خبر " پاکستان، عامل ورود تب برفکی به ایران " | اقتصاد آفرین

خبر " پاکستان، عامل ورود تب برفکی به ایران " | اقتصاد آفرین
  • امروز : یکشنبه - 31 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

ترمیم و بهسازی آزادراه زنجان به تبریز ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد هشدار دادگستری به کارفرمایان در مورد به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه فوری / سقوط آزاد قیمت تتر با اعلام نتایج دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا تصمیمات ناکارآمد اقتصاد ایران را ضعیف کرد/ برای توسعه اقتصادی در انتظار لغو تحریم‌ها هستیم بورس در فراز رکورد جدید | خبرهای مهم بازار سرمایه اعلام شد قیمت دلار در بازار آزاد سر به فلک زد (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت سکه امامی ۲۶ میلیون سقوط کرد + جدول ۳۰ فروردین ایران و ترکیه برای پول پارو کردن قرار گذاشتند میلیاردها تومان پول سرگردان در بازار طلا و دلار | اردیبهشت طوفانی شروع می شود؟ اطلاعیه فوری درباره بازار طلا اعلام شد (۳۰ فروردین) ۵ شرط اصلی برای دریافت بیمه بیکاری مشخص شد پرسپولیس در برزخ/ افشاگری بازیکن سابق سرخ‌ها از باندبازی بازیکنان! مدیرعامل پرسپولیس استعفا داد خیز قهرمان ایرانی برای جایزه ۷۰۰ هزار دلاری مسترالمپیا جایگزین رضا درویش مشخص شد حباب سکه کاهش یافت / استقبال بازار سهام از گروه بانکی صندوق‌های طلا سرخ شدند؛ ۷۰۰ میلیارد در یک روز خارج شد رکوردشکنی کوسه‌ها و نهنگ‌ها در بازار بیت‌کوین امضای توافقنامه تجارت ترجیحی میان ایران و این کشور تعرفه واردات گوشی موبایل ابلاغ شد + جدول شایعه‌ها از iOS ۱۹ چه می‌گویند؟ آغاز تجاری‌سازی نسل پنجم تلفن همراه (۵G) در رایتل بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان در همسایگی ایران شاخته شد


3
پاکستان، عامل ورود تب برفکی به ایران
  • کد خبر : 509002
  • 17 دی 1403
پاکستان، عامل ورود تب برفکی به ایران

درحالی ورود دام زنده و گوشت قرمز با استخوان از پاکستان باعث ورود و ایجاد کانون‌های بیماری تب برفکی به کشور شده که رییس سازمان دامپزشکی در این ارتباط اظهار داشت که انتقال این آلودگی به کشور از طریق واردات قانونی نبوده است.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با توجه به کسری تولید گوشت قرمز که در سال های اخیر شدت گرفته و در نتیجه قیمت آن در بازار صعودی شده، واردات گوشت به اشکال مختلف حتی به صورت دام زنده و پرواری در حال انجام است .

در این میان اما واردات دام زنده و گوشت قرمز با استخوان از پاکستان که استانداردهای بهداشتی کمتری از ایران دارد و بیماری تب برفکی در این کشور رواج دارد، مخاطرات جدی برای دامداری های کشور ایجاد کرده است و کانون هایی از این بیماری در کشور ایجاد شده است.

واردات بخشی از گوشت قرمز با ارز توافقی

این موضوع واکنش رئیس سازمان دامپزشکی را نیز به همراه داشته و علیرضا رفیعی پور در این ارتباط اعلام داشته است که دام یا گوشت قرمزی که به صورت قانونی وارد کشور می‌شود با رعایت ضوابط بهداشتی است و عامل بیماری در آن نیست اما واردات غیر قانونی این محصول نیز به کشور انجام می‌شود.

هر کیلوگرم استخوان دام  ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود اما اخیرا با توجه به شیوع بیماری تب برفکی استخوان های دام های زنده وارداتی سوزانده می شود.

پاکستان عامل ورود تب برفکی به ایران

احمد مقدسی، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در واکنش به ورود دام زنده آلوده از پاکستان و انتقال تب برفکی به دامداری‌های ایران، گفت: “پیگیر جلوگیری از واردات دام زنده از پاکستان هستیم، اما متاسفانه هیچ گونه توجهی به این مسئله نشده است.”

وی افزود: “علاوه بر ورود آلودگی از دام زنده، واردات گوشت قرمز نیز عامل انتقال بیماری است، هرچند که سرعت انتقال و شیوع آن در این حالت کمتر است.”

