چرا قیمت ارزهای دیجیتال در صرافی های مختلف، متفاوت است؟

چرا قیمت ارزهای دیجیتال در صرافی های مختلف، متفاوت است؟
  • امروز : چهارشنبه - 21 آذر - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 41

سرخط اخبار اقتصادی

طرح جدید وزارت اقتصاد برای سرمایه‌گذاری سود سهام عدالت امکان پرداخت عوارض آزادراه‌ها از حساب بانکی اشخاص توسعه ابزارهای مالی در بورس کالا؛ از ابزارمشتقه تا طلاونقره سه راهی کوهدشت – سرخه  ایمن سازی شد  ۴۳۰ میلیارد سود سهام عدالت ۴۰۱ هنوز وصول نشده است تعداد صندوق‌های سرمایه‌گذاری بورسی به ۴۹۰ صندوق رسید رشد ۲۴ هزار واحدی شاخص کل بورس پایداری ۹۳ درصدی شرکت‌های فعال بورس در سودسازی دادگاه رسیدگی به پرونده دادخواهی شهدای مدافعان امنیت واقعه تروریستی خاش رهایی ۹ زندانی محکوم به قصاص از ابتدای امسال در استان هرمزگان بررسی یک پرونده با موضوع قتل عمد در جلسه هیئت عمومی دیوان عالی کشور هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۲۱؛ سامانه بارشی فردا وارد ایران می‌شود رئیس دادگستری و دادستان جدید ایذه معرفی شدند سومین عضو متخلف شورای شهر خرم‌آباد هم دستگیر شد؛ دستگیری ۲ پیمانکار کرمانشاه؛ مقصد سی و ششمین سفر استانی رئیس قوه قضائیه جزئیات دادگاه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی رضایت خودرو طراوت نوین جوی پایدار در اغلب مناطق کشور| تداوم آلودگی هوا در شهرهای صنعتی تسهیلگری و رفع موانع صنعت هوانوردی با استفاده از الگوی متناسب با تحریم قیمت نفت برنت دوباره صعودی شد دبیرکل اوپک در سمت خود ابقا شد ایران رئیس دوره‌ای اوپک شد چگونه مانند یک حرفه ای با لاین نوری نورپردازی کنیم خیز طلای جهانی برای فتح دوباره مرز تاریخی؛ طلا به اوج دو هفته اخیر رسید مرز مهم قیمت سکه در بازار طلا و ارز


18
نیپوتو | خرید ارز دیجیتال - فروش ارز دیجیتال
چرا قیمت ارزهای دیجیتال در صرافی های مختلف، متفاوت است؟
  • کد خبر : 413877
  • 12 آذر 1402
چرا قیمت ارزهای دیجیتال در صرافی های مختلف، متفاوت است؟
ارزهای دیجیتال در چارچوب صرافی های آنلاین دیجیتال ترید می شوند و به دلیل ماهیت غیر متمرکز بودن آن‌ها قیمت این ارزها در هر صرافی بر اساس عرضه و تقاضای مربوط به همان صرافی تعیین می شود.

به همین دلیل در برخی از مواقع اختلاف قیمت جزیی بین قیمت ثبت شده در یک صرافی با یک صرافی دیگر مشاهده می شود.

در واقع به دلیل غیر متمرکز بودن بازار ارزهای دیجیتال و مستقل بودن صرافی های ارائه دهنده‌ی خدمات، قیمت های این صرافی‌ها با یکدیگر هماهنگ سازی نمی شوند و مبنای قیمت در هر صرافی به اساس عرضه و تقاضا و معاملات انجام شده و همچنین کارمزد معاملات همان صرافی تعیین می شود.

اندازه ی بازار

بازار صرافی ها در واقع زیر مجموعه ای از بازار نوظهور ارزهای دیجیتال به حساب می آید و به همین دلیل کم و زیاد شدن حجم عرضه و یا تقاضا در هر صرافی می تواند تغییراتی را در تعیین قیمت هر ارز ایجاد کند. به همین دلیل شاید این تغییر و این نوسان قیمت در صرافی های بزرگتر که حجم معاملات بیشتری دارند کمتر به چشم بیایید.

طبیعتا همه ی معامله گران برای خرید به دنبال پایین ترین قیمت و برای فروش دقیقا به دنبال بالاترین قیمت ثبت شده هستند. از این رو ایجاد یک پلتفرم معتبر که قیمت صرافی های مختلف را به صورت آنلاین و لحظه‌ای در چارچوب یک جدول منظم با یکدیگر مقایسه کند نیاز اساسی بازار کریپتو به حساب می آید. صرافی آنلاین نیپوتو با طراحی بخش مقایسه صرافی ها در سایت خود امکان مقایسه قیمت تترلند و نوبیتکس و چندین صرافی دیگر را برای ارز های متفاوتی مثل تتر، بیت کوین، اتریوم و غیره … فراهم کرده است.

حجم محدود مبادلات

حجم مبادلات ارزهای دیجیتال نسبت به کل کوین های استخراج شده گاها بسیار محدود است. چرا که حجم وسیعی از توکن های استخراج شده بازار کریپتو کارنسی یا در قالب استکینگ نگهداری می شوند و یا در کیف پول های سرد برای سرمایه گذاری بلند مدت ذخیره شده اند. به همین دلیل گاهی ممکن است میزان عرضه در بازار کم شده و همین امر باعث بالا رفتن مقطعی ارزش دارایی های دیجیتال شود.

