خبر " دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد " | اقتصاد آفرین

خبر " دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد " | اقتصاد آفرین
  • امروز : جمعه - 1 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 29

سرخط اخبار اقتصادی

جزئیات نخستین سهمیه بنزین سال ۱۴۰۴/ سهمیه بنزین از چه زمانی قابل برداشت است؟ گذر از چالش‌های معدنی رکورد مصرف بنزین شکست؛ ایران در رتبه هشتم جهان قرار گرفت پیام وزیر صمت به مناسبت تحویل سال نو ناوگان در سایه توقیف شد؛ تصاحب محموله نفتی ۱۰۰ هزار تنی روسیه توسط آلمان واردات ۱۰۰ هزار تن جو برای توزیع با قیمت مصوب یادنامه حسینعلی عظیمی – ۷ |از چمران تا «کان عرشُه علی الماء» پلیس ترمز رانندگان سرعتی را کشید؛ توقیف ۵ روزه در انتظار متخلفان ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی/ هشدار به مسافران: جاده‌ها برفی و بارانی است زلزله نسبتا شدید در اصفهان/ زمین‌لرزه ۵ ریشتری نطنز و بادرود را لرزاند جاده چالوس یکطرفه شد؛ جزئیات ممنوعیت تردد از مسیر شمال به جنوب محور کندوان/ وضعیت ترافیکی دیگر محورهای کشور چگونه است؟ اسباب‌کشی نوروزی فقط با مجوز کلانتری/ تدابیر ویژه پلیس پایتخت برای تعطیلات فیلترینگ در ایران؛ آیا وعده‌ها عملی خواهد شد؟ ۷۰ کیلومتر بزرگراه در شمال سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۳ ساخته شد کاهش ۵ درصدی سفرهای نوروزی نسبت به اول فروردین ۱۴۰۳ هواشناسی ایران۱۴۰۴/۱/۱؛هشدار نارنجی برای ۲۴ استان اقدامات سازمان زندان‌ها در جهت کاهش نرخ بازگشت جرم هواشناسی امروز؛ ۱ فروردین| هشدار یخبندان گسترده در کشور عیدی ۱۰ تومانی عراق به ایران | قیمت دینار کاهشی شد؟ دومین عیدی دولت به مردم در راه است |‌ زمان واریز اعلام شد سردار آزمون به رکورد علی دایی رسید پیشنهاد ۲ میلیون دلاری پرسپولیس به مهاجم سابق الهلال وزیر نفت: برای جلوگیری از قاچاق سوخت هر قطره تولیدی پالایشگاه‌ها را رصد می‌کنیم  احمدرضا عابدزاده سر سفره هفت‌سین + عکس


1
دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد
  • کد خبر : 521370
  • 28 بهمن 1403
دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا تصویب شد

به گزارش خبرگزاری مهر، دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا در ۱۴ ماده و ۲ تبصره در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید و از تاریخ ابلاغ لازم‌الاجرا است. متن کامل «دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا» به شرح ذیل است: مقدمه در اجرای بند سوم از […]

به گزارش خبرگزاری مهر، دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا در ۱۴ ماده و ۲ تبصره در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید و از تاریخ ابلاغ لازم‌الاجرا است.

متن کامل «دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب تصدی منصب قضا» به شرح ذیل است:

مقدمه

در اجرای بند سوم از اصل یکصد و پنجاه هشتم قانون اساسی، قانون استخدام قضات و شرایط کارآموزی مصوب ۱۳۴۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی، قانون شرایط انتخاب قضات دادگستری مصوب ۱۳۶۱ با اصلاحات بعدی، قانون تشخیص لزوم کارآموزی برای متقاضیان امر قضا مصوب ۱۳۶۶، قانون وظایف و اختیارات رئیس قوه قضائیه با اصلاحات بعدی، بند چهارم حکم انتصاب رئیس قوه قضائیه ابلاغی ۱۴۰۰/۰۴/۱۰ رهبر معظم انقلاب و اهداف سند تحول و تعالی قوه قضائیه و به منظور نخبه گزینی هدف‌مند و بکارگیری قضات کارآمد، فاضل، صالح و جهادی در راستای اجرای آئین نامه نحوه‌ی جذب، گزینش و کارآموزی داوطلبان تصدی امر قضا و استخدام قضات مصوب ۱۳۹۲ رئیس قوه قضائیه، «دستورالعمل جذب ویژه طلاب داوطلب منصب قضا» به شرح ذیل است:

