۲ صعود به جام جهانی با درخشش طارمی مصرف بنزین تا پایان تعطیلات ۲۵% افزایش می‌یابد اشک های بیرانوند پس از صعود تیم ملی واکنش رسمی باشگاه اینتر به درخشش طارمی واکاوی نقش «واسکو» در پروژه انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران تازه‌ترین خبر درباره فروش بلیت سفرهای نوروزی رکود ملک به شاخص دلاری هم رسید ایده‌های جسورانه با این بتن؛ صنعت ساخت‌وساز سبز می‌شود تمام گوشی‌هایی که بدون دیش به ماهواره و استارلینک وصل می‌شوند پیش فروش بلیت اتوبوس سفرهای نوروزی ادامه دارد بازار داغ ال نود جدید در اروپا ایرلاین‌ها اجاره زمین های در اختیار را پرداخت نمی‌کند قیمت دلار امروز سه‌شنبه ۵ فروردین۱۴۰۴ + جدول نرخ ارز


0
از بین بردن سند عادی تنظیم شده بین اشخاص جرم است؟
  • کد خبر : 506820
  • 08 دی 1403
از بین بردن سند عادی تنظیم شده بین اشخاص جرم است؟

به گزارش خبرگزاری مهر، اداره کل حقوقی قوه قضائیه به سوالی درباره حکم قانونی از بین بردن سند عادی تنظیم شده بین اشخاص پاسخ داد. متن سوال مطرح شده و پاسخ آن به شرح زیر است: سوال: چنانچه فردی هر دو نسخه سند عادی تنظیم شده بین خود و دیگری را که نسبت به آن […]

به گزارش خبرگزاری مهر، اداره کل حقوقی قوه قضائیه به سوالی درباره حکم قانونی از بین بردن سند عادی تنظیم شده بین اشخاص پاسخ داد.

متن سوال مطرح شده و پاسخ آن به شرح زیر است:

سوال:

چنانچه فردی هر دو نسخه سند عادی تنظیم شده بین خود و دیگری را که نسبت به آن تعهداتی داشته است، پاره (تخریب) کند، آیا مرتکب جرم شده است؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، مبنای محاسبه مجازات وی چیست و ارزش سند چگونه محاسبه می‌شود؟ آیا بر اساس ارزش تعهدات مندرج در سند معدوم شده محاسبه می‌شود و یا آنکه به نحوی دیگر و یا با جلب نظر کارشناس در خصوص ارزش ظاهری و هزینه‌های تنظیم دوباره سند محاسبه می‌شود؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه:

۱- وفق ماده ۶۸۲ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات مصوب ۱۳۷۵) اتلاف اسناد یا اوراق تجاری و غیر تجاری غیر دولتی به طور مطلق و بدون لحاظ میزان خسارت؛ مشروط بر آنکه اتلاف آن‌ها موجب ضرر غیر باشد، دارای وصف مجرمانه است؛ بنابراین، چنانچه یکی از متعاملین سند متعلق به طرف دیگر معامله را تلف کند، موضوع مشمول ماده یاد شده است.

۲- ارزش مالی سندی که تلف شده است، بر اساس ماده ۶۸۲ قانون یادشده در تعیین میزان مجازات مؤثر نیست و نصاب مبلغ یکصد میلیون ریال در ماده ۶۷۷ این قانون، به ماده ۶۸۲ همین قانون تسری ندارد.

بر اساس این گزارش، طبق ماده ۶۸۲ قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده اصلاحی ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹) هر کس عالماً هر نوع اسناد یا اوراق تجارتی و غیر تجارتی غیردولتی را که اتلاف آنها موجب ضرر غیر است بسوزاند یا به هر نحو دیگر تلف کند به حبس از چهل و پنج روز تا یک سال محکوم خواهد شد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=506820

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.