خبر " نرخ بهره بین بانکی اعلام شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) " | اقتصاد آفرین

خبر " نرخ بهره بین بانکی اعلام شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) " | اقتصاد آفرین
  • امروز : چهارشنبه - 29 اسفند - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 9

سرخط اخبار اقتصادی

هر ۲۴ دقیقه یک قربانی؛ چه کسی ترمز مرگ را می‌کشد؟ مدیران صبح، کارگران شب: روایت دستفروشی در تهران خیانت کریپتو‌دات‌کام به سرمایه‌گذاران صحت داشت؟ ضرب مجدد ۷۰ میلیارد CRO جنجال به پا کرد! مردم به سلیقه خودشان رنگ سال ۱۴۰۴ را مشخص کردند تهران، نوروزی کم‌رنگ‌تر از همیشه هشدار امنیتی به کاربران/ تروجان جدید در حال سرقت ارزهای دیجیتال شماست! چهار دلیل عبور قیمت طلا از کانال ۸ میلیون تومانی/ روند صعودی طلا ادامه می‌یابد؟ زمان فعالیت میادین میوه و تره بار در ایام نوروز هواوی، لرزه به پیکر اپل انداخت مدافع جنجالی با الهلال تمدید کرد ریسک بزرگ برای سرمایه‌گذاری در بیت کوین تغییر مهم در واتساپ / محدودیت در راه است برف مهمان غیرمنتظره بهار ایران هوای تهران سرد می‌شود؛ بارندگی از پنجشنبه تا یکشنبه آینده ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۲۸ اسفند) پیش بینی قیمت گوشت، مرغ و برنج در آستانه ۱۴۰۴ صفر تا صد درباره سود سهام عدالت | دلیل عدم واریز سود اعلام شد پایان خوش سال برای کارمندان و بازنشستگان | دولت سنگ تمام گذاشت دلیل گرانی طلا و دلار فاش شد (۲۸ اسفند) افزایش قیمت تاریخی طلا در بازار | فعلا دست نگه دارید! آقای گل پرسپولیس به بیمارستان رفت برنامه استقلال برای هایجک گزینه پرسپولیس نخستین واکنش مجتبی جباری به حضور در استقلال + عکس واکنش کنایه‌آمیز وینفرد شفر به حضور جباری در استقلال + عکس


2
نرخ بهره بین بانکی اعلام شد (۱۳ دی ۱۴۰۳)
  • کد خبر : 508231
  • 13 دی 1403
نرخ بهره بین بانکی اعلام شد (۱۳ دی ۱۴۰۳)

نرخ بهره بین بانکی در دومین هفته دی‌ماه با حفظ سطح خود نسبت به هفته گذشته، ۲۳.۹۴ درصد اعلام گردید.

در هفته منتهی به ۵ دی‌ماه، نرخ سود بین بانکی با افزایشی جزئی معادل ۰.۰۱ درصد نسبت به هفته گذشته، به رقم قابل توجه ۲۳.۹۴ درصد رسید. این رقم بالاترین سطح نرخ بهره بین بانکی در تاریخ ثبت‌شده‌ی این شاخص است.

نرخ سود بین بانکی، به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی در تعیین هزینه تأمین مالی کوتاه‌مدت برای بانک‌ها، از تأثیرات گسترده‌ای بر بازارهای مالی، سرمایه‌گذاری‌ها و حتی رفتار مصرف‌کنندگان برخوردار است. افزایش این نرخ به معنای افزایش هزینه تأمین نقدینگی برای بانک‌ها و در نتیجه تأثیر مستقیم بر نرخ سود تسهیلات بانکی است که می‌تواند منجر به کاهش تقاضا برای وام و سرمایه‌گذاری شود.

