خبر " دولت درباره قیمت دلار به در بسته خورد (۱۱ دی) " | اقتصاد آفرین

خبر " دولت درباره قیمت دلار به در بسته خورد (۱۱ دی) " | اقتصاد آفرین
  • امروز : شنبه - 2 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 19

سرخط اخبار اقتصادی

هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۱/۲؛ تداوم بارش‌ها تا روز دوشنبه انتقال تنها زندانی ایرانی در قرقیزستان به کشور هواشناسی امروز؛ ۲ فروردین| ادامه بارش های بهاری شاگرد اول اسماعیل کارتال ونزوئلا را به زانو درآورد! عکس نوروزی سردار آزمون در کنار همسر و دخترش تبریک تولد خاص AFC به رامین رضاییان + عکس ماجرای بازگشت مهدی ترابی به پرسپولیس گشایش نخستین ال‌سی روبل-ریال برای واردات غذای دام از روسیه آغاز برداشت گندم در استان‌های جنوبی کشور هوای پاک تهران در دومین روز سال تلخ و شیرین‌های تهران در ۱۴۰۳؛ از امیدهای سبز تا حوادث تلخ رشد ۶۴ درصدی قیمت TORN/ تحریم‌ها لغو شد! خداوند عزیز، این ۲۰سال اخیر را جزو عمر ما حساب نکن! یک‌میلیون چاه در ایران؛ ۳۵۰ هزار حلقه روی زمین‌های در حال فرونشست! صعود KAVA و نزول HBAR/ کدام ارز دیجیتال برای معامله بهتر است؟ افزایش قیمت‌ها به نفع کسبه نیست/ مردم قادر به خرید آجیل نیستند، چه برسد به لوازم خانگی! قفل توسعه اینترنت در تهران؛ شهرداری اجازه نمی‌دهد! استقبال عجیب از میهمانان ایستگاه فضایی بین‌المللی از انتصاب معاونین قوه قضاییه تا ۴ کلان پروژه قضایی نقشه ترامپ برای تسلیم دشمن | تعرفه های جدید در راه است تعین تکلیف تعرفه واردات تلفن همراه |‌ تعرفه این گوشی ها افزایش یافت کبریت تصمیمات اشتباه بر منابع ارزی/ جزئیات ۴ میلیارد دلار کم‌اظهاری صادرکنندگان در ۱۴۰۲ ‌ بارش شدید باران در مسجدالحرام توجه ویژه به تمامی متخصصان صنعت حمل و نقل کشور


1
دولت درباره قیمت دلار به در بسته خورد (۱۱ دی)
  • کد خبر : 507812
  • 11 دی 1403
دولت درباره قیمت دلار به در بسته خورد (۱۱ دی)

دولت همچنان بر لزوم تک نرخی کردن ارز تأکید می‌کند، در حالی که پس از تجربه نامطلوب تک نرخی‌سازی ارز در آذرماه، اختلافی بیش از ۲۰ درصد بین نرخ ارز رسمی و نیمایی همچنان وجود دارد.

عارف معاون اول رئیس‌جمهور، بر اهمیت تک‌نرخی‌سازی ارز و اصلاح سیاست‌های ارزی کشور تأکید کرده است. هنوز چهار ماه از آغاز به کار رسمی دولت چهاردهم نگذشته که در این مدت چالش‌های جدی در حوزه سیاست ارزی به وجود آمده است. یکی از موضوعات اصلی که بارها از سوی مقامات ارشد اقتصادی مطرح شده، مسئله تک‌نرخی‌سازی ارز بوده است که در نهایت در آذرماه ۱۴۰۳ به‌طور ناگهانی اجرایی شد و نتایج آن به سرعت در بازار غیررسمی ارز نمایان گردید.

با این حال، بررسی‌ها و گزارش‌های میدانی نشان می‌دهند که این اقدام نتایج متفاوتی از آنچه که انتظار می‌رفت، به همراه داشته است و بسیاری از کارشناسان اقتصادی از نتیجه‌گیری‌های این تغییرات ابراز نگرانی کرده‌اند.

پس از تغییرات در سیاست‌های ارزی کشور و حذف سامانه نیما، نرخ ارز در بازار آزاد نسبت به نرخ رسمی اختلافات چشمگیری پیدا کرده است. پیش از اجرای این سیاست‌ها در آذر ماه، اختلاف بین نرخ ارز رسمی و غیررسمی بین ۲۰ تا حداکثر ۳۰ درصد بود، پس از جراحی اقتصادی و حذف سامانه نیما وافزایش قابل توجه نرخ رسمی ارز که اثار  ان در تورم کالاهای وارداتی نمود پیدا خواهد کرد، این شکاف به ۲۵ درصد رسیده است.از سوی دیگر هدف سیاست گذار یعنی کاهش رانت ارزی هم محقق نشده است.

همچنین تشدید فعالیت‌های قاچاق ارز، به وضوح نشان می‌دهد که سیاست‌های ارزی موجود ناکارآمد و نتایج معکوسی به‌دنبال داشته‌اند.

این در حالی است که در ماه های ابتدایی امسال با وجود تحولات و چالش‌های فراوان در عرصه سیاست‌های خارجی کشور، وضعیت نرخ ارز در بازار آزاد نسبت به بازار رسمی چندان تغییر نداشت. به‌ویژه در این مدت، ثبات نسبی در نرخ ارز مشاهده می‌شد که بر خلاف شرایط کنونی، باعث کاهش فشار بر اقتصاد کشور شده بود. حال این سوال مطرح شود که چرا پس از تصمیمات اخیر دولت در زمینه تک‌نرخی‌سازی ارز، نرخ ارز با جهش‌ روبه‌رو شده است.

تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که کندی در فرآیند تصمیم‌سازی و عدم پیش‌بینی دقیق اثرات بلندمدت این سیاست‌ها، منجر به بی‌اعتمادی بیشتر مردم به سیستم ارزی کشور شده است. این وضعیت به‌ویژه در شرایط کنونی که بازارهای جهانی تحت فشار قرار دارند، می‌تواند تهدیدی جدی برای ثبات اقتصادی کشور باشد و مشکلات ارزی را دوچندان کند.

در این شرایط حساس، لازم است که مسئولان دولتی با دقت بیشتری به پیامدهای تصمیمات خود نگاه کنند و سیاست‌های ارزی را به‌طور هماهنگ و کارشناسانه‌تری اجرا کنند. اگر تصمیمات اقتصادی به‌درستی مدیریت نشوند، ممکن است مشکلات اقتصادی جدیدی به‌وجود آید که ثبات و امنیت اقتصادی کشور را تهدید کند. بنابراین اجرای سیاست‌های ارزی با توجه به شرایط جهانی و داخلی و به‌ویژه توجه به نظرات کارشناسان، از اهمیت بسیاری برخوردار است.


منبع:

تسنیم



کدخبر:
۳۴۴۱۵۶

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=507812

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.