مقدسی ادامه داد: “سویه جدیدی از بیماری که از پاکستان به ایران وارد شده است، در واکسن‌های ایران وجود ندارد.”

وی با اشاره به اینکه واردات دام زنده و گوشت قرمز از پاکستان همچنان ادامه دارد، گفت: “در حالی که بیماری از پاکستان به ایران منتقل شده، واردات این محصولات همچنان ادامه دارد.”

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران تصریح کرد: “سالانه ۳۳ میلیون دلار واردات دام زنده و گوشت از پاکستان انجام می‌شود که بخش عمده‌ای از آن مربوط به واردات دام زنده است.”

وی افزود: “حتی دام‌های پرواری نیز برای نگهداری و پروار به کشور وارد می‌شوند که این امر خود موجب انتقال آلودگی به دام‌های داخلی می‌شود.”

مقدسی در پایان اظهار کرد: “با بخش‌های مختلف در این زمینه نامه‌نگاری کرده‌ایم، اما تا کنون نتیجه‌ای حاصل نشده است.”

 دامپزشکی: قاچاق عامل انتقال بیماری تب برفکی

علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره آلودگی دامداری های کشور به بیماری تب برفکی در اثر واردات گوشت قرمز و دام زنده و پرواری از پاکستان، اظهار داشت: هر دامی، حتی اگر محموله خوراک باشد، ممکن است آلوده باشد، امکان آلودگی آن وجود دارد اما هر کدام از این محموله اگر از مجاری قانونی و تحت نظارت سازمان دامپزشکی به کشور وارد شود، دیگر عامل بیماری نیستند.

وی افزود:ولی اگر در مورد قاچاق این محصولات صحبت کنیم مخاطره آمیز است این امر نه تنها تولید را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ارزش افزوده را در کشور کاهش می دهد بلکه خسارت‌های اقتصادی و مادی و معنوی ایجاد می‌کند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: «اگر از قاچاق صحبت کنیم، می‌تواند در خیلی موارد عامل انتقال بیماری باشد, اما به دلیل عملکرد خوب همکارانمان طی این ده ماه گذشته و اجرای فازهای مختلف تب برفکی در جمعیت دامی کشور، و فاز چهارم که به زودی اجرا خواهد شد، ایمنی تب برفکی در کشور ایجاد شده است.»

وی تصریح کرد: به صورت موردی گزارش هایی از تب برفکی و کانون های آلوده در کشور داریم اما جلوی این بیماری در کشور گرفته شده است.

رفیعی پور  در ادامه در پاسخ به اینکه آیا واکسن مناسب برای سویه های جدید تب برفکی که از پاکستان وارد شده، وجود دارد اظهار داشت: بله، اگر واکسن‌ها بی‌اثر بودند، شما باید موج بیماری و شدت آن را می‌دیدید. اما واکسن‌ها تاثیر دارند و اگر کارایی نداشتند، ما الان درگیر طغیان سونامی از بیماری‌ها می‌شدیم. خوشبختانه وضعیت کنترل شده است.»

وی در خصوص واردات محصولات دامی از پاکستان که سطح بهداشتی پایین تری دارد، نیز توضیح داد: «محصولات دامی از هر کشور با سطح بهداشتی بالا یا پایین باید مطابق با الزامات بهداشتی وارد کشور شوند. در مرزها پروتکل‌های بهداشتی و قرنطینه به دقت اعمال می‌شود. اگر این پروتکل‌ها به درستی اجرا شود، نباید نگران انتقال بیماری باشیم؛ ولی اگر خدشه‌ای در این فرآیندها وارد شود، ممکن است هر محموله‌ای، چه نهاده، چه فرآورده، چه دام زنده، بیماری منتقل کند.»

واردات دام زنده برای جلوگیری از بیماری های ویروسی باید متوقف شود

مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه دامداران نیز در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم درباره انتقال بیماری تب برفی از پاکستان با واردات دام زنده، اظهار داشت: درگیری از این بیماری در کل کشور وجود دارد که برای جلوگیری از انتقال بیماری های ویروسی به کشور باید واردات دام به کشور را متوقف کرد.

وی افزود: دام مورد نیاز کشور از تولیدات داخلی تامین می شود و با توقف واردات این محصول می توانیم دامداری های کشور را از این بیماری های ویروسی ایمن کنیم.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=509002

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.