اخبار کشاورزی و دامداری | اقتصاد آفرین

اخبار کشاورزی و دامداری | اقتصاد آفرین
  • امروز : یکشنبه - 3 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 17

سرخط اخبار اقتصادی

هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۱/۳؛ هشدار تداوم بارش‌ها در برخی استان‌ها تشکیل پرونده قضایی برای هتاکان و اخلال‌گران در اماکن گردشگری فارس گل‌گهر سال جدید را با رکوردشکنی آغاز کرد / رکورد تولید گندله با ۱۹,۷۳۳ تن در اولین روز ۱۴۰۴ ادعای بزرگ آقای رئیس | شاخ غول تورم در ۱۴۰۴ شکسته می شود ستاره پرسپولیس به ایران می‌رسد؟ توزیع بنزین سوپر تکذیب شد ۷ ستاره تیم ملی در آستانه محرومیت هیدروپونیک، راهکاری نوین برای کشاورزی در شرایط کم آبی یادنامه حسینعلی عظیمی – ۹ | اعجاز در بهمنشیر دعوت وزارت راه از سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی برای توسعه اهداف ملی دستفروشی در تهران؛ معیشت زیر تیغ ساماندهی اتوبوس‌های ویژه جایگزین مترو در مسیر علی‌آباد – شهرری برج میلاد در تاریکی؛ یک ساعت برای زمین! آقا رضا؛ خالق شکلاتی‌ترین لحظات نیم قرن ایرانی‌ها دعوت وزرات راه از سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی برای توسعه اهداف ملی آزادراه تهران-شمال و جاده چالوس باز شد/ رانندگان احتیاط کنند از آزادی حمید نوری تا ممنوع‌الخروجی متهمان پرونده فوتبالی تیغ حاکمیت زیر گلوی دلار فروشان تمرین جدی ملی‌پوشان برای قطعی‌کردن صعود دو تنیسور برتر جهان از نگاه رافائل نادال آشنایی با مکان‌های دیدنی شیراز + عکس حمایت قضایی از سرمایه گذاران؛ دادستانی گزارش فصلی می‌دهد تن صاحبان بیت کوین لرزید ورود توده‌های گردوخاک از جنوب غربی کشور از ۳ فروردین ماه

اخبار کشاورزی و دامداری | اقتصاد آفرین

03فروردین
هیدروپونیک، راهکاری نوین برای کشاورزی در شرایط کم آبی

هیدروپونیک، راهکاری نوین برای کشاورزی در شرایط کم آبی

هیدروپونیک یا آب‌کشت، یکی از روش های خلاقانه تولید محصولات کشاورزی بدون خاک و سم و با کم ترین نیاز به آب با استفاده از محلول مغذی است.

02فروردین
گشایش نخستین ال‌سی روبل-ریال برای واردات غذای دام از روسیه

گشایش نخستین ال‌سی روبل-ریال برای واردات غذای دام از روسیه

مدیرعامل موسسه جهاد استقلال گفت: اولین ال‌سی روبلی-ریالی میان ایران و روسیه در زمینه نهاده‌های دامی گشایش یافت و با ثبت سفارش صورت گرفته، محموله آن امسال به کشور وارد خواهد شد.

02فروردین
آغاز برداشت گندم در استان‌های جنوبی کشور

آغاز برداشت گندم در استان‌های جنوبی کشور

برداشت گندم در استان‌های جنوبی کشور از ابتدای سال ۱۴۰۴ آغاز شده است.

01فروردین
واردات ۱۰۰ هزار تن جو برای توزیع با قیمت مصوب

واردات ۱۰۰ هزار تن جو برای توزیع با قیمت مصوب

مدیرعامل موسسه جهاد استقلال گفت: ۱۰۰ هزار تن جو برای تنظیم بازار این محصول نهاده دامی به کشور وارد شد و در حال تخلیه برای توزیع به قیمت مصوب است.

