انتخاب یک نرم افزار تولید که با نیازهای سازمان شما هماهنگ باشد در نگاه اول دشوار به نظر میرسد. در این مقاله به ۸ مورد از عوامل کلیدی اشاره کردهایم که میتواند عملکرد یک سیستم تولید را بهکلی متحول کند.
نرم افزار تولید ۷ مزیت برای شما دارد
تجهیز به نرم افزار تولید برای شرکتهای تولیدی در هر اندازهای مزایای فراوان خواهد داشت. با این وجود، ۷ نکتهی مثبت اصلی در استفاده از چنین سیستمی وجود دارد:
یکپارچگی سازمان
با کمک نرم افزار ERP، تمام بخشهای سازمان که به این فعالیت مرتبط هستند، یکپارچه میشوند. مثلاً نرم افزار تولید با نرم افزار حسابداری، نرم افزار فروش، نرم افزار انبار و… ارتباط میگیرد و پس از ثبت سفارش از سوی مشتری، بهشکل خودکار برای جابهجایی مواد از انبار و ثبت سفارش تولید اقدام میکند.
خودکارسازی جریان تولید
تمام جریان تولید با کمک این نرمافزار خودکارسازی و بهینه میشود و تمام فرایندها به جریان میافتند و از ایجاد گلوگاههای عملیاتی نیز جلوگیری میشود.
به حداقل رسیدن ضایعات غیرعادی
با پیشبینی تقاضا و برنامهریزی دقیق برای فرایند تولید، این نرمافزار از به هدر رفتن مواد خام جلوگیری میکند و از بالا بودن کیفیت محصولات نهایی اطمینان خاطر کسب میکند.
استفادهی مناسب از ظرفیتها
نرم افزار برنامهریزی تولید، بهترین استفاده از فضای انبار و… را تضمین میکند و جلوی ذخیرهی بیشازحد مواد و آیتمها در انبار را میگیرد. مواد خام بهشیوهای صحیح نگهداری میشوند تا در زمان لازم برای رفع نیاز خط تولید یا مشتری از آنها استفاده شود.
نیازسنجی دقیق منابع
در کنار ظرفیتسنجی ایستگاهها، ماشینآلات و…، نرم افزار تولید با در نظر داشتن سوابق فروش سازمان و وضعیت تقاضا در بازار، قادر خواهد بود میزان تقاضا و منابع مورد نیاز سازمان برای برطرف کردن آن را برآورد کند.
افزایش کیفیت
نرم افزار تولید علاوهبر برنامهریزی و مدیریت مواد اولیه، به مدیران امکان میدهد تا انواع شاخصها و مدلهای کنترل کیفیت (QC) را تعریف کنند و در هر مرحله از تولید، از کیفیت محصولات تولیدشده در آن قسمت اطمینان خاطر کسب کنند.
کاهش هزینههای تولید
با صرفهجویی در استفاده از مواد اولیه و کاهش ضایعات، هزینهی تولید نیز کاهش پیدا میکند. همچنین با ظرفیتسنجی و مدیریت موجودی انبار، نیازی به هزینهی اضافه برای ذخیرهی مواد در انبار نخواهد بود.
در نرم افزار تولید به دنبال ۸ ویژگی باشید
یک نرم افزار تولید پیشرفته باید این قابلیت را داشته باشد که با فرایند تولید موجود در سازمان هماهنگ باشد و توانایی سادهسازی آن را نیز داشته باشد. در ادامه به مهمترین ویژگیهایی اشاره شده است که داشتن آنها، یک نرم افزار تولید را به سیستمی همهفنحریف تبدیل خواهد کرد.
رابط کاربری
فرایند تولید به خودی خود پیچیده و دشوار است، بنابراین بهتر است به دنبال یک نرم افزار تولید با رابط کاربری ساده و بهدور از پیچیدگی باشید. این ویژگی علاوهبر اینکه استفاده از نرمافزار را آسان میکند، قابلیت پیگیری و دسترسی راحتتر به دادهها را نیز برای شما فراهم میکند.
یکپارچگی دادهها
با استفاده از نرمافزار ERP، تمام بخشهای کسبوکار با هم ارتباط دارند و فرایندها به وسیلهی انتقال یافتن دادهها از هر مرحله به مرحلهی دیگر انجام میشود. بنابراین نرم افزار تولید باید بتواند بهشکلی یکپارچه تمام دادهها را دریافت و منتقل کند تا فرایند تولید با موفقیت به پایان برسد.
