خبر " ادعای عجیب و باورنکردنی | کارفرمایان برای کار به کارگران التماس می کنند! " | اقتصاد آفرین

خبر " ادعای عجیب و باورنکردنی | کارفرمایان برای کار به کارگران التماس می کنند! " | اقتصاد آفرین
  • امروز : سه شنبه - 20 آذر - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 53

سرخط اخبار اقتصادی

ترابزون یا وان؟ کدام را برای سفر انتخاب کنم؟ سازمان حج و زیارت اطلاعیه صادر کرد خداییان: بُردن اموال نهادهای شبه دولتی در حکم اختلاس است فراخوان جذب اختصاصی داوطلبان تصدی منصب قضا خلیلی: شفافیت موجب کاهش فساد می‌شود مرکز پژوهشی حقوق اقلیت‌ها افتتاح شد کارت آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه منتشر شد اژه‌ای: باید در معیارهای مرتبط با گزینش نیروها تجدیدنظر کنیم جمهوری اسلامی ایران الگویی موفق در خصوص رعایت حقوق اقلیت‌ها است دستگیری ۱۰ متهم ایجاد شبکه افساد فی الارض در آمل بازسازی چهره قوی‌ترین فرعون مصر /عکس چین پیشرفته‌ترین کامپیوتر کوانتومی را ساخت بشار اسد اینگونه در روسیه ظاهر شد مشخصات دوربین ارزان‌ترین آیفون جدید لو رفت ورود سامانه جدید بارشی از پنج شنبه| تداوم آلودگی هوا در شهرهای صنعتی بازار ارزهای دیجیتال در هفته گذشته شاهد افزایش قیمت های چشمگیر بود نفت جهانی ایستاد / قیمت برنت دوباره بالا می‌رود؟ واکنش قیمت نفت به سقوط سوریه کشف جسد قهرمان ملی ماراتن در خانه اش ارز سوریه تغییر می‌کند؟ صادرات برگ برنده اقتصاد چین شد بانک مرکزی سوریه خیال شهروندان را راحت کرد تورم چین همه را غافلگیر کرد راهنمای انتخاب بهترین لامپ برای سقف کاذب


0
ادعای عجیب و باورنکردنی | کارفرمایان برای کار به کارگران التماس می کنند!
  • کد خبر : 500466
  • 10 آذر 1403
ادعای عجیب و باورنکردنی | کارفرمایان برای کار به کارگران التماس می کنند!

علی نقیب، نایب رئیس کمیسیون کسب و کار اتاق بازرگانی گفت: تا چند سال پیش، کارگران برای پیدا کردن شغل، التماس می‌کردند، الان ما برای پیدا کردن کارگر به آنها التماس می‌کنیم

علی نقیب، نایب رئیس کمیسیون کسب و کار اتاق بازرگانی گفت: زمانی کارگران التماس می‌کردند که استخدام شوند، امروز ما التماس می‌کنیم تا کارگری را جذب کنیم.

وی افزود:این موضوع صرفا ربطی به مشکلات دولت، کارفرمایان و یا کمبود دستمزد ندارد و یک مشکل چند وجهی است.

سبد معیشت ۳۰ میلیون تومانی

سبد معیشت مبنای تعیین حداقل دستمزد جامعه کارگری در ایران است. در نیمه دوم سال شورای عالی کار باید با دستور جلسه دستمزد تشکیل جلسه می‌داد که تا کنون این گونه نشده است؛ البته در رویکردی جدید سه شنبه ۶ آذر ماه نخستین نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ بدون حضور شرکای اجتماعی برگزار شد.

محمدرضا سپهری، رئیس برگزاری نشست‌های تخصصی مزد هدف از برگزاری این نشست‌ها را بالا بردن توان چانه زنی شرکای اجتماعی دانست و گفت، خروجی این نشست‌ها استخراج توصیه‌های سیاستی است.

وی یادآور شد، در این نشست‌ها که قبل از جلسات تعیین حداقل دستمزد ۱۴۰۴ و در آذر ماه برگزار می‌شود، میزان دستمزد تعیین نمی‌شود ولی با بهره برداری از یافته‌های پژوهشی و مطالعات تطبیقی پیشنهاداتی برای سیاست گذاران ارسال می‌شود.

علیرضا محجوب، دبیر کل خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران هم در این نشست عنوان کرد، در دو دهه گذشته قدرت اقتصادی مردم تحت تأثیر تورم و نوسانات ارزی بوده ولی این موضوع در میزان دستمزد کارگران مؤثر نبوده است و ما انتظار داریم در تعیین دستمزد نوسانات ارزی و تورم مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین مزد را فصل مشترک همه تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و دولت دانست و عنوان کرد که مزد واقعی، قدرت خرید کارگر را بالا می‌برد.

کارگران-یک

چانه‌زنی دولت و جامعه کارگری چه زمانی است؟

بنا بر گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارتخانه تلاش دارد چانه‌زنی برای تعیین حداقل دستمزد ۱۴۰۴ جامعه کارگری زودتر از سال‌های گذشته آغاز شود. سال‌های پیش شورای عالی با دستور جلسه تعیین حداقل دستمزد اسفندماه آغاز می‌شد امسال خیلی زودتر خواهد بود.

سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران در گفتگو با مهر اظهار کرد: با وجود اینکه در قانون اساسی جمهوری اسلامی و ماده ۴۱ قانون کار بر تأمین مالی قشر مستضعف تاکید شده است، اما در تعیین دستمزد امسال کارگران، آنها از حق مسکن محروم شدند.

وی افزود: قانون موظف کرده که به نیازهای جامعه کارگری رسیدگی شود و کارگران در اولویت بوده و مسئولان متولی نباید از آن فرار کنند و یا با برنامه‌ریزی نادرست، نقش کارگر ایرانی را از این هم کم رنگ تر نمایند.

این فعال صنفی با بیان اینکه کارگر ایرانی نیروی خلاق نسبت به تولید و حفظ اقتصاد کشورش است، تصریح کرد: اما این به معنای آن نیست که بخواهد از کارفرما بزرگ و کوچک بخش دولتی و خصوصی سیلی بخورد؛ دو تا سه شیفت کار کند اما حقوق مکفی نداشته باشد.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران عنوان کرد: سیاست گذاران ما متوجه نیستند آسیب‌هایی که به لحاظ اجتماعی به کارگر و خانواده وی به جهت عدم اجرای ماده ۴۱ وارد می‌شود، چقدر است.

وی با اشاره به سبد معیشت ادامه داد: در حال حاضر، سبد معیشت کارگران ۳۰ میلیون تومان برآورد می‌شود و اگر آن را نبینیم و مطابق قانون عمل نکنیم با توجه به نرخ تورم حدود ۴۰ درصدی (اگر این عدد بیشتر نباشد) روز به روز وضعیت کارگران بدتر می‌شود.


منبع:

اقتصاد۱۲۰



کدخبر:
۳۴۲۰۳۲

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=500466

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.