خبر " «جشنواره شیخ‌بهایی» بستری برای پیوند فناوری، دولت و سرمایه‌گذاران " | اقتصاد آفرین

خبر " «جشنواره شیخ‌بهایی» بستری برای پیوند فناوری، دولت و سرمایه‌گذاران " | اقتصاد آفرین
  • امروز : دوشنبه - 2 تیر - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 60

سرخط اخبار اقتصادی

برق شمال تهران وصل شد برقراری ارتباط زندانیان زندان اوین با خانواده‌های خود تمدید نحوه فعالیت واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه تا ۴ تیرماه تصاویری از حمله رژیم اسرائیل به زندان اوین بازدید میدانی معاون منابع انسانی قوه قضائیه از دادسرای ناحیه ۵ تهران اولین تصاویر از داخل برخی بندهای اوین بعد از حمله رژیم صهیونیستی جاسوس رژیم صهیونیستی در پوشش گردشگر در همدان به دام افتاد دنیا باید به خودش بیاید؛ آمریکا یک تهدید جهانی محسوب می‌شود انتشار اولین تصاویر از داخل بندهای اوین پس از حمله رژیم اسراییل سایت انتخاب مسدود شد بازدید رئیس مرکز حل اختلاف کشور از مجتمع شهید باکری تهران بازدید رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح کل کشور از سازمان قضایی تهران پروازها تا بعدازظهر فردا لغو می‌مانند شرکت های هواپیمایی پروازها به خاورمیانه را به تعلیق در آوردند سازمان تأمین اجتماعی مطالبات را پرداخت کرد واکنش بانک ملی به ادعای هک و انتشار اطلاعات ۷۳ میلیون حساب بانکی قیمت جدید طلا و سکه رسماً اعلام شد + جدول (۲ تیر) تصمیم فوری بانک مرکزی درباره سپه و پاسارگاد سقف کارت به کارت افزایش یافت (۲ تیر) ساعت کاری بانک ها برای روزهای سه شنبه و چهارشنبه اعلام شد کاهش قیمت کالاهای اساسی صراحتا تایید شد گوشی اندرویدی شما می‌تواند هشدار زمین‌لرزه صادر کند شش راهکار ساده برای سالم نگه داشتن گوشی‌های سامسونگ تلگرام، کانال هکرهای صرافی نوبیتکس را مسدود کرد


4
«جشنواره شیخ‌بهایی» بستری برای پیوند فناوری، دولت و سرمایه‌گذاران
  • کد خبر : 541131
  • 27 اردیبهشت 1404
«جشنواره شیخ‌بهایی» بستری برای پیوند فناوری، دولت و سرمایه‌گذاران

مدیر عامل فن آوا گفت: جشنواره‌هایی نظیر شیخ بهایی می‌توانند سکویی برای شبکه‌سازی، سیاست‌گذاری مشارکتی برای پروژه های بزرگ و ملی باشند، به‌شرط آنکه دولت، تسهیلگری خود را به خوبی انجام دهد.

مسعود زندوکیلی از چهره‌های فعال حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و مدیرعامل هلدینگ فن آوا، در حاشیه نوزدهمین دوره جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی، به بیان دیدگاه‌های خود درباره کیفیت این جشنواره، نقش آن در ارتقای زیست‌بوم فناوری کشور و الزامات کلیدی برای رشد حوزه‌هایی نظیر هوش مصنوعی پرداخت.

وی در ارزیابی اولیه خود از این رویداد، جشنواره شیخ بهایی را کاربردی‌تر از بسیاری از رویدادهای فناورانه کشور توصیف کرد و گفت: این جشنواره برخلاف بسیاری از همایش‌ها و رویدادهای مشابه، رویکردی عملیاتی، مأموریت‌محور و مبتنی بر نیازهای واقعی اکوسیستم فناوری دارد.

مدیرعامل فن آوا که برای نخستین بار در این جشنواره شرکت کرده بود، با اشاره به حضور کوتاه خود در چند پنل و ارائه تخصصی، اظهار داشت: سطح مباحث مطرح‌شده و مدل‌های پیشنهادی برای همکاری، بیش از انتظار و نسبت به بسیاری از فضاهای رسمی دیگر، قابل‌اتکا و مسئله‌محور بوده است.

