نکاتی که باید در مورد صادرات این محصول به کشورهای مصرفکننده در نظر گرفت بستهبندی مناسب و قیمت آن است.
این ماده که بهعنوان قیر طبیعی نیز شناخته میشود، استفاده بسیاری در صنایع مختلف همچون راهسازی، عایقکاری، نفت و گاز و بسیاری موارد دیگر دارد. کشورهای محدودی در سراسر جهان وجود دارند که دارای منابع زیرزمینی این ماده هستند و میزان ذخایر آن نیز در معادن متفاوت است که معمولا از نظر سطح کیفی نیز طبقهبندیهای گوناگونی دارند.
در ادامه قصد داریم تا شما را با کاربردهای این ماده و همچنین یکی از بهترین معادنی که در زمینه تولید و صادرات قیر طبیعی فعالیت دارد آشنا کنیم، پس تا پایان همراه ما باشید.
گیلسونایت چیست؟
نوعی ماده معدنی سیاهرنگ با ویسکوزیته بالا که با نام گیلسونایت طبیعی شناخته میشود. ساختار این ماده از هیدروکربنهای جامد محلول تشکیل شده است.
منابع اصلی این ماده در معادن آمریکا کشف شد اما در حال حاضر ذخایر ارزشمندی از قیر طبیعی در ایران و برخی دیگر از کشورها نیز یافت میشود.
این ماده معدنی ابتدا در سال ۱۸۶۰ کشف شد و بعد از گذشت چند سال بهعنوان یک عایق و ترکیب ضد آب برای مصارف گوناگون صنعتی بهفروش رسید.
اهمیت گیلسونایت بهعنوان یک محصول صادراتی
با توجه به محدودیت زیادی که در خصوص معادن قیر طبیعی وجود دارد، گیلسونایت صادراتی یکی از محصولاتی است که اغلب کشورها برای خرید آن از شرکتهای تولیدکننده اقدام میکنند.
Gilsonite ایرانی در بسیاری از آزمایشگاههای اروپا و آمریکا مورد آزمایش قرار گرفته است و توانسته تاییدیههای لازم برای صادرات به کشورهای دیگر را دریافت کند.
با توجه به این مورد و همچنین قیمت مناسبی که قیر طبیعی تولید شده در ایران دارد، این محصول توانسته است بازده مناسبی را در بازار داخلی و خارجی بهدست آورد. البته باید این موضوع را در نظر گرفت که خرید مستقیم از معدنی که گیلسونایت صادراتی را با بالاترین کیفیت در اختیار مشتریان خود قرار میدهد از اهمیت زیادی برخوردار است.
از همین رو خریداران میتوانند گیلسونایت صادراتی ایران را با درصد خلوص بالا و کیفیت مناسب از شرکت معتبری همچون معدن گیلسونایت و قیر طبیعی ماد خریداری کنند.
با کاربردهای گیلسونایت بیشتر آشنا شوید
باید این نکته را در نظر گرفت که با توجه به خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر بهفردی که این ماده معدنی دارد از آن برای تولید بیش از ۱۶۰ محصول استفاده میشود.
گیلسونایت در معادن زیرزمینی بهصورت مادهای سخت یافت میشود و برخی از کاربردهای آن شامل موارد زیر است.
استفاده برای عایقکاری
با توجه به اینکه گیلسونایت بسیار آبگریز است و در برابر اسید و باز از خود مقاومت خوبی نشان میدهد، معمولا از قیر طبیعی بهعنوان عایق ساختمانی استفاده میشود.
تهیه رنگ و جوهر
گیلسونایت یکی از عناصر مهمی است که برای تولید جوهرهای چاپی، پوششهای صنعتی و رنگها کاربرد دارد، رنگدانههای قهوهای و سیاه از این ماده استخراج شده که از آنها برای تولید جوهرهای پرینتر استفاده میشود.
نوع خاصی از آن نیز برای تهیه روغنهای جلا مورد استفاده قرار میگیرد که بهطور کلی برای هر کدام از این مصارف غلظتهای معینی در نظر گرفته میشود.
در واقع فرمولاسیون مورد استفاده برای تهیه پوششهای صنعتی و جوهرهای چاپی تفاوتهایی باهم دارند، بنابراین مقدار مصرف پودر قیر معدنی برای تولید این محصولات نیز متفاوت خواهد بود.
تهیه آسفالت
در واقع میتوان گفت که در سراسر جهان نیاز به این ماده برای راهسازی یکی از دلایل اهمیت گیلسونایت صادراتی و خرید آن از کشورهای تولیدکننده است.
در صنعت راهسازی و پروژههای عمرانی از ترکیب این ماده با آسفالت استفاده میشود تا بافت مقاومتری برای پوشش جادهای بهوجود آید. در واقع آسفالتهایی که با استفاده از قیر معدنی تهیه میشوند از استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند و در برابر تغییر شکل و فشارهای وارده مقاومت خوبی از خود نشان میدهند.
گل حفاری
این ماده برای تهیه گل حفاری نیز کاربرد دارد و استفاده از آن باعث میشود تا فرسایش دیوارههای چاه کاهش پیدا کند و از این طریق فرآیند حفاری راحتتر انجام شود.
