خبر " سازمان شیلات زیر تیغ فرآیندهای فسادزا " | اقتصاد آفرین

خبر " سازمان شیلات زیر تیغ فرآیندهای فسادزا " | اقتصاد آفرین
  • امروز : یکشنبه - 3 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 17

سرخط اخبار اقتصادی

هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۱/۳؛ هشدار تداوم بارش‌ها در برخی استان‌ها تشکیل پرونده قضایی برای هتاکان و اخلال‌گران در اماکن گردشگری فارس گل‌گهر سال جدید را با رکوردشکنی آغاز کرد / رکورد تولید گندله با ۱۹,۷۳۳ تن در اولین روز ۱۴۰۴ ادعای بزرگ آقای رئیس | شاخ غول تورم در ۱۴۰۴ شکسته می شود ستاره پرسپولیس به ایران می‌رسد؟ توزیع بنزین سوپر تکذیب شد ۷ ستاره تیم ملی در آستانه محرومیت هیدروپونیک، راهکاری نوین برای کشاورزی در شرایط کم آبی یادنامه حسینعلی عظیمی – ۹ | اعجاز در بهمنشیر دعوت وزارت راه از سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی برای توسعه اهداف ملی دستفروشی در تهران؛ معیشت زیر تیغ ساماندهی اتوبوس‌های ویژه جایگزین مترو در مسیر علی‌آباد – شهرری برج میلاد در تاریکی؛ یک ساعت برای زمین! آقا رضا؛ خالق شکلاتی‌ترین لحظات نیم قرن ایرانی‌ها دعوت وزرات راه از سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی برای توسعه اهداف ملی آزادراه تهران-شمال و جاده چالوس باز شد/ رانندگان احتیاط کنند از آزادی حمید نوری تا ممنوع‌الخروجی متهمان پرونده فوتبالی تیغ حاکمیت زیر گلوی دلار فروشان تمرین جدی ملی‌پوشان برای قطعی‌کردن صعود دو تنیسور برتر جهان از نگاه رافائل نادال آشنایی با مکان‌های دیدنی شیراز + عکس حمایت قضایی از سرمایه گذاران؛ دادستانی گزارش فصلی می‌دهد تن صاحبان بیت کوین لرزید ورود توده‌های گردوخاک از جنوب غربی کشور از ۳ فروردین ماه


0
سازمان شیلات زیر تیغ فرآیندهای فسادزا
  • کد خبر : 527444
  • 22 اسفند 1403
سازمان شیلات زیر تیغ فرآیندهای فسادزا

فرآیندهای فسادزا در سازمان شیلات ایجاد شده است که نمایندگان تحقیق و تفحص کننده از این سازمان معتقدند هر کسی در راس این سازمان قرار بگیرد دچار انحرافات می‌شود.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در  حالی که گوشت ماهی یکی از بخش های مهم هرم غذایی افراد باید باشد این محصول در کشورمان تبدیل به کالایی لوکس شده است و در صورتی که برای خرید این محصول اقدام کنید برای خرید این محصول باید حداقل در حدود هر کیلوگرم ۲۰۰ هزار تومان تا بالای یک میلیون تومان هزینه کنید که این امر باعث خروج این محصول از سبدغذایی بسیاری از خانوارها شده است.

در برنامه های ۵ ساله توسعه کشور هرساله میزان توسعه ای برای تولید آبزیان در کشور دیده شده است اما در پایان این این برنامه موفق نمی‌شود. در برنامه ششم توسعه تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع آبزیان هدف گذاری شده اما میزان تولید این آبزیان در سال  ۱۴۰۲ به ۶۵۰ هزار تن رسید که فاصله عمیقی با برنامه ریزی ها دارد.

دره رود و سد عمارت کانون توسعه شیلات شهرستان انگوت

با وجود این عدم موفقیت برنامه تولید آبزیان در برنامه هفتم توسعه ۱.۸ میلیون تن هدف‌گذاری شده است که با ادامه روند فعلی این مهم نیز محقق نخواهد شد.

