خبر " سیگنال خطرناک ترامپ به قیمت دلار " | اقتصاد آفرین

خبر " سیگنال خطرناک ترامپ به قیمت دلار " | اقتصاد آفرین
  • امروز : یکشنبه - 28 اردیبهشت - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 70

سرخط اخبار اقتصادی

فشار مضاعف به صادرکنندگان با سیاست‌ ارزی جدید بانک مرکزی/ بانک مرکزی صرفا به تهاتر ارزی میان صادرکنندگان و واردکنندگان نظارت کند شکاف عمیق بین ذخایر و تولید مس در کشور/ وعده ارزآوری ۱۲ میلیارد دلاری محقق می‌شود؟ ضربه سهمگین قطعی برق به تولید ورق خودروی ایران/ محصولات فولادی گران می‌شوند؟ خواب بودم که گوشی منفجر شد! /روایت تکان‌دهنده از انفجار یک پرچمدار سقف قیمت فروش مرغ ۱۰۵ هزار تومان شد سود ۱۵۰ درصدی دلالان از بخش کشاورزی/ واسطه ها را حذف می‌کنیم قیمت مصوب جوجه یک روزه ۲۸ هزار تومان شد قرارداد خرید واگن از چین به‌زودی نهایی می‌شود کد رهگیری در گرو رضایت موجر؛ بلاتکلیفی مستأجران ادامه دارد هشدار نسبت به وزش باد شدید در تهران تا پایان هفته در پرونده هتل ولنجک، شهرداری مکلف به اجرای قانون است آن لحظه غیرمنتظره در اصفهان را یک ایران از تلویزیون دیدند وزیر ارتباطات برای ارائه گزارش درباره کیفیت اینترنت به مجلس می‌رود ۲مفهوم متفاوت سرمایه گذاری درتولید و بر تولید ۳۳ درصد تعاونی‌های سهام عدالت ۹ سال مجمع برگزار نکرده‌اند ۹۰ درصد طرح‌های راهسازی زنجان تا ۲ سال آینده به اتمام می‌رسد انتشار کارنامه بازار اوراق بدهی در فروردین ۱۴۰۴ رشد شاخص کل بورس در هفته‌ای که گذشت جزییات عرضه اولین گواهی سپرده خودرو در بورس کالا پیری خودروها، بازار لوازم یدکی را داغ کرد رأی ۷ متهم پرونده عوامل پشتیبان حادثه تروریستی شاهچراغ صادر شد انجام معامله به صورت عادی ممنوع می‌شود ۳ متهم اصلی حادثه تروریستی حرم شاهچراغ به اعدام محکوم شدند تشکیل کارگروه مشترک سازمان بازرسی با بخش خصوصی


0
سیگنال خطرناک ترامپ به قیمت دلار
  • کد خبر : 513782
  • 08 بهمن 1403
سیگنال خطرناک ترامپ به قیمت دلار

در روزهای اخیر، ارزش دلار آمریکا به دلیل اظهارات دونالد ترامپ درباره احتمال کاهش تعرفه‌ها بر کالاهای چینی و برنامه او برای کاهش نرخ بهره، کاهش یافت. این افت به بزرگ‌ترین کاهش هفتگی دلار در بیش از یک سال گذشته تبدیل شد و در نتیجه، قیمت طلای جهانی افزایش یافت و ارزش پول سایر کشورها نیز تقویت شد.

ترامپ در سخنرانی‌های اخیر خود اعلام کرد که ترجیح می‌دهد چین را با تعرفه‌های تجاری جدید هدف قرار ندهد. این اظهارات باعث کاهش شاخص دلار شد. این شاخص، که ارزش دلار را در برابر سبدی از ارزهای بین‌المللی مانند یورو، پوند، ین و فرانک می‌سنجد، طی هفته گذشته تحت تأثیر صحبت‌های ترامپ حدود ۱.۸ واحد درصد افت کرد. این کاهش، بدترین عملکرد دلار از ژوئیه ۲۰۲۳ محسوب می‌شود.

با افت دلار، ارزش پول سایر کشورها افزایش یافت. طبق داده‌های فایننشال‌تایمز، یورو که در ماه‌های اخیر کاهش شدیدی را تجربه کرده بود، با افزایش ۰.۹ واحد درصدی به نرخ برابری ۱.۰۴ دلار رسید و بهترین عملکرد هفتگی خود را از نوامبر ۲۰۲۲ به ثبت رساند. همچنین، پوند انگلیس با رشد ۰.۳ واحد درصدی به نزدیکی نرخ برابری ۱.۲۴ با دلار رسید و قوی‌ترین رشد هفتگی خود را در بیش از دو سال اخیر ثبت کرد. همچنین بازار ارز در آسیا نیز پس از انتشار سخنان ترامپ تقویت شد. در این راستا، ین ژاپن و روپیه هند در برابر دلار رشد داشتند و یوآن چین با ۰.۵ واحد درصد افزایش، به بالاترین سطح خود از ماه نوامبر رسید. در همین حال، پزوی مکزیک که به دلیل تهدیدات مبتنی بر تعرفه‌های تجاری به‌شدت آسیب دیده بود، حدود ۰.۶ واحد درصد تقویت شد.

ترامپ بلد است؟

دونالد ترامپ پس از تحلیف خود، بار دیگر از سیاست‌های پولی انبساطی حمایت کرد و تصریح کرد که کاهش نرخ بهره می‌تواند کمک زیادی به رونق اقتصاد آمریکا کند. او همچنین مدعی شد که بهتر از سران فدرال‌رزرو از نرخ بهره سر در می‌آورد. به هر حال، سران فدرال‌رزرو، روز چهارشنبه در نخستین جلسه پولی در سال ۲۰۲۵، تصمیم خود را درباره نرخ بهره اعلام می‌کند. با وجود رشد اقتصادی قوی در آمریکا، انتظار می‌رود نرخ بهره ثابت بماند. با این حال، بازارهای مالی کاهش دومرتبه‌ای نرخ بهره را در سال جاری پیش‌بینی می‌کنند که نخستین کاهش آن، احتمالا در ماه ژوئن رخ خواهد داد.

در بانک مرکزی اروپا، نخستین جلسه پولی سال ۲۰۲۵ در روز پنج‌شنبه برگزار خواهد شد. احتمال دارد که طی این جلسه، نرخ بهره به میزان ۰.۲۵ واحد درصد کاهش یابد؛ زیرا اقتصاد منطقه یورو همچنان نیازمند رونق بیشتری است. به‌طور کلی، با توجه به رویدادهای کلیدی هفته پیش‌رو، تصمیمات بانک‌های مرکزی آمریکا و اروپا، همراه با داده‌های کلیدی از اقتصادهای توسعه یافته دنیا، نقشی کلیدی در تعیین جهت حرکت بازارهای جهانی خواهند داشت. سرمایه‌گذاران نیز هرگونه اخبار مربوط به سیاست‌های تجاری ترامپ و نرخ بهره بانک‌های مرکزی را با دقت فراوان دنبال می‌کند تا چشم‌انداز خود را از آینده بازارهای جهانی به‌روز کنند.


منبع:

دنیای اقتصاد



کدخبر:
۳۴۵۸۳۳


سارا سمیع شمس

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=513782

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.