فصل اول: تعاریف

ماده ۱ تعاریف مذکور در این دستورالعمل در معانی زیر به کار می‌رود:

الف) جذب ویژه: جذب طلاب داوطلب تصدی منصب قضا از طریق بررسی سوابق علمی یا تجربی و داشتن قابلیت‌های دانشی، مهارتی و حرفه‌ای و صلاحیت‌های عمومی برای تصدی منصب قضا، با وجود سایر شرایط مقرر در این دستورالعمل است.

ب) واحد جذب ویژه: واحدی است که به منظور انجام فرآیند جذب موضوع این دستورالعمل در معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه تشکیل می‌شود.

پ) آئین نامه: آئین نامه نحوه جذب، گزینش و کارآموزی داوطلبان تصدی امر قضا و استخدام قضات مصوب ۱۳۹۲ رئیس قوه قضائیه.

ت) حوزه‌های علمیه گروه اول: حوزه‌های علمیه موضوع تبصره ماده ۷ آئین نامه.

ث) حوزه‌های علمیه گروه دوم: حوزه‌های علمیه موضوع تبصره ماده ۷ آئین نامه.

ج) دوره پیش نیاز: دوره آموزش ۱۲ ماهه پودمانی دوره حقوقی و کیفری که پیش از ورود به دوره عمومی کارآموزی قضائی برای داوطلبان فاقد تحصیلات دانشگاهی در رشته حقوق یا علوم قضائی است.

چ) مصاحبه علمی: بررسی توانمندی علمی، فقهی مرتبط با قضای اسلامی داوطلب که با هدف احراز توانایی فرد جهت تصدی منصب قضا انجام می‌شود

فصل دوم: شرایط و نحوه جذب داوطلبان

ماده ۲ داوطلبان زیر با داشتن هر یک از شرایط مشمول جذب موضوع این دستورالعمل هستند:

الف) دارندگان گواهی یا اجازه اجتهاد مورد تأیید شورای مدیریت حوزه‌های علمیه.

ب) اساتید حوزه‌های علمیه در صورت داشتن مجوز تدریس در دروس فقه و اصول پایه چهارم و بالاتر از مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه.

پ) دانش آموختگان سطح چهار در گرایش فقه و اصول از حوزه‌های علمیه گروه اول.

ت) دانش آموختگان سطح چهار گرایش فقه و اصول از حوزه‌های علمیه گروه دوم و سایر حوزه‌های علمیه مشروط به داشتن حداقل معدل ۱۷

ث) دانش آموختگان سطح سه سایر حوزه‌های علمیه در گرایش فقه و اصول مشروط به داشتن حداقل معدل ۱۸.

ج) دانش آموختگان سطح سه یا چهار در گرایش‌های غیر از فقه و اصول و حقوق و قضای اسلامی مشروط به داشتن مدرک کارشناسی یا بالاتر در رشته حقوق، فقه و مبانی اسلامی یا علوم قضائی.

ماده ۳ واحد جذب ویژه مکلف است با استفاده از روش‌های مرسوم از جمله معرفی داوطلبان توسط افراد مورد وثوق، استقرار مسئول یا رابط جذب در حوزه‌های علمیه، برگزاری نشست‌ها، همایش‌ها و سمینارهای تبیینی با رویکرد آشنایی با منصب قضا نسبت به شناسایی فعالانه و جذب طلاب واجد شرایط اقدام کند.

