در ادامه مطالب سعی خواهیم کرد تا شما عزیزان را به بهترین شکل راهنمایی کنیم تا از شرایط و انواع امریه سربازی مطلع شوید .با اطلاع از این شرایط و نحوه ثبت نام آن ها تقریبا با هر شرایطی که دارید میتوانید در یکی از ارگان های دولتی یا شرکت های دانش بنیان پذیرش شوید و دوره سربازی را در محیط غیر نظامی سپری کنید.
شرایط امریه سربازی ۱۴۰۳
برای استفاده از امریه سربازی شرایط مختلفی قرار داده شده است که اکثر آن ها در انواع ارگان ها یکسان است مگر اینکه در سازمانی خاص نوعی شرایط خاص مانند رشته تحصیلی مشخص یا سابقه کار در نظر گرفته شده باشد. اگر بخواهیم مهم ترین شروط برای امریه شدن را نام ببریم میتوان به این موارد اشاره کرد.
- نداشتن غیبت سربازی
- عدم اعزام مجدد ( مخصوص کسانی که ایست خدمت زدند )
- داشتن شرایط معاف از رزم
- تاهل و داشتن فرزند
- داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری
- عضویت عادی و فعال بسیج
- عضویت در خانواده شهدا ، جانبازان و ایثارگران
- مددجو کمیته امداد یا بهزیستی بودن
- تطابق امریه با محل بومی منطقه زندگی
- تطابق رشته تحصیلی با امریه مورد نظر
توجه!
مشمولانی که دارای سابقه کار مرتبط و رزومه علمی مناسبی یا فعالیت های پژوهشی هستند در اولویت امریه سربازی قرار خواهند گرفت و داشتن این شرایط امتیازی مازاد بر شرایط قبلی محسوب میشود.
انواع امریه سربازی در ایران
بطور کلی میتوان امریه های سربازی را در ۳ دسته کلی تقسیم بندی کرد. با وجود اینکه هر کدام از این ۳ دسته مجموعه ای متفاوت هستند اما بطور کلی برای پذیرش شدن در آن ها شرایط گفته شده تقریبا یکسان است پس این موضوع به انتخاب و تصمیم شما برمیگردد که کجا بخواهید خدمت سربازی را بگذرانید.
امریه سربازی در وزارت خانه ها و سازمان های دولتی و حکومتی
بیشترین حجم تقاضا برای امریه سربازی در این مجموعه قرار دارد و اگر بخواهیم چندتا از معروف ترین سازمان های دارای پذیرش امریه را مثال بزنیم میتوان به این موارد اشاره کرد:
- وزارت نفت
- آموزش و پرورش ( سرباز معلمی )
- قوه قضاییه
- آستان قدس رضوی
- وزارت ارتباطات
- وزارت کشور ( استان داری ، شهرداری و آتشنشانی )
- وزارت نیرو
- وزارت علوم
امریه سربازی در ارگان ها و سازمان های نظامی
- وزارت دفاع ( مخصوص اعضای بنیاد ملی نخبگان و مشمولان دارای تخصص و رزومه علمی )
- قرارگاه خاتم الانبیاء
امریه سربازی در شرکت های خصوصی
- امریه شرکت های دانش بنیان
توجه!
شرکت های دانش بنیان تنها شرکت های خصوصی در ایران هستند که امکان امریه کردن سربازان را دارند که با نام امریه دانش بنیان شناخته می شود .البته از عمر این موضوع چند سالی بیشتر نمیگذرد و خوشبختانه به مرحله اجرایی رسیده است تا فعالان حوزه تولید و کارمندان این شرکت های تولید فناور بتوانند در همان شرکت به کارشنان ادامه دهند و فعالیتشان بعنوان دوره سربازی نیز به حساب بیاید.
ثبت نام امریه سربازی چگونه است؟
برای ثبت نام امریه سربازی لازم نیست با جایی تماس بگیرید یا مراجعه حضوری داشته باشید بلکه هر کدام از سازمان های گفته شده دارای سامانه ای مشخص برای جذب سرباز امریه است. به سادگی میتوان از طریق این سامانه ها اقدام به ثبت نام و بارگذاری مدارک کرد و منتظر بررسی سیستم برای حضور در جلسه مصاحبه شد.
