خبر " چگونه تغییر عنوان شغلی می‌ تواند بر حقوق کارگران تأثیر بگذارد؟ " | اقتصاد آفرین

خبر " چگونه تغییر عنوان شغلی می‌ تواند بر حقوق کارگران تأثیر بگذارد؟ " | اقتصاد آفرین
  • امروز : شنبه - 25 اسفند - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 10

سرخط اخبار اقتصادی

آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا پرویز در ایران افسرده شده بود و دق کرد و مُرد خطرات خرید بیت کوین/ بهترین ارز دیجیتال برای خرید چیست؟ با این زره با خیال راحت به مار سمی نزدیک شوید طرح ترافیک جدید تهران در سال ۱۴۰۴ اجرا نمی‌شود جایگزین بنزین پیدا شد ۱۰۰ هزار واحد ممتاز پالایشی یکم، به مزایده گذاشته می‌شود کارنامه شورای ملی تامین مالی در سالی که گذشت هواشناسی ایران۱۴۰۳/۱۲/۲۵؛سامانه بارشی و کاهش دما در راه است تا عید ۳ کیلو لاغر کنید یارانه معیشتی کالابرگ رسما دائمی شد + شرایط و نحوه دریافت آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا آغاز عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا صاحبان اتریوم غافلگیر شدند بلوتوث آیفون جدید دردسرساز شد حقوق بازنشستگان و معلمان ۳۰ میلیونی شد ؟ نظر دولت درباره میزان افزایش حقوق ۱۴۰۴ مبلغ دقیق و زمان واریز سود سهام عدالت واکنش شرکت ملی نفت به ادعاها درباره تولید نفت بی کیفیت در ایران سناریوی افت قیمت نفت به کانال ۵۰ دلار؛ عرضه طلای سیاه از تقاضا پیشی گرفت؟ بخت طارمی بسته شد / مشکل جدی ستاره ایرانی در اینتر ترکیب ملوان و پرسپولیس مشخص شد + عکس گل اول پرسپولیس به ملوان + فیلم گل دوم پرسپولیس به ملوان به ثمر نشست + فیلم


1
چگونه تغییر عنوان شغلی می‌ تواند بر حقوق کارگران تأثیر بگذارد؟
  • کد خبر : 508068
  • 13 دی 1403
چگونه تغییر عنوان شغلی می‌ تواند بر حقوق کارگران تأثیر بگذارد؟

مدیرکل نام‌نویسی و حساب‌های فردی سازمان تأمین اجتماعی به دنبال اصلاح بخشنامه «اصلاح عناوین شغلی» که در اواخر آذرماه صادر شده است، درباره نحوه اقدام و محاسبه مابه‌التفاوت دستمزد بیمه‌ شدگانی که خواهان اصلاح عناوین شغلی خود هستند، توضیحاتی ارائه داد.

بشیر عمرانی، در این باره اظهار کرد: بخشنامه جدید اصلاح عناوین شغلی ۲۷ آذر ماه سال جاری صادر شده که در واقع نسخه جدید و اصلاح شده بند (الف) بخشنامه قبلی است و در آن‌ سعی شده اشکالاتی که در بخشنامه قبل متصور بوده، رفع و موضوع اصلاح عناوین شغلی برای کارفرمایان و سازمان تامین اجتماعی شفاف‌تر و ساده‌تر مطرح شود.

وی ادامه داد: براساس رای هیات عمومی دیوان عالی کشور، اجازه و صلاحیت رسیدگی به امور سوابق بیمه‌شدگان به سازمان تامین اجتماعی داده شده است. همچنین وفق مفاد تبصره ۴ ماده ۱۶ قانون جدید دیوان عدالت اداری، تمامی دستگاه‌ها ملزم به پاسخگویی به درخواست مخاطبان خود ظرف مدت سه ماه شده‌اند. بر این مبنا اصلاح عناوین شغلی نیز «درخواستی» است که از سمت بیمه‌شده به سازمان تامین اجتماعی ارسال شده و سازمان مکلف به بررسی و پاسخ گویی به آن است؛ به طور مثال معمولا بیمه‌شده مدعی می‌شود که «عنوان شغلی» او در کارگاهی که در آنجا به عنوان کارگر متخصص مشغول به کار بوده، به اشتباه با عنوان کارگر ساده رد شده است؛ این ادعا اگر از سوی بیمه‌ شده به سازمان تامین اجتماعی مطرح شود،‌ باید توسط سازمان مورد بررسی قرار گیرد که البته،‌ بعضا این موارد از طریق آرای صادره از هیات‌های تشخیص و حل اختلاف موضوع ماده ۱۵۷ قانون کار نیز جهت رسیدگی به سازمان تامین اجتماعی ارجاع شده و پس از آن، سازمان اقدام به بررسی درخواست‌ها می‌کند.

عمرانی افزود: از آنجایی که «عنوان شغلی» هر فرد با «میزان دستمزد» وی ارتباط مستقیم دارند، لذا در برخی موارد مشاهده می‌شود که تغییر عنوان شغلی موجب ایجاد اختلاف دستمزد برای شخص در همان کارگاه می‌شود. در این صورت مابه التفاوت مبلغ حق بیمه شغل جدید و قدیم از کارفرما مطالبه می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص چگونگی بررسی صحت و سقم عنوان شغلی بیمه‌شده، براساس نوع کاری که در کارگاه انجام داده،‌ اینگونه توضیح داد: این موضوع با توجه به بازرسی‌های صورت پذیرفته و مشاهده اسناد و مدارک شخص متقاضی و سایر مدارک ارائه شده توسط کارفرما بررسی و احراز می‌شود. همچنین شرایط و مستندات قانونی و طرح طبقه‌بندی همان کارگاه، در سال‌هایی که جهت اصلاح عناوین شغلی مورد تقاضا واقع شده و میزان افزایش سنواتی قانونی حقوق شخص در همان کارگاه، در محاسبه مابه التفاوت مبلغ حق بیمه اصلاح عناوین شغلی موثر است.

ایمنی-کارگران

بنابر اظهارات مدیرکل نامنویسی و حساب‌های انفرادی، در سال جاری تاکنون ۲۳ هزار و ۳۰ نفر از بیمه‌شدگان درخواست بررسی اصلاح عناوین شغلی خود را داشته‌اند. این عدد به سرعت در ماه‌های پایانی سال افزایش خواهد یافت.

وی در ادامه تصریح کرد: هر تغییر عنوان شغلی برای هر بیمه‌شده که منجر به بازنشستگی پیش از موعد یا سخت و زیان‌آوری شود، برای سازمان تامین اجتماعی به طور متوسط ۳.۳ میلیارد تومان خسارت به همراه خواهد داشت و با توجه به اینکه محل جبران آن ضرر در قانون پیش بینی نشده، این موضوع خسارت هنگفتی را به اندوخته سایر کارگران و بیمه‌شدگان تحمیل می‌کند.


منبع:

رکنا



کدخبر:
۳۴۴۲۳۷


امیر خیرخواهان

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=508068

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.