خبر " چرا بازار دلار پی‌درپی رکورد کاهشی می‌زند؟ " | اقتصاد آفرین

خبر " چرا بازار دلار پی‌درپی رکورد کاهشی می‌زند؟ " | اقتصاد آفرین
  • امروز : یکشنبه - 30 دی - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

مجتمع تجاری ناایمن با این روش شهرداری را دور زد ماهواره های استارلینک چه شکلی هستند و آیا می‌توانیم آنها را ردیابی کنیم؟ مشکلات مردم خوزستان با حضور وزیر دادگستری در حوزه قضایی بررسی شد احضار و بازداشت برخی افراد در رابطه با ترور دو قاضی دستگاه قضا دستگیری و احضار افرادی در رابطه با ترور قضات در تهران جزئیات جدید از سوء قصد امروز به قضات بلندپایه هشدار اتحادیه فروشندگان تلفن همراه به مردم/ گوشی سرقتی نخرید اتاق ایران آماده مشارکت در عملیاتی کردن توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه است مهاجرت مرمت‌کاران ایرانی به ترکیه و پاکستان/ سهم ایران از بازار فرش دستباف به نیم درصد رسید میم کوین ترامپ عرضه شد کردستان میزبان بیش از ۵۰ همت سرمایه‌گذاری برای توسعه معدن و صنایع معدنی رشد انفجاری میم کوین ترامپ در عرض ۳ ساعت  پیشرفت قابل توجه عملیات اجرایی مجتمع مس جانجا/ امیدآفرینی «ومعادن» در شرق کشور خبر خوش برای ساکنان بافت فرسوده تهران فرجام زیان‌بار تنظیم گری بازار خودرو خبر فوری درباره واریز وام ازدواج و فرزندآوری واریز قطعی سود به حساب سهامداران واریز سود سهام عدالت در اسفند ۱۴۰۳ | سهامداران به گوش باشند مخالفت صریح کوشکی با معاوضه/ استقلال در دوراهی نقل‌وانتقالات واکنش تلویزیون قطر به ناکامی پرسپولیس در سوپر جام مهاجم تیم استقلال جدا شد + عکس طوفان ساحلی‌بازان در بوشهر/ تیم فوتبال ساحلی ایران از سد بلاروس گذشت استقلال به دنبال تقویت دفاع راست/ معرفی گزینه جدید توسط موسیمانه چرا موسیمانه جذب مهران احمدی را لغو کرد؟/ تحلیل جدیدترین تغییرات استقلال


1
چرا بازار دلار پی‌درپی رکورد کاهشی می‌زند؟
  • کد خبر : 454244
  • 30 اردیبهشت 1403
چرا بازار دلار پی‌درپی رکورد کاهشی می‌زند؟

قیمت دلار یک مرز حمایتی دیگر را هم از دست داد/ درهم به کانال ۱۵ افتاد/ طلا فروش‌ها ول‌کن قهر نیستند/ چرا بازار دلار پی در پی رکورد کاهشی می‌زند؟

سریال کاهش در بازار ارز به انتهای هفته رسید و قیمت دلار یک محدوده حمایتی دیگر را از دست داد. با از دست رفتن این مرز، قیمت دلار یک کانال دیگر عقب نشست. در معاملات پنجشنبه قیمت دلار هرات مرز حمایت ۵۸ هزار و ۸۰۰ تومان را بعد از سه روز درگیری با این سطح از دست داد. با از دست رفتن این نقطه حمایت در هرات، دلار تهران هم که در ورود به کانال ۵۸ هزار تومان مقاومت کرده بود کانال ۵۹ هزار تومان را از دست داد.

برای کاهش این روزهای بازار ارز پنج دلیل عنوان می‌شد. دلیل اول مداخله بازارساز در بازار ارز و تعطیلی بازار طلا بود. گروهی از معامله‌گران معتقدند قیمت دلار از سمت بازارساز تحت فشار است و با تزریق قیمت دلار توانسته در روزهایی که بازار طلا تعطیل بوده قیمت دلار را کاهشی کند. دلیل دوم اخباری است که از مذاکرات برجامی به بازار مخابره می‌شود. از هفته گذشته خبرها درمورد مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا از طریق عمان در بازار زیاد شده است. 

