خبر " رقم عجیب واردات طلای خام در ایران | پشت پرده بازار طلا و سکه چه می گذرد " | اقتصاد آفرین

خبر " رقم عجیب واردات طلای خام در ایران | پشت پرده بازار طلا و سکه چه می گذرد " | اقتصاد آفرین
  • امروز : سه شنبه - 20 آذر - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 53

سرخط اخبار اقتصادی

ترابزون یا وان؟ کدام را برای سفر انتخاب کنم؟ سازمان حج و زیارت اطلاعیه صادر کرد خداییان: بُردن اموال نهادهای شبه دولتی در حکم اختلاس است فراخوان جذب اختصاصی داوطلبان تصدی منصب قضا خلیلی: شفافیت موجب کاهش فساد می‌شود مرکز پژوهشی حقوق اقلیت‌ها افتتاح شد کارت آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه منتشر شد اژه‌ای: باید در معیارهای مرتبط با گزینش نیروها تجدیدنظر کنیم جمهوری اسلامی ایران الگویی موفق در خصوص رعایت حقوق اقلیت‌ها است دستگیری ۱۰ متهم ایجاد شبکه افساد فی الارض در آمل بازسازی چهره قوی‌ترین فرعون مصر /عکس چین پیشرفته‌ترین کامپیوتر کوانتومی را ساخت بشار اسد اینگونه در روسیه ظاهر شد مشخصات دوربین ارزان‌ترین آیفون جدید لو رفت ورود سامانه جدید بارشی از پنج شنبه| تداوم آلودگی هوا در شهرهای صنعتی بازار ارزهای دیجیتال در هفته گذشته شاهد افزایش قیمت های چشمگیر بود نفت جهانی ایستاد / قیمت برنت دوباره بالا می‌رود؟ واکنش قیمت نفت به سقوط سوریه کشف جسد قهرمان ملی ماراتن در خانه اش ارز سوریه تغییر می‌کند؟ صادرات برگ برنده اقتصاد چین شد بانک مرکزی سوریه خیال شهروندان را راحت کرد تورم چین همه را غافلگیر کرد راهنمای انتخاب بهترین لامپ برای سقف کاذب


1
رقم عجیب واردات طلای خام در ایران | پشت پرده بازار طلا و سکه چه می گذرد
  • کد خبر : 497064
  • 24 آبان 1403
رقم عجیب واردات طلای خام در ایران | پشت پرده بازار طلا و سکه چه می گذرد

بر اساس اطلاعات گمرک، در این دوره زمانی، ارزش تجارت خارجی کشور (کالاهای غیرنفتی) به بیش از ۷۲ میلیارد دلار افزایش یافت و حجم تجارت نیز به ۱۱۰ میلیون تن رسید. این ارقام نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش و وزن رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد.

داده‌های گمرک نشان می‌دهد که در این بازه زمانی، ارزش تجارت خارجی کشور (کالاهای غیرنفتی) به بیش از ۷۲ میلیارد دلار رسید و حجم تجارت نیز به ۱۱۰ میلیون تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش و وزن رشد داشته است.

براساس داد‌های اعلام شده در این مدت ارزش صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور برابر با ۳۲ میلیارد و ۵۲۹ میلیون دلار بوده و به لحاظ وزن هم در این مدت تجار ۸۸ میلیون و ۷۰۱ هزار تن کالا صادر کرده‌اند و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، روند صادرات کشور افزایشی ۱۱.۴۸ درصدی در وزن و ۱۴.۷۲ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

براساس داده‌های اعلام شده از سوی گمرک در بازه زمانی مورد بررسی«طلا به اشکال خام (ازجمله طلای آبکاری شده باپلاتین) برای مصارف غیرپولی»، «ذرت دامی»، «سایر تلفن‌های هوشمند غیر مذکور»، «کنجاله»، «دانه سویا تراریخته»، «تراکتور‌ها فقط با موتور پیستونی»، «قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری»، «برنج کامل سفید شده صیقلی»،«روغن دانه آفتابگردان، روغن گلرنگ‌، یا زعفران کاذب» و « شکر تصفیه شده» در میان ۱۰ محصول با بیشترین ارزش وارداتی قرار داشته‌اند.

وضعیت واردات محصولات غیرنفتی

ارزیابی از روند واردات کشور در هفت ماه منتهی به مهر سال جاری نشان دهنده آن است که «طلا به اشکال خام (ازجمله طلای آبکاری شده باپلاتین) برای مصارف غیرپولی» هم در این مدت ۳ میلیارد و ۴۴۳ میلیون دلار بوده است. هیات دولت در آذرماه سال ۱۴۰۱ مصوب کرد تا تسهیلاتی جهت واردات شمش طلا برقرار شود، پس از این مصوبه، واردات شمش طلا به کشور آغاز شد و طی ماه‌های اخیر شاهد صدرنشینی آن در جمع کالاهای وارداتی بوده‌ایم.  

از سوی دیگر روند واردات کالا به کشور نشان می‌دهد در مدت زمان مورد بررسی ارزش واردات «ذرت دامی» در مدت زمان مورد بررسی حدود یک میلیارد و ۵۹۸ میلیون دلار بوده است.

از سوی دیگر داده‌‌های اعلام شده نشان می‌دهد، سهم ارزشی «سایر تلفن های هوشمند غیر مذکور» هم در بازه زمانی مورد بررسی برابر با یک میلیارد و ۳۹۱ میلیون ثبت شده است، این کد وارداتی شامل تلفن‌های هوشمندی که به صورت قطعه قطعه شده وارد شده و در ایران سرهم می‌شوند، نمی‌شود. این آمار نشان دهنده اهمیت واردات این کالا و تقاضای آن در داخل کشور است که باعث شده میزان واردات این محصول در رتبه سوم وارداتی کشور باشد.

براساس داده‌های گمرک در بازه زمانی مورد بررسی «کنجاله» هم توانست رتبه چهارم کالا‌های وارداتی به ارزش یک میلیارد و ۲۶۴ میلیون دلار بوده است.

اما ارزش «دانه سویای تراریخته» در این مدت برابر با ۹۰۷ میلیون دلار برآورد شده، ارزیابی‌ها همچنین نشان می‌دهد در بازه زمانی مورد بررسی ۸۸۳ میلیون دلار «تراکتور فقط با موتور بیستونی» وارد کشور شده است.

براساس آمار گمرک ارزش «قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری» هم برابر با ۶۷۵ میلیون دلار بوده و در این مدت ۵۸۴ میلیون دلار «برنج کاملا سفید شده» وارد کشور شده است.

داده‌های گمرک همچنین نشان می‌دهد ارزش «روغن دانه آفتابگردان، گلرنگ‌ خام» هم برابر با ۵۰۸ میلیون دلار بوده و ارزش «شکر تصفیه نشده» هم حدود ۴۹۳ میلیون دلار بوده است.


منبع:

اکو ایران



کدخبر:
۳۴۰۸۲۱

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=497064

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.