پروژکتورها همان ادوات روشنایی مورد نیاز در این فضاها هستند که بعد از انقلاب تکنولوژی ال ای دی در صنعت روشنایی، این چراغها نیز دستخوش تغییر شدهاند و اکنون پروژکتورهای ال ای دی با مصرف بسیار کمتر انرژی (چیزی نزدیک به %۸۰) توانستهاند به چراغی محبوب در میان مهندسان، برای نورپردازی این دست فضاها شوند.
انواع نورپردازی با استفاده از پروژکتور ال ای دی
- نورپردازی امبینت یا عمومی با کمک پروژکتورهای ال ای دی: پروژکتور ال ای دی میتواند نقش بسیار پررنگی در تأمین نور سراسری و عمومی فضاهای با وسعت زیاد مانند سالنهای ورزشی داشته باشد. با استفاده از نور با کیفیت پروژکتور ال ای دی محیط از روشنایی کافی برای بازی بازیکنان برخوردار است و تماشاچیان هم تجربه بهتر و خوشایندتری از فضا میگیرند. علاوه بر اماکن ورزشی، کارخانجات و سولههای صنعتی نیز برای تامین نور محیط داخلی خود استفاده میکنند.
زیرا نور با کیفیت این پروژکتورها علاوه بر بهبود ایمنی محیط محل کار مانع از خستگی کارکنان میشود.
زیرا نور با کیفیت و با دقت این پروژکتورها علاوه بر کمک بهبود ایمنی محیط محل کار مانع از خستگی کارکنان میشود. - نورپردازی امنیتی با استفاده از پروژکتورهای ال ای دی: اولین اصل در تأمین امنیت یک فضا برقراری یک نورپردازی درست و اصولی با استفاده از یک نور با کیفیت است. پروژکتور LED مکمل خوبی برای سیستمهای امنیتی است. در کشورهای پیشرفته نیز پروژکتورهای ال ای دی نقش کلیدی در تأمین روشنایی معابر عمومی را دارند. همچنین روشنایی یکی از فاکتورهای مهم در کاهش جرائم شهری میباشد که با استفاده از پروژکتورهای ال ای دی به خوبی این نکتهی مهم منظور میشود.
- نورپردازی تزئینی با کمک پروژکتورهای ال ای دی:
قابلیت پروژکتور ال ای دی در تنظیم شدت نور و زاویه نور سبب شده است پروژکتور ال ای دی به انتخاب اصلی در نورپردازی فضاهای تاریخی و اماکن فرهنگی تبدیل شود. همچنین امکان استفاده از چیپهای رنگی با رنگهای دلخواه در پروژکتور ال ای دی نیز از دلایل دیگر انتخاب این پروژکتور در این فضاها می باشد.
معیارهایی که در هنگام خرید پروژکتور ال ای دی باید به آن توجه داشت:
- درجه محافظت پروژکتور در برابر عوامل طبیعی (IP): از پروژکتورهای ال ای دی معمولا در فضاهایی استفاده میشود که در بربر رطوبت و گرد و غبار عایق نیستند. از این جهت استفاده از پروژکتور ال ای دی با درجه محافظت بالا در برابر گرد و غبار یک نکتهی مهم محسوب میشود.
- شاخص نمود رنگ (CRI): این شاخص معیاری برای سنجش کیفیت رنگ اجسام در زیر نور چراغ است و عددی مابین ۰ تا ۱۰۰ را به خود اختصاص میدهد.. هرچه شاخص نمود رنگ (CRI) به عدد ۱۰۰ نزدیکتر باشند رنگ اجسام زیر نور آن چراغ واقعی تر است و در نتیجه کیفیت نورپردازی بالاتر است. پروژکتور ال ای دی به سبب تکنولوژی پیشرفتهتر در آزمایشهای مختلف عدد بالاتری نسبت به پروژکتورهای قدیمی در این شاخص کسب کرده است و در برندهای معتبر عدد شاخص نمود رنگ به ۹۵ میرسد!
- عدم سوسو زدن (Flicker-Free): وجود فلیکر در نور پروژکتور علاوه بر ایجاد سردرد و آسیب به سلامتی چشم در طولانی مدت سبب ایجاد نویز در هنگام تصویربرداری میشود و تصاویر ضبط شده در دوربینهای مدار بسته را خراب میکند. پس حتما دقت کنید پروژکتور ال ای دی مورد نظرتان بدون فلیکر یا به اصطلاح flicker-free باشد.
- گارانتی پروژکتور ال ای دی: سعی کنید از برندهایی خرید کنید که کالای خود را گارانتی معتبر مینند در این حالت در صورتی که مشکلی برای چراغ پیش بیاید خیالتارن راحت است ضمن اینکه دقت کنید تولیدکنندههایی که گارانتی و ضمانت معتبر دارند نشان دهندهی این است که بیشتر از کیفیت محصول خود اطمینان دارند.
رنگ نور پروژکتور مناسب برای شما چیست؟
انتخاب رنگ دمای نور رابطه مستقیم با کاربری مورد نظر شما دارد. در فضاهایی که قصد ایجاد فضای گرم و دوستانه دارید مانند باغها استفاده از رنگ نور آفتابی انتخاب منطقیتری است. رنگ نور مهتابی نیز به دلیل توانایی طی مسافت بیشتر و نور شفاف برای زمانهایی که قصد دارید نورپردازی امنیتی داشته باشید کاربرد دارد. رنگ نور طبیعی نیز برای محیطهایی که در آن قصد ایجاد یک فضای معتدل دارید و یا میخواهید رنگها حس و حالی نزدیکتر به رنگهای زیر نور آفتاب را داشته باشند انتخاب مناسبتری است.
منبع: ecowat.com