در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۴۰۳، بازار بورس امروز معاملات اول هفته را با روندی نسبتا نزولی آغاز به کار کرد. در پایان معاملات، شاخص کل بیش از ۸ هزار واحد کاهش یافت و این افت باعث کاهش قیمت بسیاری از نمادهای معاملاتی شد که به وضوح رنگ قرمز را به خود گرفتند. این امر نشاندهنده کاهش ارزش سهام نسبت به گذشته و در نتیجه، کاهش ارزش سرمایهگذاری در بازار است. وضعیت نامناسب بازار سرمایه در این روز به وضوح قابل مشاهده بود.
این افت بازار ممکن است ناشی از نگرانیها و فروش گسترده سهام توسط سرمایهگذاران در واکنش به اخبار و شرایط اقتصادی باشد. همچنین، تنزلات قیمتی در بورس میتواند تحت تأثیر عوامل اقتصادی، سیاسی یا جهانی قرار گرفته باشد که بر بازار سرمایه تأثیرگذار هستند.معاملات در این روز با شروعی نزولی آغاز شد و در ادامه این نزول، تدریجاً افزایش پیدا کرد. در نیمه روز، ریزش قابل توجهی رخ داد و شاخص کل نزدیک ۴ هزار واحدی ریخت. نمادهای بورسی مانند فولاد، فملی، شپنا، شبندر، شتران، تاپیکو و رمپنا تأثیرات مثبت و منفی را بر روی رشد شاخص کل داشتند. بر اساس نظر کارشناسان، بازار هنوز پتانسیل رشد را دارد و تک سهمهای هر گروه قابلیت صعود بیشتری دارند.
نمای پایانی نقشه بازار بورس ۲۴ شهریور ۱۴۰۳
نمادهای تاثیرگذار بر شاخص کل فرابورس در معاملات امروز وسپهر، آریا، خاور، انتخاب، زاگرس، حسینا و شپاس هستند.
خبرهای مهم بورسی در ۲۴ شهریور ۱۴۰۳
قادر معصومی خانقاه، مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: صندوق توسعه بازار سرمایه ۵ همت اوراق تبعی تامین مالی را برای تجهیز منابع با مشارکت صندوقها، نهادها و شرکتهای حاضر در بازار سرمایه منتشر کرد که بالغ بر ۴ همت آن به فروش رفت.
افزایش نرخ سود اثرگذارترین عامل رکود بازار سرمایه بوده است
حمید میرمعینی، با اشاره به دو دیدگاه اخیر دکتر عبدالناصر همتی، درباره لزوم اصلاح برخی سیاستهای ارزی و پولی، گفت: همانگونه که وزیر اقتصاد هم در همایش بانکداری اسلامی تاکید بسیار داشته، مساله تک نرخی کردن ارز و پیش بینیپذیری نرخ ارز مسئله مهمی در اقتصاد ایران و بازار سرمایه است زیرا با تک نرخی کردن یا دستکم با کاهش تعداد نرخهای ارز، دیگر تولیدکنندگان و سرمایهگذاران دچار ضرر و زیان نخواهند شد و دیگر چرخ تولید متوقف نمیشود.