خبر " وام های میلیاردی صدای همه را درآورد " | اقتصاد آفرین

خبر " وام های میلیاردی صدای همه را درآورد " | اقتصاد آفرین
  • امروز : چهارشنبه - 28 خرداد - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 37

سرخط اخبار اقتصادی

اعلام آمادگی تعاون روستایی برای توزیع مویرگی محصولات کشاورزی محدودیت استفاده از کارتخوان‌ها برای نانوایان برداشته شد ۵۰۰ میلیون دلار ارز واردات کالاهای اساسی تخصیص یافت تصمیم شورای عالی بورس برای تداوم تعطیلی معاملات آزمون جذب مترجم رسمی در زبان‌های نادر برگزار شد موحدی: دادستان‌ها نسبت به نحوه توزیع مایحتاج عمومی نظارت داشته باشند در مسائل امنیتی و انتظامی، از ظرفیت گزارش‌های مردمی استفاده شود رئیس سازمان ثبت اسناد از واحدهای ثبتی تهران بازدید کرد کارهای مردم را با انگیزه و محکم پیگیری می‌کنیم ۴ بمب استقلال در راه است تولید کارخانه‌ها همانند دوران کرونا، افزایش می‌یابد/ تمام هم و غم ما تامین نیازهای روزانه مردم است فوری/ دسترسی به نوبیتکس متوقف شد  هک نوبیتکس امروز ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ / تکلیف دارایی‌ کاربران نوبیتکس چه می‌شود؟ هک شدن صرافی نوبیتکس / ۶ میلیون دلار دود شد! استقرار پمپ بنزین سیار در این مکان‌ها برنامه قطع برق تهران امروز چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ قیمت نفت جهانی امروز ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ دولت خیال بازنشستگان را راحت کرد | پرداخت حقوق صراحتا تأیید شد ساعت کاری و نحوه فعالیت بانک ها اعلام شد حقوق خرداد ۱۴۰۴ بازنشستگان با افزایش واریز شد + جزئیات حمله بی شرمانه اسرائیل طلا را صعودی کرد زمان واریز یارانه خرداد مشخص شد | ۳ پرداخت بزرگ در ۳ روز آخرین جزئیات از نرخ دلار توافقی در بازار تجاری بازار رسمی پویاتر از بازار آزاد ارز؛ اهمیت جنگ روانی بر انتظارات معامله‌گران


1
وام های میلیاردی صدای همه را درآورد
  • کد خبر : 548459
  • 19 خرداد 1404
وام های میلیاردی صدای همه را درآورد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره پرداخت وام‌های میلیاردی از سوی بانک‌ها به شرکت‌های خود یا شرکت‌های وابسته به سهامداران خود واکنش نشان داد.

اخیراً نام یکی از چهره‌های شناخته‌شده در حوزه تجارت و صنعت، پس از سهامدار شدن در یکی از بانک‌های خصوصی کشور خبرساز شده‌ است. اما آنچه توجه‌ها را بیش از پیش به این اتفاق جلب کرده، روندی است که بلافاصله پس از این سهامداری رخ داده است؛ دریافت تسهیلات کلان توسط شرکت‌های وابسته به این خانواده از همان بانکی که حالا بخشی از سهام آن را در اختیار دارند.

آنطور که ادعا شده پیش از سال ۱۴۰۱ هیچ تسهیلات عمده‌ای از بانک پاسارگاد به شرکت‌های مذکور پرداخت نشده بود اما پس از آنکه در سال ۱۴۰۲، این افراد بخشی از سهام این بانک را تملک کردند، مجموعاً بیش از ۳۵۸۰ میلیارد تومان تسهیلات به سه شرکت عمده متعلق به این خانواده پرداخت شده است.

این روند، بار دیگر موضوع رابطه سهامداری و اعطای تسهیلات در بانک‌های خصوصی را به صدر مباحث اقتصادی و نظارتی آورده است؛ مسأله‌ای که به گفته کارشناسان و نمایندگان مجلس، می‌تواند نشانه‌ای از ضعف در نظام نظارتی بانک مرکزی و دور زدن مقررات مربوط به ذی‌نفع واحد باشد.

در همین رابطه، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دوازدهم به این مسأله واکنش نشان داد و از ضرورت بررسی دقیق این روند در مجلس خبر داده است.

جعفر قادری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره پرداخت وام‌های میلیاردی از سوی بانک‌های خصوصی به شرکت‌های خود یا شرکت‌های وابسته به سهامداران خود گفت: در کمیسیون اقتصادی کمیته‌ای درباره نظارت بر عملکرد بانک‌ها وجود دارد که این نوع موضوعات در این کمیته حتما بررسی خواهد شد.

وی ادامه داد: متاسفانه نظام اقتصادی ما یک نظام بانک‌محور است و بیشتر تامین مالی توسط بانک‌ها انجام می‌شود در صورتی که بیشتر تامین مالی‌های بلندمدت باید توسط بازار سرمایه انجام شود و بانک‌ها باید منابع خود را برای اعطای تسهیلات خرد و متوسط متمرکز کرده و تامین مالی بلندمدت و یا کلان باید از طریق بازار سرمایه انجام شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دوازدهم گفت: در صورتی که چنین وام‌هایی از سوی بانک‌ها پرداخت شود، بانک مرکزی باید نظارت کرده و پاسخگو باشد که چرا تسهیلات بانکی به سمت اشخاص خاصی سوق داده می‌شود آن هم در حوزه‌هایی که بیشتر جنبه تجاری دارد. در سالی که به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید» نامگذاری شده است این تسهیلات باید به سمت سرمایه‌گذاری تولیدی برود تا بتواند پاسخگوی نیاز سرمایه ثابت و بعضا سرمایه در گردش تولیدی باشد.

قادری گفت: اگر برخی از بانک‌ها برای اینکه به اصطلاح دردسر خودشان را کمتر کرده و خودشان را درگیر مشتری‌های متعدد نکنند، این اقدام را در پیش گرفته‌اند، جای ایراد و اشکال دارد و اگر نیاز باشد ما به این موضوعات ورود پیدا می‌کنیم.

وی درباره اینکه این وام‌ها بیشتر به شرکت‌های وابسته به سهامداران بانک‌ها پرداخت می‌شود، گفت: قانون در بحث ذینفع واحد محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است و باید کنترل و نظارت صورت گیرد تا بانک‌ها چنین اجازه‌ای نداشته باشند که به اشخاص وابسته به خودشان تسهیلات بدهند. مباحث نظارتی حتما در کمیسیون اقتصادی دنبال خواهد شد.

این عضو کمیسیون اقتصادی گفت: این موضوعات از مواردی است که حتما مورد توجه قرار خواهد گرفت و بانک مرکزی باید درخصوص آن پاسخگو باشد.

کانال تلگرام گسترش نیوز

اینستاگرم گسترش نیوز


منبع:

ایلنا



کدخبر:
۳۵۴۴۵۴


سارا سمیع شمس

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=548459

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.