به طور کلی برای دارایی هایی که به عنوان دارایی های رمز نگاری شده شناخته می شوند، هیچ مبنای قیمت گذاری به جز عرضه و تقاضا وجود ندارد. به همین دلیل تنها عاملی که به طور مستقیم قیمت دارایی های دیجیتال را تعیین میکند قطعا حجم ارز و تقاضای ثبت شده در هر صرافی می باشد. البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که در بعضی موارد صرافی ها برای حفظ تعادل و زیاد نشدن اختلاف قیمت با دیگر صرافی های فعال، به عنوان بازار ساز به بازار ورود کرده و حجم عرضه و تقاضای صرافی مربوط به خود را کنترل می کنند.

بازار یک موجود زنده با بازیگران زنده و تمایلات و افکار متفاوت است. ممکن است تعداد قابل توجهی از کاربران برخی از صرافی ها استراتژی خاص و صبر زیادی داشته باشند. این معامله گران علاقه ای به خرید ارز دیجیتال با قیمت بالا ندارند و فقط برای خرید در قیمت مورد نظرشان سفارش ثبت میکنند.

در طرف مقابل نیز عده ی زیادی هستند که برای فروش دارایی خود عجله ای ندارند و تا زمانی که قیمت محدوده‌ی مورد نظرشان را لمس نکند دارایی های مورد نظر خودشان را نمی فروشند. همین تفاوت فکری و سلیقه ای در کاربران صرافی های مختلف باعث می شود تا قیمت تعیین شده در صرافی های مختلف تا حدودی متفاوت باشد.

دیدگاه های سرمایه گذاری متفاوت

نگاه کاربران متفاوت به کسب درآمد و سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال کاملا متفاوت است. بیایید فرض کنیم زمانی که بیت کوین با قیمت ۲ دلار معامله می شد شخصی ۱۰۰ بیت کوین خریداری میکرد و حالا در یک صرافی قصد فروش همه ی این ۱۰۰ بیت کوین یا بخشی از آن را به صورت یکجا و با قیمت امروز یعنی حدود ۳۷ هزار دارد. کاملا طبیعی است که این شخص برای اینکه مشتری های بهتری پیدا کند ممکن است بیت کوین های خود را با قیمت بازار و یا با قیمت پایین تر از بازار برای فروش ثبت سفارش کند. ایجاد همچین سفارشی خصوصا در یک صرافی کوچک برای مدتی به طور خاص باعث پایین آمدن قیمت در همان صرافی می شود.

برخی کاربران از این نوع اختلاف قیمت بین صرافی ها برای کسب سود نیز استفاده میکنند. به شکلی که با استفاده از صفحه‌ی مقایسه صرافی های در سایت صرافی نیپوتو به صورت آنلاین پایین ترین قیمت ارز مورد نظر در یک صرافی را مشخص کرده و بعد از خرید ارز با انتقال آن به یک صرافی دیگر که بیشترین قیمت فروش در آن ثبت شده است (با احتساب کارمزد خرید و فروش و انتقال) آن ارز را به فروش می رسانند. به فرایند این کار و کسب سود از اختلاف قیمت بین صرافی ها آربیتراژ گفته می شود.

عواملی مثل وضع مالیات و یا کارمزد های متفاوت نیز که بر اساس قوانین محلی وضع می شوند می توانند بر قیمت تمام شده ی برخی صرافی ها در یک منطقه تاثیر مثبت و یا منفی داشته باشند و باعث ایجاد اختلاف قیمتی بین صرافی ها شوند.

نبود استاندارد جهانی تعیین قیمت

همه‌ی ما میدانیم که ارزهای دیجیتال ماهیت غیر متمرکز دارند و به همین دلیل استاندارد جهانی برای قیمت گذاری آن ها تعریف نشده است. هیچ سازمان مالی رسمی نیز در روند تعیین قیمت آن ها دخالتی ندارد. همچنین هیچ نهاد رسمی میزان پورسانت و یا کارمزد دریافتی صرافی های ارز دیجیتال را تعریف و یا تعیین نکرده است.

در واقع کارمزد تعیین شده توسط صرافی ها بیشتر نتیجه ی یک فضای رقابتی بین صرافی ها است که سعی میکنند با دریافت کارمزد حداقلی مشتریان بیشتری را به سمت خود جذب کنند.

به دلیل نبود یک استاندارد جهانی برای تعیین قیمت و قوانین خاص برای بازار معاملات ارزهای دیجیتال، معامله گران کلان موسوم به نهنگ های بازار میتوانند با واریز های سنگین و ثبت سفارش فروش در یک صرافی، حجم عرضه و یا به عکس حجم تقاضا را بالا ببرند. همین امر می تواند منجر به کاهش و یا افزایش مقطعی  قیمت در همان صرافی شود.

حرف آخر

به طور کلی به دلیل ماهیت و ساختار بازار کریپتو کارنسی وجود اختلاف قیمت بین صرافی های متفاوت به هیچ وجه مسئله ی عجیبی نیست و عوامل متفاوتی می توانند باعث ایجاد این اختلاف قیمتی شوند. نکته ای که بسیار مهم است در واقع استفاده از ابزارهای مناسبی مثل صفحه‌ی مقایسه صرافی های سایت نیپوتو برای کسب اطلاعات درباره ی پایین ترین وبالاترین قیمت های موجود در روند معاملات و خرید و فروش در بهترین قیمت ممکن به صورت لحظه ای است. همچنین با مقایسه قیمت ها و کارمزد ها و در نهایت قیمت تمام شده در هر صرافی به صورت یکجا، کاربر می تواند فضای رقابتی بین صرافی های مختلف را بهتر درک کند و بر اساس اطلاعات کافی تصمیم به خرید و یا فروش بگیرد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۱ میانگین: ۱]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=413877

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 2
  1. ممنون از مقاله خوبتون، همیشه برای من سوال بود که چرا انقدر قیمت ها متفاوته

    • خوشحالیم که این مقاله براتون مفید بوده احمدرضا جان

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.