صنایع ریخته گری
ساختار هیدروکربنی قیر باعث میشود تا در ماسههای ریختهگری بهعنوان یک ترکیب غنی از کربن مورد استفاده قرار بگیرد. با کمک این ماده در پایان فرآیند ریختهگری عملیات پردازش بدون هیچ مشکلی کامل میشود.
وجود این ماده در ترکیب مذاب فولاد میتواند ناخالصیهای گوگرد، فسفر و سیلیس را جدا کند، از همین رو در صنایع فولاد و ذوب آهن نیز از گیلسونایت استفاده میشود.
صنایع نفت و گاز
از آنجایی که لولههای مورد استفاده در صنایع نفت و گاز بهشدت در معرض پوسیدگی و خوردگی قرار دارند، کاربرد قیر طبیعی در این صنعت برای پوششدهی به لولههای انتقال است.
معادن گیلسونایت در ایران
ایران یکی از اصلیترین صاحبان معادن قیر طبیعی در سراسر دنیا محسوب میشود که سالانه میلیونها تن گیلسونایت صادراتی را روانه بازارهای جهانی میکند. در واقع باید این را بدانید که ایران در کنار کشورهای آمریکا، کانادا، روسیه، ونزوئلا و چند کشور دیگر بهعنوان تولیدکنندگان اصلی این ماده در سطح جهان شناخته میشود.
معادن قیر طبیعی ایران در استانهای غربی همچون کرمانشاه، ایلام، خوزستان و برخی استانهای دیگر واقع شده که سالانه مقدار زیادی از مصارف گیلسونایت صادراتی را برای سایر کشورها فراهم میکنند.
گیلسونایت موجود در هر منطقه از نظر میزان خاکستر، درصد مواد معدنی، میزان خلوص و برخی فاکتورهای دیگر تفاوتهایی باهم دارند که باعث وجود درجههای کیفی گوناگونی از این ماده میشود.
بهطور کلی میتوان گفت که ایران یکی از معدود کشورهایی بوده که ۷ درصد از ذخایر کشفشده از این ماده را به خود اختصاص داده است. از طرفی بخش قابل توجهی از این ذخایر در استان کرمانشاه و شهرستان گیلان غرب قرار دارد که شامل چندین معدن مهم میشود، معادن قیر طبیعی گیلانغرب از نظر کیفیت محصول تولیدی تفاوتهایی با هم دارند.
یکی از بهترین معادن قیر طبیعی گیلان غرب با عنوان معدن ماد در حال فعالیت است که یکی از باکیفیتترین نمونههای گیلسونات را در داخل کشور برای مصارف مختلف تولید میکند.
عوامل موثر بر قیمت گیلسونات
عوامل مختلفی وجود دارد که میتواند بر روی قیمت این محصول تاثیرگذار باشد، البته باید در نظر داشته باشید که گیلسونات صادراتی هر کشور از نظر قیمتی تفاوتهایی دارد.
بهطور کلی فاکتورهای موثر بر قیمت قیر طبیعی شامل موارد زیر است:
- کیفیت محصول
- زمان بهرهبرداری
- نوسانات قیمت ارز
- سیاستهای مربوط به قیمتگذاری داخلی
- تحریمهای بینالمللی
- میزان عرضه و تقاضا
- سولفورپودر یا کلوخهای بودن
- میزان حلالیت در CS2
- درصد رطوبت
مواردی که اشاره شد از مهمترین فاکتورهایی است که در تعیین قیمت این محصول برای مصرفکننده موثر است، از همین رو پیش از اقدام به خرید گیلسونایت باید تمام موارد را مد نظر قرار داد.
در صورت نیاز به محصولی باکیفیت و قیمت مناسب میتوانید از طریق وبسایت معدن گیلسونایت و قیر طبیعی ماد نسبت به خرید اقدام کنید.
جمع بندی
گیلسونایت صادراتی یکی از محصولاتی بوده که با توجه به کاربردهای فراوان آن در صنایع مختلف از اهمیت زیادی برخوردار است. این ماده معدنی دارای ویسکوزیته بالا است و از مصارف آن میتوان به عایقکاری ساختمانی، آسفالت جادهای، پوشش لولههای انتقال نفت و گاز و برخی موارد دیگر اشاره کرد.
ذخایر این ماده در سطح دنیا محدود است و ایران بهعنوان یکی از کشورهای تولیدکننده در کنار آمریکا، کانادا، ونزوئلا و تعدادی دیگر از کشورها قرار میگیرد. بخش عمدهای از این محصول در معادن گیلان غرب تولید میشود که یکی از بهترین و باکیفیتترین نمونههای قیر طبیعی متعلق به معدن ماد است.
از طرفی عواملی همچون زمان بهرهبرداری، نوسانات ارز، میزان عرضه و تقاضا و برخی فاکتورهای دیگر در تعیین قیمت این ماده معدنی تاثیرگذار هستند.
بزرگترین معدن دار و شرکت عرضه کننده و صادرکننده گیلسونایت گیلانغرب در بازار کشور ایران را معرفی کردید
ممنونم از مقاله خوبتون