به گزارش اکوایران، محمدرضا ظفرقندی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: با توجه به مطالب منتشرشده در برخی رسانهها در خصوص حذف ارز ترجیحی دارو، لازم به توضیح است که ارز ترجیحی نوع ۱ (۴۲۰۰ تومان) از سال گذشته برای دارو حذف شده بود و برای سال آینده نیز دارو کماکان با ارز ترجیحی نوع ۲ و از طریق طرح دارویار عرضه خواهد شد.
وزیر بهداشت، روز گذشته نیز در سخنانی اعلام کرده بود که کمبود دارو در کشور معمولاً به دلیل کمبود مواد اولیه یا کاهش تولید در کارخانههاست که پیگیری میشود، اما در مورد حذف ارز ترجیحی دارو از سال آینده اجرا میشود و وزارت بهداشت برنامههای لازم برای مدیریت آن را آماده میکند.
حذف ارز ترجیحی دارو و اجرای ناکام طرح دارویار که از تیرماه ۱۴۰۱ کلید خورده بود، باعث بروز نگرانیهایی درباره افزایش قیمت دارو و مشکلات مشابه طرح قبلی در نظام سلامت را در ذهن ها ایجاد کرده است. هدف طرح دارویار نزدیک کردن قیمت دارو به قیمت واقعی بدون تحمیل هزینه اضافی به مردم بود، اما مشکلاتی در اجرا پیش آمد؛ از جمله این مشکلات، عدم تخصیص به موقع بودجه و تأخیر در پرداخت مطالبات داروخانهها بود که موجب کاهش نقدینگی شرکتهای داروسازی و افزایش کمبود دارو شد.
کارشناسان معتقدند، حذف ارز ترجیحی برای اصلاح سیاستهای ارزی ضروری بوده، اما تأخیر در تخصیص یارانه و کاهش نقدینگی مانع از تحقق کامل اهداف طرح دارویار شده است.