خبر " تنظیم بازار محصولات کشاورزی روی هواست؟ " | اقتصاد آفرین

خبر " تنظیم بازار محصولات کشاورزی روی هواست؟ " | اقتصاد آفرین
  • امروز : چهارشنبه - 6 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

خط و نشان تازه چین برای اقتصاد دنیا | سوئیفت متوقف می‌ شود؟ اولین بمب نقل و انتقالات فوتبال ایران در سال جدید معرفی شد آیپدی که ۵ سال زیر آب بود، از یک جنایت پرده برداشت سلاح جدید چین که می‌تواند اینترنت ۹۵ درصد جهان را قطع کند! سرمایه‌گذاری ۱.۸ میلیون دلاری دوج/ جهش چشم‌گیر DOGE در راه است؟! لزوم شفاف سازی و رفع موانع اداری در حوزه معادن هفت استان کشور هشدار هواشناسی دریافت کردند پیش بینی قیمت طلا و سکه ۶ فروردین ۱۴۰۴ | تا این تاریخ معامله نکنید پیش بینی قیمت دلار ۶ فروردین ۱۴۰۴ | دلار بیش از ۱۰۰ هزار تومان می شود؟ ترکیب تیم ملی مقابل ازبکستان مشخص شد پخش زنده دیدار ایران و ازبکستان/ ایران ۲- ازبکستان ۲ صعود به جام جهانی با درخشش طارمی مصرف بنزین تا پایان تعطیلات ۲۵% افزایش می‌یابد اشک های بیرانوند پس از صعود تیم ملی واکنش رسمی باشگاه اینتر به درخشش طارمی واکاوی نقش «واسکو» در پروژه انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران تازه‌ترین خبر درباره فروش بلیت سفرهای نوروزی رکود ملک به شاخص دلاری هم رسید ایده‌های جسورانه با این بتن؛ صنعت ساخت‌وساز سبز می‌شود تمام گوشی‌هایی که بدون دیش به ماهواره و استارلینک وصل می‌شوند پیش فروش بلیت اتوبوس سفرهای نوروزی ادامه دارد بازار داغ ال نود جدید در اروپا ایرلاین‌ها اجاره زمین های در اختیار را پرداخت نمی‌کند قیمت دلار امروز سه‌شنبه ۵ فروردین۱۴۰۴ + جدول نرخ ارز


2
تنظیم بازار محصولات کشاورزی روی هواست؟
  • کد خبر : 521151
  • 27 بهمن 1403
تنظیم بازار محصولات کشاورزی روی هواست؟

طی شش ماه گذشته مهمترین نقد کارشناسان به عملکرد وزارت جهاد کشاورزی به مدیریت ضعیف تنظیم بازار کالاهای اساسی برمی‌گردد.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرگزاری تسنیم، طی ۶ ماهی که از روی کار آمدن دولت چهاردهم و وزیر جدید جهاد کشاورزی می‌گذرد، مهم‌ترین انتقادات به عملکرد این وزارتخانه درباره تنظیم بازار کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی مطرح است که روز به روز نیز اوضاع پرچالش‌تر و خرید این محصولات برای مصرف‌کنندگان دشوارتر می‌شود.
از جمله مهم‌ترین اتفاقاتی که در حوزه تأمین و عرضه مواد غذایی و کالاهای اساسی رخ داده و معیشت مردم را با مشکل مواجه کرده است، می‌توان به کمبود و گرانی برنج، روغن، سیب‌زمینی، گوشت قرمز و… اشاره کرد.
در این میان برخی کارشناسان معتقدند کاهش ۳۲درصدی واردات روغن و همچنین کاهش بیش از ۲۰درصدی واردات برنج منجر به کمبود این کالاهای اساسی و افزایش قیمت آنها شده است.

برخی کارشناسان نیز دخالت‌های وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار کالاهای اساسی و ارائه آمار نادرست در حوزه تولید را از جمله مهم‌ترین دلایل این مسئله می‌دانند،
به‌عنوان مثال وزارت جهاد کشاورزی مدعی است که امسال تولید برنج در کشور به ۲.۷ میلیون تن می‌رسد اما مجری سابق طرح برنج این وزارتخانه ادعای مذکور را رد می‌کند.

شایگان ادیبی در این خصوص به تسنیم گفت: با توجه به اینکه اتفاق خاصی در خصوص تهیه به‌موقع انواع نهاده کشاورزی توصیه‌شده برای این زراعت رخ نداده، میزان تولید بذر گواهی‌شده برنج توزیع‌شده بین کشاورزان نیز از قبل هم کمتر شده و به حدود یک درصد رسیده است و تکنولوژی‌هایی هم به شالیکاران که باعث افزایش عملکرد در واحد سطح و در نتیجه تولید شود؛ داده نشده است، رشد تولیدی نیز رخ نداده است‌.

وی تأکید کرد: همچنین  با عنایت به بررسی‌های میدانی، میزان تولید برنج حداکثر به‌اندازه سال گذشته خواهد بود و لازم به ذکر است که برآورد تولید ۲,۷۰۰,۰۰۰ تن برنج سفید برای سال ۱۴۰۳ (یعنی افزایش تولیدی معادل ۳۵ درصد نسبت به سال گذشته) با واقعیت‌های تولید برنج سال جاری همخوانی نداشته است.

ادیبی اضافه کرد: چنانچه شاهد هستیم اثرات منفی این برآوردهای غیرکارشناسی در افزایش قیمت در زمان حاضر در سمت مصرف‌کنندگان مشهود است ضمن آنکه این افزایش قیمت تأثیر مستقیمی نیز بر هزینه تولید سال زراعی پیشِ‌رو (۱۴۰۴) به‌ویژه هزینه‌های نیروی انسانی برای کشاورزان را در پی خواهد داشت.

حمید شاهسواری، کارشناس و فعال صنعت دامپروری هم به خبرنگار تسنیم گفت: وزارت جهاد کشاورزی و تشکل‌های دامداری مرتب از افزایش تولید و مازاد بر نیاز صحبت می‌کنند در حالی که همواره شاهد هستیم علی‌رغم واردات گسترده بازار کماکان با کمبود عرضه مواجه است و مصرف‌کنندگان قادر به تأمین گوشت قرمز نیستند.

در این راستا وزیر جهاد کشاورزی درباره مشکلات ایجادشده برای بازار برنج و سیب‌زمینی گفته است: برخی افراد سودجو در شهرهای مختلف در بحث احتکار برنج و سیب‌زمینی فعال شده بودند که برخوردهای لازم با آنان انجام شد.

نوری اضافه کرده است: برخی افراد احتکار قابل‌توجهی در برنج کرده بودند که با آنان برخورد شده است، با این حال درب انبارها باز است و برنج‌ها در حال توزیع در بازار است.

براساس اعلام مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در دوران‌های مختلف، دلالان عامل گرانی و به‌هم‌زدن نظم بازار کالاهای اساسی بوده‌اند ولی مسئولان مربوطه هیچ مسئولیتی را در این حوزه نپذیرفته‌اند.

انتهای پیام/+

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=521151

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.