خبر " افزایش قیمت حق بیمه‌ها سرسام آور شد " | اقتصاد آفرین

خبر " افزایش قیمت حق بیمه‌ها سرسام آور شد " | اقتصاد آفرین
  • امروز : چهارشنبه - 25 تیر - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

به بهانه سیاست‌گذاری یا ملاحظات امنیتی، با دست خودمان امنیت شبکه را پایین نیاوریم اتریوم چگونه از تهدیدات کوانتومی جان سالم به در می‌برد؟ برای رالی بزرگ آلت‌کوین‌ها آماده‌اید؟+ نمودار ترامپ در «تروث سوشال»: آینده در دارایی‌های دیجیتال است پروژه تاک (Tac)؛ تلگرام و اتریوم دست به دست هم دادند سولانا در آستانه فتح بازار؛ جهش ۱۴۰ درصدی از ابتدای سال! شرکت گاز علت انفجارهای اخیر را توضیح داد سهامداران بخوانند | پیش بینی بورس فردا ۲۵ تیر صفر تا صد دریافت دینار عراق ویژه اربعین اعلام شد (۲۴ تیر) دارندگان حساب بانکی بخوانند | هشدار جدید در شبکه بانکی کشور بازار در آستانه ورشکستگی؛ طلا را فقط به این شرط بخرید! زنگ هشدار در بازارها | دلار نزدیک ۱۱۰ هزار تومان، سقوط مسکن قطعی شد از این قابلیت جیمیل استفاده نکنید / خطر هک شدن حراج شمش طلا برگزار شد / صنعتگران ۶۴ کیلو خریدند واکنش وزارت ارتباطات به اختلال «GPS» بازار ارز در دو راهی دیپلماسی و تحریم هشدار جدید به مردم: قبض‌های نجومی آب در راه‌ است واردات آب به ایران صراحتا تایید شد پایتخت تشنه‌تر از همیشه | مخازن آب تهران نفس‌های آخر را می‌کشند شاهکار ایران با کمک چین خلق شد وزیر نیرو: الان آب نداریم/ هشدار شرکت آب تهران درباره کاهش شدید ذخایر سدها وسعت کانون‌های گردوغبار در ایران به ۱۵ میلیون هکتار رسید جریمه ورود به محدوده طرح ترافیک در بازه ۲۵ خرداد تا ۸ تیر بخشوده می‌شود ممنوعیت رهن و فروش ملک به اتباع غیرمجاز در تهران


2
افزایش قیمت حق بیمه‌ها سرسام آور شد
  • کد خبر : 549208
  • 22 خرداد 1404
افزایش قیمت حق بیمه‌ها سرسام آور شد

بازار بیمه ایران در دو ماه نخست سال ۱۴۰۴ با رشد قابل توجه حق بیمه تولیدی، افزایش صدور بیمه‌نامه‌ها، تغییر در ترکیب رشته‌های بیمه‌ای و کاهش نسبی نسبت خسارت همراه بوده است.



    فهرست محتوا



  • افزایش سهم بیمه درمان از بازار؛ قراردادهای کلان با سازمان‌های بزرگ



  • افزایش مبلغ خسارت پرداختی همراه با بهبود نسبی نسبت خسارت



  • تغییر در سهم رشته‌های بیمه‌ای و تقویت بیمه‌های گروهی



  • تسلط بخش غیردولتی بر بازار بیمه ادامه دارد

بر اساس آمار سامانه سنهاب (بیمه مرکزی)، عملکرد صنعت بیمه کشور در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۴ حاکی از ثبت رکوردهای تازه‌ای در برخی شاخص‌های کلیدی است. حق بیمه تولیدی شرکت‌های بیمه به ۱۲۱.۷ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳ رشد ۹۵.۵ درصدی را تجربه کرده است. همچنین در این مدت ۱۱.۹ میلیون بیمه‌نامه صادر شده که نسبت به سال گذشته ۸.۸ درصد افزایش یافته است.

افزایش سهم بیمه درمان از بازار؛ قراردادهای کلان با سازمان‌های بزرگ

یکی از مهم‌ترین تغییرات در ترکیب رشته‌های بیمه‌ای، افزایش سهم بیمه درمان از بازار است. این رشد قابل توجه به‌دلیل اجرای آئین‌نامه‌های شماره ۹۴/۱ و ۹۴/۲ و تشکیل کمیته نرخ‌گذاری بیمه درمان بوده است. شرکت‌های بیمه در این بازه اقدام به انعقاد قراردادهای بزرگ با نهادهای عمومی کرده‌اند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: قرارداد بیمه دانا با صندوق بازنشستگی کشوری، قرارداد بیمه ملت با گروه ایران خودرو و قرارداد بیمه دی با سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران.

این قراردادها نقش کلیدی در پیشی گرفتن بیمه درمان از رشته‌های سنتی مانند بیمه شخص ثالث ایفا کرده‌اند.

بیمه_مرکزی

افزایش مبلغ خسارت پرداختی همراه با بهبود نسبی نسبت خسارت

در دو ماه نخست امسال، شرکت‌های بیمه ۴۶.۱ هزار میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۷.۷ درصد افزایش یافته است. تعداد موارد خسارت نیز با رشد ۱۳.۱ درصدی به ۱۴.۳ میلیون مورد رسیده است.

با وجود این افزایش، نسبت خسارت به حق بیمه تولیدی با کاهش ۶.۳ واحد درصدی به ۳۷.۹ درصد رسیده است. البته با توجه به عدم وصول کامل حق بیمه در ابتدای سال، تحلیل دقیق این شاخص نیازمند داده‌های تکمیلی در ماه‌های آینده است.

تغییر در سهم رشته‌های بیمه‌ای و تقویت بیمه‌های گروهی

تحلیل پورتفوی صنعت بیمه در این بازه زمانی، نشان‌دهنده جابه‌جایی در سهم رشته‌های اصلی بازار است. بیمه درمان با سهم ۵۶.۴ درصدی از حق بیمه تولیدی و ۴۴.۵ درصدی از خسارت پرداختی، در جایگاه نخست قرار گرفته است. بیمه شخص ثالث و مازاد نیز با سهم ۱۷.۲ درصدی از حق بیمه و ۲۱.۸ درصدی از خسارت، همچنان یکی از ارکان صنعت بیمه محسوب می‌شود.

همچنین بیمه زندگی و بدنه اتومبیل به ترتیب ۱۱.۸ درصد و ۳.۴ درصد از حق بیمه را به خود اختصاص داده‌اند، هرچند سهم آن‌ها از خسارت پرداختی بیشتر بوده است.

تسلط بخش غیردولتی بر بازار بیمه ادامه دارد

بر اساس گزارش بیمه مرکزی، شرکت‌های بیمه خصوصی با اختصاص ۸۶.۸ درصد از حق بیمه تولیدی و ۸۱.۱ درصد از خسارت پرداختی، سهم غالب بازار را به خود اختصاص داده‌اند. این موضوع بیانگر افزایش رقابت‌پذیری و تثبیت موقعیت بخش غیردولتی در صنعت بیمه ایران است.

 

کانال تلگرام گسترش نیوز

اینستاگرم گسترش نیوز


منبع:

مهر



کدخبر:
۳۵۴۶۴۶


پریا ابراهیمی

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=549208

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.