01فروردین
یادنامه حسینعلی عظیمی – ۷ |از چمران تا «کان عرشُه علی الماء»

یادنامه حسینعلی عظیمی – ۷ |از چمران تا «کان عرشُه علی الماء»

از حضور در پاوه به همراه شهید چمران، تا حضور در سوسنگرد در کوران محاصره، تا استانداری و تا تشکیل «کمیته آب جنگ»؛ این، روایت سردار بی‌ادعا و سنگرساز بی‌سنگر، مرحوم حاج حسینعلی عظیمی است.

30اسفند
۵ میلیون هکتار اراضی سال قبل رفع تداخل، حدنگاری وسنددار شد

۵ میلیون هکتار اراضی سال قبل رفع تداخل، حدنگاری وسنددار شد

رییس سازمان امور اراضی کشور گفت: بیش از ۵ میلیون هکتار ازاراضی درسال گذشته رفع تداخل، حدنگاری وسنددار شده است.

30اسفند
پاسخ وزارت جهاد کشاورزی به اتهام جواد خیابانی

پاسخ وزارت جهاد کشاورزی به اتهام جواد خیابانی

رئیس مرکز روابط‌عمومی وزارت جهاد کشاورزی ادعای جوادی خیابانی مجری برنامه‌های ورزشی درباره درخواست دریافت پول توسط دفتر وزیر جهاد کشاورزی برای تنظیم ملاقات با وزیر را بی‌اساس، نادرست و فاقد اعتبار خواند.

30اسفند
افزایش قیمت حبوبات هم زمان با افزایش قیمت دلار

افزایش قیمت حبوبات هم زمان با افزایش قیمت دلار

همزمان با افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، قیمت حبوبات نیز افزایش قیمت داشته و روند افسار گسیخته‌ای به خود گرفته است و نیازمند ورود دستگاه های نظارتی و عمل به وظایف حاکمیتی توسط انجن مربوطه است.

29اسفند
سازمان «تات» کوچک می شود

سازمان «تات» کوچک می شود

بر اساس برنامه هفتم، دولت موظف است ساختار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) را باز طراحی کند. کمیسیون کشاورزی مجلس هم پیگیر روند اجرای این قانون است.

29اسفند
حراست تعاون روستایی بر روند توزیع میوه نوروزی نظارت می‌کند

حراست تعاون روستایی بر روند توزیع میوه نوروزی نظارت می‌کند

سازمان تعاون روستایی اعلام کرد: در راستای اجرای طرح تنظیم بازار میوه شب عید و ایام پایانی سال، نمایندگان اداره کل حراست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با حضور در استان‌های مختلف، از روند ذخیره‌سازی و توزیع سیب و پرتقال طرح تنظیم بازار بازدید کردند.

29اسفند
عملیات بازسازی ذخایر آبزیان آغاز شد

عملیات بازسازی ذخایر آبزیان آغاز شد

سازمان شیلات اعلام کرد: در راستای بازسازی ذخایر آبزیان، فعالیت مراکز بازسازی از نیمه دوم اسفند ماه سال ۱۴۰۳ آغاز و تا اواخر تیر ماه ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت.

کشاورزی و دامداری، دو صنعت مهم در جهان می‌باشند که تاثیرات بزرگی را ایجاد می‌کنند. آنها در تامین مواد غذایی انسان‌ها و حیوانات از نقش مهمی برخوردار هستند و به امنیت غذایی کمک می‌نمایند. بر اقتصاد کشورها بسیار اثرگذارند و می‌توانند سبب کاهش بیکاری و وارادت مواد غذایی  به کشور شوند. کاهش واردات می‌تواند سبب کاهش هزینه‌های مواد غذایی شود و به اقتصاد خانواده‌ها کمک نماید. برخی افراد به دلیل اثرگذاری این دو حوزه، اخبار کشاورزی و دامداری را پیگیری می‌کنند تا از آخرین تحولات و خبرهای مرتبط با آنها باخبر شوند.

اخبار کشاورزی و دامداری

کشاورزی چیست؟

کشاورزی (Agriculture) فعالیتی گسترده می‌باشد که شامل رشد و برداشت محصولات نباتی مانند محصولات زراعی و باغی، از جمله گیاهان غذایی، میوه‌ها و سبزیجات می‌شود. این صنعت، غذا و مواد خامی را که برای تامین نیازهای اساسی انسان و بقا آنها لازم و ضروری می‌باشند، فراهم می‌کند.