وی با تأکید بر نقش چنین جشنواره‌هایی در شکل‌دهی به تعاملات جدی میان شرکت‌های تحقیقاتی، دانش‌بنیان، نهادهای حاکمیتی و سرمایه‌گذاران خصوصی  بیان داشت: «این جشنواره می‌تواند به‌درستی نقش واسط را ایفا کند. اگر حمایت ساختاری و مستمر از سوی سیاست‌گذاران و مدیران کشور وجود داشته باشد، می‌توان امیدوار بود که چنین رویدادهایی به بسترهای ماندگار همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک در فناوری تبدیل شوند.»

نیاز به نهاد اجرایی برای همراستاسازی ظرفیت‌ها

زندوکیلی با انتقاد از تمرکز صرف بر ستادهای سیاست‌گذار یا نهادهای مقطعی، تصریح کرد:  برای به ثمر رسیدن همکاری‌های چندجانبه در حوزه فناوری، وجود یک نهاد اجرایی و دائم برای همراستا کردن ظرفیت‌ها ضروری است.

وی ادامه داد:  این نهاد باید قابلیت هدایت، هماهنگی و تسهیل پروژه‌های مشترک بین بخش‌های مختلف دولتی، خصوصی و پژوهشی را داشته باشد.

این فعال عرصه ict افزود:«تنها با هم‌افزایی ظرفیت‌های پراکنده کشور می‌توان به توسعه واقعی رسید. اگر این ظرفیت‌ها در کنار یکدیگر قرار نگیرند و به یک سو جهت داده نشوند، پیشرفت اتفاق نخواهد افتاد. این هماهنگی و همرسانی، وظیفه حاکمیت است.»

سرمایه‌گذاری مشترک؛ راهکاری برای توسعه عمومی خدمات فناورانه

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، زندوکیلی از تجربه موفق برخی شرکت‌ها در حوزه سرمایه‌گذاری مشترک یاد کرد و تأکید کرد:  مجموعه فن آوا  نیز آمادگی سرمایه گذاری  در طرح های فناورانه حوزه مرتبط را دارد. به باور وی، سرمایه‌گذاری‌های مشارکتی به افزایش اثربخشی پروژه‌ها، کاهش ریسک و تسریع در ارائه خدمات فناورانه به عموم جامعه منجر می‌شود.

دولت باید تسهیل‌گر باشد، نه مالک

از دیدگاه زندوکیلی، نقش دولت در توسعه فناوری نباید در قالب مالکیت و تصدی‌گری تعریف شود، بلکه باید معطوف به تسهیلگری و ایجاد بسترهای حمایت هوشمندانه باشد. وی با اشاره به تجربه پارک‌های علم و فناوری در واگذاری سهام به نخبگان، این اقدامات را مثبت اما ناکافی دانست و گفت:
 « در برنامه های هلدینگ جذب و حمایت از نخبگان و شرکت های دانش بنیان لحاظ و عملیاتی  شده است. اما این اقدامات باید ساختاری و سراسری شود. دولت باید مسیرهای واقعی مشارکت نخبگان در زنجیره خلق ارزش را هموار کند.»

فقدان زیرساخت‌های قانونی و مالی در حوزه هوش مصنوعی

زندوکیلی در بخش پایانی صحبت‌های خود با اشاره به چالش‌های ساختاری در حوزه‌هایی چون تأمین مالی، معافیت‌های مالیاتی، و تدوین مقررات هوش مصنوعی، هشدار داد: بدون تدوین قوانین مشخص، شفاف و روزآمد، نه تنها توسعه فناوری دچار وقفه خواهد شد، بلکه ریسک‌های اجتماعی و اخلاقی نیز افزایش می‌یابد.

وی تأکید کرد: کشور برای ورود جدی به عرصه‌هایی چون هوش مصنوعی، نیازمند چارچوب‌های قانونی جامع و راهبردی است و صرف توانمندی علمی یا فنی بدون پشتیبانی حقوقی، نمی‌تواند به تجاری‌سازی مؤثر منجر شود.

کد خبر ۲۰۶۵۲۸۱

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=541131

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.