خبر " هشدار درباره شیوع زنگ زرد گندم در ۲ استان‌ کشور " | اقتصاد آفرین

خبر " هشدار درباره شیوع زنگ زرد گندم در ۲ استان‌ کشور " | اقتصاد آفرین
  • امروز : جمعه - 1 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 38

سرخط اخبار اقتصادی

هشدار هواشناسی به تهرانی‌ها؛ کاهش محسوس دمای هوا از یکشنبه خبر مهم از وام دانشجویی | خوشبحال دانشجویان شد از جدیدترین جزئیات مهم طرح کالا برگ با خبر شوید |‌۱۴۰۴ پر از عیدی شد قیمت انواع سکه ۱ فروردین ۱۴۰۴ |‌گرانی سکه مهار نمی شود سرنوشت شیرین بورس در سال ۱۴۰۳ | آیا این روند بورسی ادامه دارد؟ هجوم پرسپولیسی ها به صفحه بیرانوند + عکس واکنش مهدی تاج به قطعی برق ورزشگاه آزادی پوستر AFC برای تبریک تولد علی دایی + عکس قیمت امباپه به ۱۷۰ میلیون یورو رسید! جزئیات نخستین سهمیه بنزین سال ۱۴۰۴/ سهمیه بنزین از چه زمانی قابل برداشت است؟ گذر از چالش‌های معدنی رکورد مصرف بنزین شکست؛ ایران در رتبه هشتم جهان قرار گرفت پیام وزیر صمت به مناسبت تحویل سال نو ناوگان در سایه توقیف شد؛ تصاحب محموله نفتی ۱۰۰ هزار تنی روسیه توسط آلمان واردات ۱۰۰ هزار تن جو برای توزیع با قیمت مصوب یادنامه حسینعلی عظیمی – ۷ |از چمران تا «کان عرشُه علی الماء» پلیس ترمز رانندگان سرعتی را کشید؛ توقیف ۵ روزه در انتظار متخلفان ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی/ هشدار به مسافران: جاده‌ها برفی و بارانی است زلزله نسبتا شدید در اصفهان/ زمین‌لرزه ۵ ریشتری نطنز و بادرود را لرزاند جاده چالوس یکطرفه شد؛ جزئیات ممنوعیت تردد از مسیر شمال به جنوب محور کندوان/ وضعیت ترافیکی دیگر محورهای کشور چگونه است؟ اسباب‌کشی نوروزی فقط با مجوز کلانتری/ تدابیر ویژه پلیس پایتخت برای تعطیلات فیلترینگ در ایران؛ آیا وعده‌ها عملی خواهد شد؟ ۷۰ کیلومتر بزرگراه در شمال سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۳ ساخته شد کاهش ۵ درصدی سفرهای نوروزی نسبت به اول فروردین ۱۴۰۳


0
هشدار درباره شیوع زنگ زرد گندم در ۲ استان‌ کشور
  • کد خبر : 527129
  • 21 اسفند 1403
هشدار درباره شیوع زنگ زرد گندم در ۲ استان‌ کشور

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در سه ایستگاه در استان‌های لرستان و فارس احتمال خسارت زنگ زرد گندم اعلام شده است بقیه استان ها نیز در حالت آماده باش قرار دارند.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مریم جلیلی، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، امروز در نشست خبری در پاسخ به سوالات خبرنگاران اظهار داشت که در صورتی که کنترل آفات و بیماری‌های حوزه نباتات انجام نشود، بر اساس اعلام سازمان فائو، سی تا چهل درصد محصولات کشاورزان از بین می‌رود که این تلفات بسته به نوع محصول متفاوت است.

وی در ارتباط با وضعیت سلامت آفت‌کش‌های کشاورزی در کشور گفت: چهارده قلم از سموم پرخطر از چرخه تولید محصولات کشاورزی کشور حذف شده و سموم کم‌خطرتر جایگزین آن‌ها شده است. 

ارز واردات سموم کشاورزی توافقی شد

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: هفتاد و پنج تا هشتاد درصد آفت‌کش‌های بخش کشاورزی در داخل کشور تولید می‌شود، اما نود و پنج درصد مواد اولیه آن وارداتی است.

وی تصریح کرد که مصرف سمومی که در کشور ممنوع است، چه به صورت مواد اولیه و چه به صورت سموم آماده، ممنوع است و جایگزینی برای آن‌ها تعیین می‌شود و تفاوتی در این خصوص قائل نمی‌شوند.

