خبر " چرا کشورهای همسایه محبوب دل کارگران ایران شده‌ اند؟ " | اقتصاد آفرین

خبر " چرا کشورهای همسایه محبوب دل کارگران ایران شده‌ اند؟ " | اقتصاد آفرین
  • امروز : یکشنبه - 31 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

هشدار دادگستری به کارفرمایان در مورد به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه فوری / سقوط آزاد قیمت تتر با اعلام نتایج دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا تصمیمات ناکارآمد اقتصاد ایران را ضعیف کرد/ برای توسعه اقتصادی در انتظار لغو تحریم‌ها هستیم بورس در فراز رکورد جدید | خبرهای مهم بازار سرمایه اعلام شد قیمت دلار در بازار آزاد سر به فلک زد (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت سکه امامی ۲۶ میلیون سقوط کرد + جدول ۳۰ فروردین ایران و ترکیه برای پول پارو کردن قرار گذاشتند میلیاردها تومان پول سرگردان در بازار طلا و دلار | اردیبهشت طوفانی شروع می شود؟ اطلاعیه فوری درباره بازار طلا اعلام شد (۳۰ فروردین) ۵ شرط اصلی برای دریافت بیمه بیکاری مشخص شد پرسپولیس در برزخ/ افشاگری بازیکن سابق سرخ‌ها از باندبازی بازیکنان! مدیرعامل پرسپولیس استعفا داد خیز قهرمان ایرانی برای جایزه ۷۰۰ هزار دلاری مسترالمپیا جایگزین رضا درویش مشخص شد حباب سکه کاهش یافت / استقبال بازار سهام از گروه بانکی صندوق‌های طلا سرخ شدند؛ ۷۰۰ میلیارد در یک روز خارج شد رکوردشکنی کوسه‌ها و نهنگ‌ها در بازار بیت‌کوین امضای توافقنامه تجارت ترجیحی میان ایران و این کشور تعرفه واردات گوشی موبایل ابلاغ شد + جدول شایعه‌ها از iOS ۱۹ چه می‌گویند؟ آغاز تجاری‌سازی نسل پنجم تلفن همراه (۵G) در رایتل بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان در همسایگی ایران شاخته شد خرید تضمینی گندم توسط تعاون روستایی از ۶ استان


1
چرا کشورهای همسایه محبوب دل کارگران ایران شده‌ اند؟
  • کد خبر : 510866
  • 25 دی 1403
چرا کشورهای همسایه محبوب دل کارگران ایران شده‌ اند؟

مجید گودرزی، کارشناس اقتصادی وضعیت دستمزدها و تاثیر آن بر مهاجرت‌های شغلی و رکود اقتصادی در ایران را بحرانی دانست و گفت: بسیاری از کارگران برای کار به ترکیه و عراق می روند و می آیند.

مجید گودرزی، کارشناس اقتصادی گفت:در سال‌های اخیر شاهد افزایش چشمگیر تورم در کشور بوده‌ایم، به ویژه در سال جاری که تورم دو برابر شده است، این مسئله باعث کاهش دستمزدها نسبت به تورم شده است. این کاهش دستمزدها نه تنها قدرت خرید مردم را کاهش داده، بلکه موجب سرکوب تقاضا و افزایش رکود در اقتصاد شده است.

گودرزی این روند را بحرانی خواند و بیان کرد: در شرایط رکود تورمی، کاهش دستمزدها بیشتر موجب کاهش تقاضا و در نتیجه رکود بیشتر می‌شود.

او همچنین به این نکته اشاره کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته، کارفرمایان هرگز اجازه نمی‌دهند که کاهش دستمزدها منجر به کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان و افزایش رکود شود. اما در ایران، متاسفانه بسیاری از کارفرمایان تلاش می‌کنند که دستمزدهای کمتری پرداخت کنند و این موضوع در بلندمدت به ضرر خود آن‌ها نیز خواهد بود.

گودرزی با ذکر این مثال ادامه داد: در سال گذشته، با افزایش ۳۵ درصدی حقوق‌ها، برخی از کارفرمایان تصور کردند که این افزایش مجوزی برای افزایش ۴۵ درصدی قیمت کالاها است، در حالی که طبق محاسبات اقتصادی، افزایش حقوق‌ ها تنها منجر به افزایش ۲.۴۵ درصدی قیمت‌ها می‌شود.

کارشناس اقتصادی ادامه داد :کارفرمایان ایران به جای اینکه از افزایش قیمت‌ها جلوگیری کنند، آن را به نفع خود می‌بینند و تصور می‌کنند که تورم می‌تواند سود بیشتری برای آن‌ها به همراه داشته باشد. این در حالی است که در بسیاری از کشورهای دیگر، کارفرمایان به جای استفاده از تورم به عنوان فرصتی برای سود بیشتر، تلاش می‌کنند که با بهبود شرایط اقتصادی، سود خود را حفظ کنند.

حقوق-کارگران-۳

گودرزی همچنین از مشکل بیکاری اختیاری در میان کارگران صحبت کرد: در شرایط فعلی، بسیاری از کارگران به دلیل پایین بودن سطح دستمزدها، ترجیح می‌دهند بیکار بمانند یا به دنبال مشاغل غیررسمی و دلالی بروند.

او این موضوع را بحرانی بزرگتر از بیکاری دانست و تاکید کرد: کارگران به ویژه در بخش‌های فنی و تخصصی ترجیح می‌دهند که از ایران مهاجرت کنند. ترکیه، عراق و دیگر کشورهای همسایه مقصدهایی هستند که بسیاری از کارگران ایرانی به آن‌ها مهاجرت می‌کنند، چرا که نمی‌توانند با دستمزدهای فعلی زندگی خود را تامین کنند.این روند در پی بی ارزش شدن پول ملی و رشد تورم باعث شده تا کارگران میلی به کار در بازار کار داخل کشور را نداشته باشند.

این کارشناس اقتصادی در ادامه به نقد روند تصویب دستمزدها در ایران پرداخت. او اشاره کرد: معمولاً حقوق‌ها در دولت‌ها تصویب شده و سپس به شورای عالی کار برای چانه‌زنی می‌رود. گودرزی این روند را غلط دانسته و پیشنهاد کرد: باید ابتدا در شورای عالی کار چانه‌زنی صورت گیرد و پس از توافقات، این رقم‌ها در بودجه کشور گنجانده شود.

در مجموع، گودرزی شرایط کنونی اقتصادی و دستمزدها را بحرانی ارزیابی کرد و پیش‌بینی کرد که در صورت عدم افزایش حقوق‌ها به میزان رشد تورم در سال جاری، شکاف‌های اقتصادی و معیشتی همچنان ادامه خواهد داشت و مهاجرت‌ های شغلی در میان کارگران بیشتر خواهد شد.


منبع:

رکنا



کدخبر:
۳۴۴۹۷۵


امیر خیرخواهان

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=510866

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.