به گزارش اکوایران به نقل از مهر، یکی از برنامه‌های اولیه‌ای که برای کاهش تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی در سال آینده در نظر گرفته شده بود، تخصیص ارز ترکیبی (از منابع نیما و ارز ترجیحی) به برخی از این کالاها است. 

هدف از این اقدام، کاهش میزان ارز ترجیحی اختصاصی به این اقلام بود و لیستی متشکل از این کالاها که شامل گوشت قرمز گرم و روغن نباتی اعلام شد.

در تصمیم اولیه، پیش‌بینی شده بود که ارز مورد نیاز گوشت قرمز به‌طور ۵۰ درصد از ارز ترجیحی و ۵۰ درصد از ارز تالار دوم تأمین شود. برای روغن نباتی نیز قرار بود ۲۰ درصد از ارز تالار دوم و ۸۰ درصد از ارز ترجیحی اختصاص یابد. طبق این برنامه، انتظار می‌رفت که قیمت گوشت قرمز تنظیم بازاری در بازار حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یابد و قیمت روغن نباتی نیز حدود ۴ درصد گران‌تر شود.

توضیحات وزیر کشاورزی درباره تخصیص ارز ترکیبی 

در همین راستا نوری قزلجه،‌وزیر کشاورزی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم درباره احتمال تخصیص ارز ترکیبی (ترجیحی و تالار دوم) به واردات برخی کالاهای اساسی مانند روغن نباتی و گوشت قرمز گرم اینگونه توضیح دادکه هیچ تغییراتی در خصوص نرخ ارز ترجیحی یا تخصیص ارز ترکیبی به واردات کالاهای اساسی نخواهیم داشت و بر اساس دستور رئیس‌جمهوری، روند تخصیص ارز به کالاهای اساسی همان‌طور که پیش از این بوده، ادامه خواهد یافت و تغییراتی در این زمینه نخواهیم داشت.

وضعیت تامین ارز ترجیحی در بودجه ۱۴۰۴

گزارش‌ها حاکی از آن است که تأمین ارز ترجیحی مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی در بودجه سال جاری به طور کامل محقق شده و برای سال آینده نیز به‌طور کامل تأمین خواهد شد؛ این امر خبر خوبی برای تعدیل قیمت کالاهای اساسی است.

در بودجه پیشنهادی دولت برای سال آینده، نرخ ارز تخصیص‌یافته به کالاهای اساسی از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است. در صورتی که این تغییرات به تصویب نهایی در مجلس برسد، شاهد تغییرات قیمتی در نرخ مصرف‌کننده کالاهای اساسی خواهیم بود.