جلیلی گفت: دوازده درصد سموم کشاورزی مورد استفاده در بخش کشاورزی پرخطر هستند و به دنبال آن هستند که برای سموم پرخطر جایگزین‌های کم‌خطرتر تعیین کنند. اما باید توجه داشت که برای مبارزه با جوندگان نیاز به سموم متفاوتی وجود دارد که سموم پرخطر معمولاً در این بخش مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در ارتباط با علت ورود آفات یا ملخ‌های مهاجم به کشور گفت: بعد از تغییرات اقلیمی که در دنیا اتفاق می‌افتد، آفات نوظهوری پدید می‌آید که بر اساس آن نیازمند دستورالعمل‌های جدید و به‌روز شده و ادوات متفاوتی هستیم. همچنین برای مبارزه با این آفات نیاز به اعتبارات بیشتری داریم که در این ارتباط درخواست‌هایی از دولت صورت گرفته است.

ملخ ها به ایران حمله نکردند

وی اظهار داشت: فائو اعلام کرده است که در بهمن ماه سال جاری با حمله ملخ‌های صحرایی به کشور مواجه خواهیم بود و با وجود اینکه کلیه ادوات و تجهیزات برای مبارزه با آن‌ها در نظر گرفته شده بود، اما با یاری خداوند تا امروز درگیر این مشکل نبوده‌ایم. با این حال، هنوز در حالت آماده‌باش قرار داریم.

وی تصریح کرد: ایستگاه‌های پیش‌آگاهی برای مبارزه با آفات و بیماری‌ها در نقاط مختلف کشور ایجاد شده است که اکنون در سه ایستگاه در استان‌های لرستان و فارس احتمال خسارت زنگ زرد گندم اعلام شده است.

وی تاکید کرد که در سایر استان‌ها نیز هشدارهای لازم داده شده و آن‌ها نیز در حالت آماده‌باش قرار دارند.

پرونده تحقیق و تفحص از حفظ نباتات بسته شد

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرگزاری تسنیم در ارتباط با وضعیت تحقیق و تفحص صورت گرفته از این سازمان و رسیدگی به تخلفات آن گفت: سال گذشته این موضوع تحقیق و تفحص در مجلس جمع‌آوری و ارائه شد، اما اطلاع از نتایج آن ندارم اما مطلع هستم که پرونده یادشده بسته شده است.

وی در ارتباط با وضعیت سلامت محصولات کشاورزی و باقی‌مانده سموم بر روی آن‌ها گفت: ارزیابی و پایش بر روی محصولات کشاورزی در حال انجام است و وزارت بهداشت در این زمینه مسئولیت دارد. 

همکاری با انرژی اتمی برای کاهش باقی مانده سموم محصولات کشاورزی

جلیل گفت: در سال گذشته گزارش‌هایی از وزارت بهداشت درباره باقی‌مانده سموم در محصولات کشاورزی دریافت کردیم که با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان‌های غذا و دارو، هجده هزار نمونه بررسی و پایش شده‌اند و اکنون شاهد وضعیت بسیار بهتری نسبت به سال گذشته هستیم. اما باید توجه داشت که هنوز به وضعیت مطلوب نرسیده‌ایم و مانند بسیاری از کشورها، باقی‌مانده سموم در برخی محصولات کشاورزی وجود دارد.

وی همچنین با اشاره به مذاکرات انجام شده با سازمان انرژی اتمی گفت: نشست‌هایی با سازمان انرژی اتمی برای پرتودهی محصولات کشاورزی انجام شده است تا بر این اساس میزان مصرف سموم کشاورزی کاهش یابد و از طرفی باقی‌مانده سموم کشاورزی کاهش یابد. محصولات ما به کشورهایی که استانداردهای سخت‌گیرانه‌ای دارند صادر می‌شوند و وضعیت باقی‌مانده سموم در محصولات کشاورزی ایران در خاورمیانه کمترین است.

سبزی و صیفی داران بیشترین باقی مانده سموم کشاورزی

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم در ارتباط با اینکه میزان باقی‌مانده سموم در چه محصولاتی بالاست، گفت: سبزی و سیفی از جمله این محصولات بودند که با پایش و بررسی‌های انجام شده با وزارت بهداشت، اکنون میزان باقی‌مانده سموم در این محصولات کاهش یافته است.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=527129

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.