خبر " هیدروپونیک، راهکاری نوین برای کشاورزی در شرایط کم آبی " | اقتصاد آفرین

خبر " هیدروپونیک، راهکاری نوین برای کشاورزی در شرایط کم آبی " | اقتصاد آفرین
  • امروز : سه شنبه - 9 اردیبهشت - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

تحول در پرداخت‌های روزمره با ریال دیجیتال/ رمزارز ملی چه کاربردهایی خواهد داشت؟ جهش بزرگ اتریوم در راه است ۸۴ میلیون دلار وارد کشور شد علت سقوط آزاد تراکنش ها در فروردین ۱۴۰۴ حکم جلب محمد دانشگر صادر شد آنچلوتی سرمربی برزیل می شود قطع گسترده برق در اسپانیا، پرتغال و فرانسه چرخه معیوب تامین مالی ارزی در ایران ایستگاه نوسانی دلار کجاست؟ / صندوق‌های درآمد ثابت انتخاب اول حقیقی‌های بورس زیان فلز زرد از کاهش تنش‌های تجاری؛ طلا ارزان شد سیگنال بزرگ از جهش قیمت اتریوم استمرار مذکرات برای نهایی شدن توافق‌نامه تجارت ترجیحی ایران و آذربایجان هدف‌گذاری ایران و آذربایجان تحقق مبادلات چند میلیارد دلاری است گردشگران آمریکایی و عربستانی در راه ایران/ امکان ایجاد اتاق مشترک ایران و آمریکا با موفقیت مذاکرات برنامه آغاز عملیات اجرایی ۴ میلیارد دلار پروژه معدن و صنایع معدنی در سال جاری استقبال از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۵ نشان از ظرفیت بالای صادراتی ایران دارد فناوری‌های دیجیتالی برای پیشگیری از حوادث و مدیریت بحران شبکه اینترنت ماهواره‌ای استارلینک وسیع‌تر شد! بهره‌برداری از ۴۹ مجتمع خدماتی ــ رفاهی بین‌راهی در سال ۱۴۰۳ رفع عمده مشکلات آمبولانس‌ها و کشنده‌های رسوب شده در منطقه آزاد ماکو مشرق زمین، زادگاه مفاهیم اصیل حقوق بشر است صدور ۱۴۶۱ قطعه سند برای شهرک‌های صنعتی چابهار، ایرانشهر و زاهدان ۶ دستور مهم قضایی در مورد حادثه انفجار بندر شهید رجایی سی‌ودومین جلسه دادگاه گروهک تروریستی منافقین فردا صبح برگزار می‌شود


1
هیدروپونیک، راهکاری نوین برای کشاورزی در شرایط کم آبی
  • کد خبر : 529486
  • 03 فروردین 1404
هیدروپونیک، راهکاری نوین برای کشاورزی در شرایط کم آبی

هیدروپونیک یا آب‌کشت، یکی از روش های خلاقانه تولید محصولات کشاورزی بدون خاک و سم و با کم ترین نیاز به آب با استفاده از محلول مغذی است.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم تولید به صورت هیدروپونیک یا کشت بدون خاک، یک روش نوین کشاورزی است که در آن گیاهان در محیطی بدون خاک و در آب با مواد مغذی رشد می‌کنند.این شیوه به دلیل کاهش مصرف منابع طبیعی، به ویژه آب، و بهبود بهره‌وری در کشت گیاهان، توجه بسیاری از کشاورزان و پژوهشگران را در سراسر جهان جلب کرده است.

تولید هیدروپونیک در ایران

در ایران، کشاورزی سنتی به‌ویژه در زمینه محصولات کشاورزی مانند گندم، برنج و سبزیجات، رایج است. اما در سال‌های اخیر، کشاورزان ایرانی به‌ویژه در مناطق خشک و کم‌آب، به دنبال استفاده از روش‌های نوین کشاورزی مانند هیدروپونیک رفته‌اند. این روش به‌ویژه در مناطقی مانند اصفهان، کرمان و یزد که با بحران کم‌آبی مواجه هستند، مورد توجه قرار گرفته است.

احتمال خسارت سنگین به محصولات کشاورزی در پنج شنبه

در کشت هیدروپونیک، به‌ویژه در گلخانه‌ها، گیاهان به جای خاک، در محیطی مصنوعی از محلول‌های مغذی رشد می‌کنند. این روش به دلیل مصرف کمتر آب و امکان کشت در فضاهای کوچک، می‌تواند جوابگوی نیازهای کشاورزی در مناطق خشک و نیمه‌خشک باشد. از آنجا که ایران با مشکل کمبود منابع آبی روبه‌رو است، استفاده از این فناوری می‌تواند به کاهش فشار بر منابع آب و همچنین بهبود تولید محصولات کشاورزی کمک کند.