این افزایش نرخ، در شرایط اقتصادی کنونی می‌تواند نشان‌دهنده تلاش بانک مرکزی برای مدیریت نقدینگی و کنترل تورم باشد. با این حال، تبعات این سیاست ممکن است در قالب افزایش هزینه‌های تولید، کاهش انگیزه برای مصرف، و فشار بیشتر بر اقشار آسیب‌پذیر جامعه نمایان شود.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که برای جلوگیری از اثرات منفی احتمالی، لازم است سیاست‌های پولی و مالی با دقت بیشتری تنظیم و اجرا شوند تا تعادلی میان کنترل تورم و رشد اقتصادی حاصل شود. همچنین، شفاف‌سازی دلایل افزایش نرخ بهره بین بانکی و برنامه‌های آینده سیاست‌گذاران می‌تواند به کاهش نگرانی‌های فعالان بازار کمک کند.

نرخ-بهره

این نرخ در هفته منتهی به ۲۸ آذرماه با افزایش نسبت به هفته قبل از آن همراه شد و درآستانه ورود به کانال ۲۴ درصدی قرار گرفت. نرخ سود در هفته پایانی آذرماه با افزایش ۰.۰۷ درصدی به ۲۳.۹۳ درصد رسید.

نرخ سود بین بانکی درهفته منتهی به ۲۱ آذرماه با افزایش ۰.۰۷ درصدی نسبت به هفته قبل از آن رکورد جدیدی را ثبت کرد و با عبور از کانال ۲۳.۸ درصدی به ۲۳.۸۶ درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به ۱۴ آذرماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن ۲۳.۷۹ درصد اعلام شد.

بهره

نرخ بهره بین بانکی در آستانه سال نو بدون تغییر ماند؟

نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به ۷ آذرماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن ۲۳.۷۹ درصد بود. این ثبات درحالی برای نرخ سود بین بانکی به ثبت رسیده که مدار این نرخ در هفته پایانی آبان ماه با افزایش محسوس همراه و باعث شد نرخ بهره برای اولین بار در آستانه ورود به کانال ۲۳.۸ درصدی قرار گیرد.

نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به ۳۰ آبان ماه با افزایش ۰.۰۶ درصدی نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۷۹ درصد رسید. افزایش نرخ سود بین بانکی در حالی به ثبت رسیده که وزارت اقتصاد و سازمان بورس از رایزنی‌ها با بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود بانکی خبر داده بودند.

نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۲۳ آبان ماه با افزایش جزئی (۰.۰۱ درصدی) نسبت به هفته قبل، ۲۳.۷۳ درصد شده بود؛ این نرخ در هفته منتهی به ۱۶ آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن ۲۳.۷۲ درصد اعلام شده بود.

نرخ بهره بین بانکی بعد از ۲ هفته افزایشی در هفته منتهی به ۹ آبان ماه با کاهش ۰.۰۴ درصدی همراه شد و به ۲۳.۷۲ درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به ۲ آبان ماه به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ بهره بین بانکی در این هفته با افزایش ۰.۰۴ درصدی به ۲۳.۷۶ درصد رسید.

نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۲۵ مهر ماه با افزایش ۰.۰۴ درصدی همراه شده و به ۲۳.۷۲ درصد رسیده بود. در هفته منتهی به ۱۸ مهر ماه این نرخ با کاهش ۰.۰۵ درصدی نسبت به هفته قبل به ۲۳.۶۸ درصد شده بود. نرخ بهره بین‌بانکی بعد از ۲ هفته افزایشی، در هفته منتهی به ۱۱ مهر با کاهش ۰.۰۱ درصدی نسبت به هفته قبل به ۲۳.۷۳ درصد شد.

این نرخ در هفته نخست پاییز با افزایش ۰.۰۴ درصدی همراه شد و به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ سود بین‌بانکی در هفته منتهی به ۴ مهر ماه ۲۳.۷۴ درصد شد.

وام-بانکی

نرخ سود بین‌بانکی چیست؟

ممکن است بانک‌ها در دوره‌های مالی کوتاه‌مدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبه‌رو شوند، اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد، برای اینکه بانک‌ها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را به‌نام بازار بین‌بانکی تشکیل داده‌اند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وام‌های بین‌بانکی سررسید کوتاه‌مدت یک‌هفته‌ای یا کمتر دارند. وام‌دهی بانک‌ها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بین‌بانکی گفته می‌شود.


منبع:

تسنیم



کدخبر:
۳۴۴۳۰۴


سارا سمیع شمس

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=508231

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.