خبر " هجوم مردم به سمت بازار طلا و ارز | کالای خارجی از دسترس خارج شد " | اقتصاد آفرین

خبر " هجوم مردم به سمت بازار طلا و ارز | کالای خارجی از دسترس خارج شد " | اقتصاد آفرین
  • امروز : چهارشنبه - 29 اسفند - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

مدافع جنجالی با الهلال تمدید کرد ریسک بزرگ برای سرمایه‌گذاری در بیت کوین تغییر مهم در واتساپ / محدودیت در راه است برف مهمان غیرمنتظره بهار ایران هوای تهران سرد می‌شود؛ بارندگی از پنجشنبه تا یکشنبه آینده ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۲۸ اسفند) پیش بینی قیمت گوشت، مرغ و برنج در آستانه ۱۴۰۴ صفر تا صد درباره سود سهام عدالت | دلیل عدم واریز سود اعلام شد پایان خوش سال برای کارمندان و بازنشستگان | دولت سنگ تمام گذاشت دلیل گرانی طلا و دلار فاش شد (۲۸ اسفند) افزایش قیمت تاریخی طلا در بازار | فعلا دست نگه دارید! آقای گل پرسپولیس به بیمارستان رفت برنامه استقلال برای هایجک گزینه پرسپولیس نخستین واکنش مجتبی جباری به حضور در استقلال + عکس واکنش کنایه‌آمیز وینفرد شفر به حضور جباری در استقلال + عکس رامین رضاییان از ایران رفت دلار و سکه جوگیر شدند؟ تصویب افزایش سرمایه ۱۰ همتی (کچاد) در مجمع‌عمومی فوق‌العاده هوشمندسازی یک معدن طلا توسط دانشگاه شهید بهشتی یک تبلیغ کاملا هالیوودی/ ستاره مشهور سینما در آگهی اپل بزرگ‌ترین خرید تاریخ گوگل رقم خورد/ غول جستجو برای چه ۳۲ میلیارد دلار پرداخت؟ ۶۲ کشته و ۱۹۴۵ مصدوم در تصادفات سه روز نخست سفرهای نوروزی بررسی پیشرفت کریدورهای ترانس-خزر و آلماتی-تهران-استانبول در نشست اکو و سازمان همکاری اقتصادی سازمان ملل برای اروپا رئیس سازمان امور اراضی: تشدید اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز


1
هجوم مردم به سمت بازار طلا و ارز | کالای خارجی از دسترس خارج شد
  • کد خبر : 509112
  • 17 دی 1403
هجوم مردم به سمت بازار طلا و ارز | کالای خارجی از دسترس خارج شد

ورود تولیدکنندگان به بازار از طریق ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سراهایی که لوازم خانگی را به‌صورت اقساطی عرضه می‌کنند، به‌همراه عوامل دیگری همچون عقب‌ماندگی قیمت محصولات این بازار از نرخ تورم و افزایش قیمت ارز، موجب شده است تا بسیاری از بنکداران و فعالان این حوزه به تغییر شغل روی آورند.

بازار لوازم خانگی که به‌عنوان دومین بازار بزرگ نقدینگی در کشور شناخته می‌شود، این روزها درگیر رکودی کامل است. پس از جهش نرخ ارز در بازار مبادله‌ای، تولیدکنندگان ایرانی سرانجام مجوز افزایش قیمت محصولات خود را دریافت کردند. از نیمه دوم دی‌ماه، قیمت محصولات لوازم خانگی داخلی با افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی روانه بازار شد. این در حالی است که پیش‌تر، قیمت لوازم خانگی خارجی نیز روند افزایشی را تجربه کرده بود و اکنون با این تغییر، اختلاف قیمت میان کالاهای داخلی و خارجی بار دیگر به ۱۵ تا ۲۰ درصد رسیده است.

اما نکته اصلی رکود در بازار است که با توجه به کاهش قدرت خرید، کاهش ازدواج و از همه مهمتر ورود مستقیم تولید کنندگان به بازار تک فروشی از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای خود، شرایطی را به وجود آورده که فعالان این حوزه به دنبال خروج سرمایه‌های خود از بازار هستند. سرمایه‌هایی که به احتمال زیاد به بازار طلا یا ارز سرازیر می‌شود.

طلا-دلار-سکه

علیرضا رجایی فعال حوزه لوازم خانگی با بیان اینکه بازار در رکود کامل است گفت: قبلا لوازم خانگی به عنوان یک کالای سرمایه‌ای شناخته می‌شد و مردم تا توانایی خرید پیدا می‌کردند برای اینکه از بازار عقب نمانند و یا بعدا کالای مورد نیاز خود را گران‌تر خریداری نکنند اقدام به خرید می‌کردند از سوی دیگر فعالان این حوزه اعم از بنکداران و فروشگاه‌ها نیز همواره نقدینگی خود را تبدیل به کالا می‌کردند.

وی ادامه داد: این روند تا ابتدای سال ادامه داشت، اما پس از آن متوقف شد، زیرا دیگر این بازار نه برای مردم و نه حتی برای فعالین بازار لوازم خانگی جذابیت اقتصادی نداشت و همه به سمت طلا و ارز هجوم بردند به طور مثال اگر ارز ۱۰ درصد گران میشد به دلیل مقاومت سازمان حمایت در برابر افزایش قیمت تولید کنندگان نمی‌توانستند قیمت خود را تغییر دهند و همین باعث میشد بنکدار و تک فروش نیز از بازار عقب بمانند. در نهایت ماه گذشته این سازمان اجازه داد که کالا‌های لوازم خانگی ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش قیمت داشته باشد.

رجایی افزود: از سوی دیگر تمام تولیدکنندگان محصولات خود را به صورت اقساطی عرضه می‌کنند و دیگر مصرف کننده نگرانی از بابت گرانی و نخریدن کالا ندارد این درحالیست که با کاهش قدرت خرید مردم لوازم خانگی خارجی نیز دیگر بازار قبل را ندارد با توجه به قیمت فعلی دلار آزاد حجم لوازم خانگی خارجی در بازار به حداقل رسیده است.

رجایی در خصوص تفاوت قیمت لوازم خانگی خارجی و ایرانی گفت: شرکت‌های ایرانی قیمت محصول خود را بر اساس قیمت محصول خارجی تعیین می‌کنند به طور مثال اگر لباسشویی ال جی ۱۰ میلیون است شرکت ایرانی ۹ میلیون فاکتور می‌کند، زیرا به سبب انحصاری که در بازار وجود دارد از فروش کالای خود مطمئن است حتی با وجود اختلاف ۱۰ درصدی لوازم خانگی ایرانی و خارجی به هر حال کالای خارجی قاچاق محسوب می‌شود و نمی‌توان به صورت رسمی به آن خدمات پس از فروش یا گارانتی داد ضمن اینکه مجموعه‌های دولتی و خصولتی ملزم به خرید کالای ایرانی هستند.


منبع:

برنا



کدخبر:
۳۴۴۵۱۳


سارا سمیع شمس

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=509112

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.