دامداری چیست؟

دامداری (Pastoralism) یکی از روش‌های امرار معاش می‌باشد که از طریق پرورش حیوانات اهلی در محیط‌هایی چون علفزارها صورت می‌گیرد. انجام دامداری می‌تواند سبب جابجایی گله و خانه و در نتیجه، کوچ نشینی ‌شود. دامداری به انسان‌ها این امکان را می‌دهد که در مناطق گسترده و خشک جهان هم به سکونت بپردازد.

تفاوت دامداری با دامپروری در این است که دامداری، بیشتر براساس روش‌های سنتی و تجربی می‌باشد و اغلب از چراگاه‌ها و منابع آب طبیعی  استفاده می‌شود، در حالی که در دامپروری (Animal Husbandry)، از تکنولوژی‌ها و علوم و دانش‌های نوین برای بهره‌وری بیشتر استفاده می‌شود.

فواید و اهمیت کشاورزی و دامداری

دامداری و کشاورزی فواید زیادی بر حوزه‌های مختلف، به خصوص حوزه اقتصاد، دارند. ضعیف بودن این دو صنعت در یک کشور، منجر به وارادات مواد غذایی خواهد شد. به این ترتیب، قیمت خوراک بالا خواهد رفت و هزینه‌های مردم آن کشور افزایش خواهد یافت. با بهبود وضعیت آنها می‌توان سبب کاهش وارادات مواد غذایی به کشور شد. در ذیل، به برخی از فواید و اهمیت‌های صنعت کشاورزی و دامداری اشاره می‌شود.

  • تامین غذا

کشاورزی و دامداری از تامین کنندگان اصلی مواد غذایی در جهان می‌باشند. برای اینکه بتوانیم غذای مورد نیاز حیوانات و انسان‌ها را تامین کنیم، به آنها نیاز داریم. میوه‌ها، سبزیجات، لبنیات، تخم‌مرغ، گوشت و سایر موارد دیگر، همگی از طریق دامداری و کشاورزی تامین می‌شوند و بدون وجود آنها، ما با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد.

یکی از مشکلات بزرگی که در صورت نبودن آنها ایجاد خواهد شد، کمبود غذا و مواد خوراکی می‌باشد. این امر می‌تواند امنیت غذایی را با اختلال بزرگی مواجه نماید و آن را از بین ببرد. به این ترتیب، سبب ایجاد و افزایش معضل گرسنگی در بین افراد جهان خواهد شد و احتمال وقوع درگیری‌ها و جنگ‌ها را بالا خواهد برد. این دو صنعت می‌توانند امنیت غذایی را به بهترین شکل ممکن تامین کنند و از ایجاد مشکلات ناشی از عدم دسترسی کافی به غذا جلوگیری به عمل آورند.

  • ایجاد شغل

این دو صنعت می‌توانند باعث اشتغال‌زایی شوند و فرصت‌های شغلی زیادی را ایجاد نمایند. به این طریق می‌توانند به اقتصاد ایران جامعه کمک کنند و وضعیت آن را بهبود ببخشند. بیکاری از معضلات بزرگی می‌باشد که خسارت‌های زیادی را جامعه وارد می‌کند. دامداری و کشاورزی می‌توانند با ایجاد شغل با این معضل مبارزه کنند و آن را کاهش دهند.

  • تامین مواد خام

آنها در تامین مواد خام بعضی صنایع و کارخانجات نقش مهمی را ایفاء می‌کنند. بدون کمک آنها، برخی از صنایع کشور در تامین مواد اولیه خود دچار مشکل می‌شوند. به این ترتیب، فعالیت آنها با اختلال مواجه می‌شود و این امر می‌تواند سبب نابودی آنها شود. صنایع غذایی، نساجی‌ها، چرم‌سازی‌ها  … به صنعت کشاورزی و دامداری وابسته هستند. آنها با تامین مواد اولیه سبب ادامه فعالیت کسب‌وکارها و صنایع مهم در کشور می‌شوند.