دلیل سوم صحبت‌های مثبت گروسی از سفرش به ایران بود که به بازار ارز مخابره شد. فشار فروش در بازار رمزارز هم دلیل چهارم عنوان می‌شد. از هفته گذشته یک خبر به بازار آمد که در آن گفته شده احتمال مسدودسازی دارایی‌ تتر ایرانی‌ها به دلیل تحریم وجود دارد. با این خبر ریزش قیمت تتر بیشتر از دلار شد و قیمت تتر به زیر دلار هرات رفته است. البته گروهی از معامله‌گران هم مدعی‌اند بازارساز در تتر هم مداخله دارد و از آن طریق در بازار تزریق دارد. دلیل پنجم را معامله‌گران به نبود نقدینگی در بازار به خاطر تعطیلی بازار طلا و آخر ماه مرتبط می‌دانند که بازار را به وضعیت بلوکه برده است.

قیمت دلار هرات شنبه را در ۵۸ هزار و ۲۵۰ تومان شروع کرد و در ابتدا یک بالایی داد و بعد از بازگشایی بازار دبی، کاهشی شد. با کاهش قیمت درهم، قیمت دلار هرات با افت کانال ۵۸ هزار تومان را از دست داد و در ۵۷ هزار و ۵۵۰ تومان بسته شد. البته در پشت خط قیمت دلار هرات به سمت کف ۵۷ هزار تومان حرکت کرده.

قیمت درهم امارات با گپ منفی آغاز به کار کرد و کانال ۱۶ هزار تومان را از دست داد. قیمت درهم در نیمه دوم با کاهش ۲۳۰ تومانی در ۱۵ هزار و ۷۶۰ تومان بسته شد. 

در بازار طلا و سکه دامنه نوسان کوتاه شده و قیمت سکه به سمت کف ۴۰ میلیون حرکت کرد. حباب سکه در روز شنبه دو درصد افت داشت و به ۲۱ درصد رسید که از ۵ اردیبهشت بی‌سابقه بوده است. 

حباب طلای آبشده هم همچنان منفی است و به عقیده معامله‌گران به واسطه این حباب، قیمت آبشده با دلار حرکت کاهشی خاصی نداشت.

با این حال که تعطیلی بازار طلا دارد وارد هفته سوم می‌شود همچنان بازار طلا تق و لق کار می‌کند. در روز شنبه یک خبر به بازار رسید که توافق جدیدی بین طلافروشان و وزارت صمت رخ داده اما رئیس اتحادیه طلای مشهد در این باره گفته وزارت صمت بین خودشان توافق کرده و با ما توافقی نداشته که مغازه‌ها باز کنند.

در بازار توییت رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه مورد توجه بود. حمیدرضا مقصودی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته پس از پایین رفتن نرخ ارز رسمی، نوبت به تعطیل کردن مراکز سفته‌بازی است. از بورس کالا و چهارراه استامبول تا بانک‌های خصوصی.

یکسری از تحلیلگرانی که به بازارساز نزدیک بودند در واکنش به این توییت می‌گفتند ما ترجیح می‌دهیم سکوت کنیم. یکسری‌های دیگر می‌گفتند در بحث سیاست‌های ارزی مواضع بانک مرکزی مهم‌تر از مواضع مدیران سازمان برنامه‌ست.

اما یکسری‌ها بودند که می‌گفتند فارغ از اینکه این توییت چه اثری می‌تواند بر بازار داشته باشد، نشاندهنده این است که یک مدیر نشسته بر صندلی استراتژیک در سازمان برنامه با سازوکار حواله و اسکناس آشنایی ندارد. این گروه اعتقد داشتند اینچنین مواضع در زمان ریزش قیمت می‌تواند رشته‌ها را پنبه کند.

تحلیل‌ها از ادامه روند بازار ارز متفاوت شده؛ درحالی که گروهی از معامله‌گران معتقدند بازار به محدوده کف مهمی رسیده و توان کاهش بیشتر ندارد، اما در مقابل گروهی می‌گویند که قیمت دلار هنوز کف نزده و نشانه‌های کف در بازار دیده نمی‌شود. یک تحلیل هم از قیمت طلای آبشده دست به دست می‌شد که در آن نوشته شده با توجه به حباب منفی طلای آبشده اگر بازار طلا باز شود قیمت می‌تواند نوسانی شود.

نکته بازار ارز این بود که یک کانال تحلیلی در حال فروش قیمت درهم زودتر به بقیه بود. هزینه هر ماه هم برای درهم زودتر ۱۰۰ تتر عنوان شده بود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=454244

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.