فصل سوم: گزینش داوطلبان تصدی منصب قضا

ماده ۴ شرایط عمومی و سایر شرایط داوطلبان موضوع این دستورالعمل همان شرایط مذکور در آئین نامه است که با داشتن معافیت تحصیلی امکان جذب برای آنها فراهم است.

ماده ۵ مراحل جذب ویژه به شرح زیر است:

شناسایی و معرفی

ثبت نام اولیه و احراز شرایط جذب ویژه

استعلام از مراجع ذیربط

تعدیل و توثیق داوطلب به وسیله حداقل دو نفر مشهور به عدالت

مصاحبه علمی و آزمون‌های روان شناختی

مصاحبه عقیدتی و سیاسی

تحقیقات محلی

تبصره ۱ پس از شناسایی و معرفی افراد مراحل ۲ تا ۵ حداکثر ظرف دو ماه و سایر مراحل نیز حداکثر ظرف دو ماه دیگر انجام خواهد شد.

تبصره ۲ معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه مکلف است بلافاصله پس از ثبت نام و قبل از مصاحبه علمی و روانشناسی یا همزمان با آن استعلامات لازم را انجام دهد.

ماده ۶ افراد واجد شرایط برای انجام مصاحبه علمی و روانشناسی در فرایند جذب ویژه طلاب با پیشنهاد معاون منابع انسانی و امور فرهنگی و ابلاغ معاون اول قوه قضائیه برای مدت یکسال منصوب می‌شوند، انتصاب مجدد نامبردگان بلامانع است و تا زمانی که فرد جدیدی معرفی نشده باشد افراد سابق کماکان نسبت به انجام مصاحبه اقدام خواهند کرد.

ماده ۷ معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی مکلف است برنامه جذب ویژه طلاب را قبل از شروع هر سال تدوین و جهت تصویب به معاون اول قوه قضائیه اعلام کند، این برنامه به نحو مقتضی به حوزه‌های علمیه اطلاع رسانی می‌شود.

ماده ۸ تعیین و احراز صلاحیت موضوع ماده (۲۰) آئین نامه توسط هیئتی مرکب از سه نفر عضو با پیشنهاد معاون منابع انسانی و امور فرهنگی و تأیید معاون اول قوه قضائیه و ابلاغ رئیس قوه قضائیه برای مدت سه سال منصوب می‌شوند. سایر فرایندها و مأموریت‌های هیئت (بدوی تجدید نظر) بر اساس مفاد آئین نامه خواهد بود.

ماده ۹ معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی ضمن بازبینی طرح دروس کارآموزی، عنداللزوم با رویکرد استفاده حداکثری از دانش فقهی داوطلبان طلبه دوره‌های کارآموزی را طراحی و اجرا می‌کند.

ماده ۱۰ دانش آموختگان مجتمع فقه و حقوق و قضا و دارندگان مدرک کارشناسی رشته حقوق، فقه و حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی و یا علوم قضائی نیازی به گذراندن دوره پیش نیاز ندارند.

ماده ۱۱ سایر ضوابط و شرایط مربوط به جذب، گزینش و آموزش و همچنین مواردی که در این دستورالعمل ذکر نشده است، تابع آئین نامه و سایر قوانین و مقررات مربوط است.

ماده ۱۲ اشخاصی که بر اساس این دستورالعمل پذیرفته می‌شوند از تمام مزایای پذیرفته شدگان حوزوی یا دانشگاهی مقرر در ماده ۹ آئین نامه برخوردار خواهند شد.

ماده ۱۳ معاون اول قوه قضائیه مسئول نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل است و معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی موظف است گزارش اجرای این دستورالعمل را به صورت دوره‌ای به معاون اول قوه قضائیه ارسال کند.

ماده ۱۴ مقررات این دستورالعمل نافی اختیارات رئیس قوه قضائیه در خصوص جذب و استخدام قضات نیست.

این دستورالعمل در ۱۴ ماده و ۲ تبصره در تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۲۰ به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید و از تاریخ ابلاغ لازم‌الاجرا است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=521370

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.