سازمان شیلات ایران , مجلس شورای اسلامی ایران ,

مهم ترین مشکلات صنعت شیلات کشور

علی‌اکبر خدایی دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران مهم ترین مشکلات صنعت شیلات را چنین برشمرده است:خرد بودن اقتصاد و کوچک بودن واحدهای تولیدی و تجاری، نداشتن استراتژی‌های بلندمدت،  فقدان حکمرانی منسجم مطلوب و پراکندگی، از هم گسیختگی و تعدد مراکز تصمیم‌گیری، عدم شفافیت اطلاعات و آمار و فقدان نظام آماری قابل اتک، نبود صندوق سرمایه‌گذاری و ساختار بنیادین تامین مالی (به میزان کافی با نرخ مطلوب در زمان مناسب)، نداشتن انسجام و وحدت در بخش خصوصی و عدم تمایل به‌کار جمعی برای برندسازی و حضور یکپارچه در بازارهای جهانی.

شفاف نبودن فرآیند تخصیص ارز در سازمان شیلات

بنابراین گزارش حامد یزدیان، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان شیلات ایران از سال ۱۳۹۰ تاکنون، گفت: شفاف‌سازی در فرایند تخصیص ارز ترجیحی، واردات نهاده‌های تولیدی آبزیان، عملکرد سازمان شیلات ایران در زمینه صید ماهیان، بررسی ابهام‌های موجود در زمینه‌های ساخت واگذاری و مدیریت بنادر صیادی در راستای اجرای اصل ۴۴، دلایل ناکارآمدی و شکست طرح‌های سازمان شیلات ایران در زمینه‌های مختلف آبزی‌پروری، عملکرد سازمان شیلات ایران در زمینه‌های مختلف مرتبط با صید و صیادی، بررسی فرایند و چگونگی توزیع سهمیه و یارانه سوخت تخصیص یافته برای ناوگان صیادی در سال‌های مذکور توسط سازمان شیلات ایران و دستگاه‌های مسئول از جمله مواردی است که باعث شده تا تحقیق و تفحص از سازمان شیلات ایران شکل بگیرد.

فرآیندهای فساد زا در سازمان شیلات

بنابراین گزارش تحقیق و تفحص کنندگان در مجلس شورای اسلامی فرآیندهای فسادزا را در سازمان شیلات مورد توجه قرار داده اند و معتقدند هر کسی در راس این سازمان قرار بگیرد دچار انحرافات می‌شود.

در این ارتباط گلایه هایی نیز از سوی بخش خصوصی بر این مبنی وجود دارد که مدیران سابق سازمان شیلات با توجه به ارتباطاتی که داشتند امروز برای خود شرکت های بزرگی زده و ابتکار عمل را در این صنعت به دست گرفته اند.

سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره لزوم تحقیق و تفحص از سازمان شیلات کشور گفت: عملکرد سازمان شیلات باید با دقت بیشتری مورد بررسی قرار بگیرد. یکسری فرآیندهای فسادزا متاسفانه در سازمان شیلات قرار گرفته است و چون عملکردهای آن متخلف‌گرایانه است، هر کسی در راس این سازمان قرار بگیرد دچار انحرافات می‌شود.

وی ادامه داد: سازمان شیلات در سال ۱۳۳۲ شکل گرفته است. در حال حاضر متاسفانه توان تولید بین ۹۰۰ هزار تا یک میلیون تن گوشت را داریم. در جمهوری اسلامی ایران که ۴۰ درصد مرزهای آن آبی است، سالانه در حوزه پروتئین گوشت ماهی یک میلیون تن برداشت آبی داریم. ماهی به عنوان یک غذای لوکس به حساب می‌آید و این زیبنده کشور ما نیست‌.

بنابراین گزارش ۵۰۰ هزار هکتار منابع آبی، حدود ۶۵۰ میلیون دلار ارز آوری، ۲۵۰ هزار صیاد و بهره‌بردار مستقیم در صنعت شیلات کشور وجود دارد اما فعالان بخش تولید وضعیت تسهیل‌گری ها توسط سازمان شیلات به عنوان متولی را مناسب نمی دانند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=527444

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.