ویژگی‌های تولید هیدروپونیک

صرفه‌جویی در آب، یکی از بزرگترین مزایای هیدروپونیک، مصرف کمتر آب است. در روش‌های سنتی کشاورزی، بخشی از آب به دلیل تبخیر از بین می‌رود یا جذب خاک نمی‌شود، اما در هیدروپونیک، آب تنها برای تأمین نیازهای گیاه مصرف می‌شود.

کاهش استفاده از سموم، در سیستم‌های هیدروپونیک، به دلیل کنترل بیشتر بر شرایط محیطی، نیاز به استفاده از سموم شیمیایی به حداقل می‌رسد.

فضای کم، این روش امکان کشت در فضاهای محدود و حتی در محیط‌های شهری را فراهم می‌کند. این ویژگی به ویژه برای تولید محصولات زراعی در مناطق شهری و نیمه‌شهری مفید است.

تولید بیشتر در هر واحد مساحت، در این سیستم‌ها می‌توان با استفاده از فضای کمتر، تولید بیشتری نسبت به کشاورزی سنتی داشت.

هزینه‌ها و چالش‌ها

با وجود مزایای فراوان، تولید هیدروپونیک دارای هزینه‌های ابتدایی بالایی است. تجهیزات مورد نیاز برای ایجاد سیستم هیدروپونیک شامل لوله‌ها، مخازن آب، پمپ‌ها و سیستم‌های روشنایی برای گلخانه‌ها است که نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه زیادی دارند. علاوه بر این، نیاز به نظارت دقیق و کنترل محیطی، می‌تواند هزینه‌های عملیاتی را افزایش دهد.

تولید زعفران هیدروپونیک در عربستان

یکی از جالب‌ترین مثال‌ها در زمینه کشت هیدروپونیک، تولید زعفران در عربستان سعودی است. به‌طور سنتی، زعفران در مناطق خشک و کوهستانی ایران و افغانستان کشت می‌شود، اما عربستان سعودی که دارای شرایط آب و هوایی بیابانی است، بر اساس اخبار دریافتی این کشور اخیراً شروع به آزمایش کشت زعفران در محیط‌های کنترل‌شده و گلخانه‌های هیدروپونیک کرده است. این اقدام در راستای تلاش‌های عربستان برای کاهش وابستگی به نفت و گسترش تولیدات کشاورزی صورت می‌گیرد.

زعفران به دلیل نیاز به خاک غنی و آب فراوان، در حالت سنتی کشت دشواری دارد، اما در سیستم‌های هیدروپونیک، می‌توان شرایط مناسبی برای رشد آن فراهم کرد. تولید زعفران به روش هیدروپونیک در عربستان هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد، اما با توجه به تلاش‌های این کشور برای نوآوری در کشاورزی، به نظر می‌رسد که در آینده‌ای نزدیک، شاهد گسترش این روش در سطح وسیع‌تری خواهیم بود.

فعلا هنوز این خبر  بعنوان یک  پروژه ای که احتمالا به ثمر رسیده  اعلام شده  اما هنوز هیچ منبع  علمی این ادعا را تایید نکرده  
دوم اینکه  نا گفته پیداست  ، عطر طعم و رنگ زعفران  فاکتورهای موثری هستند که اقلیم  ، آب و هوا  ،  ارتفاع از سطح دریا  ، میزان تابش نور ، دما  در اندازه گیری میزان آنها موثر است  ، حتی در شرایط کشت زمینی  وضعیتی که عرض کردم  در کیفیت. تاثیر دارد.

هیدرونیک راهکاری برای کشاورزی با کم آبی

کشت هیدروپونیک به‌ویژه در کشورهای خشک و نیمه‌خشک مانند ایران و عربستان، می‌تواند به عنوان یک راهکار موثر برای مقابله با بحران‌های آبی و افزایش تولیدات کشاورزی مطرح باشد. با این حال، برای گسترش این روش، نیاز به سرمایه‌گذاری و آموزش‌های فنی بیشتر است. کشورهای مختلف، از جمله ایران و عربستان، می‌توانند با توسعه این تکنولوژی، به بهبود امنیت غذایی و کاهش فشار بر منابع طبیعی کمک کنند.

انتهای پیام/

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=529486

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.