دقت داشته باشید تمام ارگان های گفته شده بر اساس جدول زمان بندی ثبت نام امریه سربازی را انجام میدهند و خارج از زمان های مشخص شده هیچگونه ثبت نامی انجام نخواهد شد.برای مثال ثبت نام امریه وزارت نفت در ۱۰ روز اول ماه های زوج است یا ثبت نام در امریه آموزش و پرورش تا تیر ماه بسته میشود.
بنابراین اگر تصمیم دریافت امریه سربازی در هر کدام از سازمان های دولتی و غیر دولتی را دارید باید از قبل از زمان ثبت نام آن ها مطلع شوید و بموقع مدارک خودتان را بازگذاری کنید همچنین در نظر داشته باشید باید ثبت نام را بر اساس تاریخ اعزامی که پلیس+۱۰ مشخص کرده است انجام دهید.
شرایط امریه سربازی در سال ۱۴۰۳
اتفاقی که در سال ۱۴۰۳ افتاده است و با سال های قبل بسیار تفاوت دارد گزینش مشمولان متقاضی امریه بر اساس مدرک تحصیلی میباشد. در گذشته حداقل مدرک تحصیلی مورد نیاز برای دریافت امریه سربازی لیسانس بود اما از اعزامی های آذر ماه ۱۴۰۲ با اعلام ستاد کل نیروهای مسلح این روال تغییر کرد و داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد الزامی است.
تنها چند ارگان امکان امریه کردن مشمولان دارای مدرک کارشناسی را دارند مانند:
- وزارت آموزش و پرورش ( اولویت با مدرک تحصیلی بالاتر است )
- قرارگاه خاتم الانبیاء
- شرکت های دانش بنیان
نکته
حتی در این موارد هم اولویت با کسی است که مدرک تحصیلی بالاتری دارد اما در صورت نیاز به نیرو مخصوصا در مناطق محروم از مشمولان با مدرک تحصیلی کارشناسی استفاده میشود.
همه چیز درباره امریه سربازی که باید بدانید
- مدت امریه سربازی ۲۴ ماه است.
- در صورت امریه شدن امکان استفاده از کسری خدمت وجود ندارد.
- حقوق امریه سربازی با حقوق سربازان شاغل در مناطق غیر عملیاتی یکسان است.
- ساعت کار و قوانین آمد و شد و مرخصی ها با نظر سازمان مربوطه اعمال میشود.
- احتمال استخدام در ارگان مربوطه بعد از پایان خدمت سربازی افزایش پیدا میکند.
- مدت خدمت امریه بعنوان سابقه کار لحاظ میشود.
- امکان لغو امریه تنها در صورت موافقت سازمان مربوطه وجود دارد.
- گذراندن دوره آموزشی برای تمامیم مشمولان از جمله مشمولان امریه اجباری است.
- امکان خروج از کشور در حین امریه سربازی میسر نیست.
- با موافقت سازمان مربوطه امکان ایست خدمت تحصیلی وجود دارد.
برای اینکه بتوانید بطور دقیق و جامع در خصوص امریه سربازی تمام ارگان های دولتی و خصوصی اطلاعات مفید و کاملی کسب کنید تا دریافت پذیرش امریه شما قطعی شود میتوانید از مجموعه سرباز مشاور بعنوان اولین و تخصصی ترین مرکز مشاوره سربازی در ایران کمک بگیرید. این مجموعه با داشتن کارشناسانی مجرب و ارائه اطلاعاتی به روز و دقیق بدون شک کمک بزرگی در راه گرفتن امریه سربازی و گذراندن ساده تر خدمت سربازی است.
منبع:
نکات خیلی خوبی درباره امریه سربازی گفتید ممنون از اطلاع رسانی
ممنون که نظرتون رو به اشتراک گذاشتید حسین جان 🙂
کمکم کرد، ممنونم ازتون
خواهش میکنم، خوشحالیم که اخبار امریه سربازی و انواع امریه و نحوه ثبت نام امریه ارو از اقتصاد آفرین پیگیری می کنید.
جالب بود
ممنون از کامننت خوبتون احمد جان