شاخصهای کلیدی عملکرد
زمانی که برای یک فرایند تولید برنامهریزی میشود، نمیتوان آن را به حال خود رها کرد؛ چرا که فاکتورهای زیادی هستند که روی آن تاثیر میگذارند. برای اینکه مطمئن شوید فرایند دقیقاً طبق برنامه پیش میرود، باید از شاخصهای کلیدی عملکرد (Key Performance Indicators) استفاده کنید.
این فاکتورها با نام KPI نیز شناخته میشوند و میتوانند معیار ارزیابی مواردی مانند تعداد موجودی، میزان استفادهی بهینه از تجهیزات، سرعت ارسال و… باشند. هرگونه انحراف از برنامه میتواند منجر به بینظمی و ضرر شود. اندازهگیری KPIها به فرایند تولید کمک میکند تا جایی که ممکن است در مسیر برنامه حرکت کند
زمانبندی
مهمترین چیزی که تولیدکننده طی فرایند تولید باید به آن توجه داشته باشد، بهموقع رسیدن به موعدهای مقرر است. موعد تامین یا سفارش مواد خام و دریافت آنها، موعد آمادهسازی انبار و… همگی بهصورت مستقیم به برنامهریزی تولید ربط دارند. یک نرم افزار تولید باید چنین زمانبندیهایی را مشخص کند.
ابری یا درونسازمانی
در حال حاضر، نرمافزار بهعنوان سرویس (SaaS) توجه بازار را به خود جلب کرده است. با این سطح از انعطاف، نرم افزار تولید ابری به تولیدکنندگان اجازه میدهد از هر مکان و در هر زمان، مقیاس عملیاتها را بیشتر کنند یا حجم تولید را افزایش دهند.
یکپارچگی با CRM
در تمام طول فرایند تولید، مسئولان این چرخه با مشتریان درگیر خواهند بود. برنامهریزی تولید بدون شناخت مشتری، تقاضای او و زمانبندی که در نظر دارد و… امکانپذیر نخواهد بود. ارتباط سیستم مدیریت روابط مشتریان (CRM) با نرم افزار تولید به کارشناسان کمک میکند در خصوص برنامهریزیهای انجامشده مطمئن باشند و از نتیجه رضایت داشته باشند.
مدیریت انبار و فروش
نرخ تولید موجودی و چرخهی فروش باید همواره با هم هماهنگ باشند و این یکپاچگی نقش مهمی را در میزان کارایی چرخهی تولید ایفا میکند. یک نرم افزار تولید با یکپارچهسازی دادههای ورودی و اطمینان از هماهنگ بودن سرعت فروش و موجودی به حفظ تعادل میان این دو کمک میکند.
انعطاف بالا
هرچه سازمان شما رشد بیشتری داشته باشد، نیاز آن به ظرفیت تولید نیز افزایش پیدا میکند. بنابراین هنگام انتخاب یک نرم افزار تولید نباید تنها به فکر زمان حال خود باشید. سیستم تولید باید این توانایی را داشته باشد تا در صورت نیاز قابلیت مدیریت فرایندهای تولید در حجم بالاتر و با پیچیدگی بیشتر را داشته باشد.
نرم افزار تولید سیاق
راهکار نوین سیاق، به پشتوانهی بیش از ۲۵ سال تجربه در زمینهی طراحی نرمافزارهای سازمانی، به یک راهکار اختصاصی تولید دست پیدا کرده است. نرم افزار تولید فعالیتمحور سیاق از انواع مدلهای تولید پشتیبانی میکند و با قابلیت یکپارچه شدن با تمام بخشهای مورد نیاز سازمان، تمام فرایند تولید شما از سفارشگیری تا کنترل ضایعات را خودکار و بهینه میکند. شرکت نرم افزاری سیاق با تکیه بر دانش روز توانسته تمامی فرایندهای سازمانی را از طریق نرم افزار BPMS سیاق اجرا و بهرهوری سازمان شما را چند برابر کند.
برای دریافت مشاوره و دمو با متخصصان ما تماس بگیرید.
شماره تماس:
مزایای نرم افزار تولید رو عالی توضیح دادید مرسی از نکات خوبتون
ممنون از نظر خوبتون شایان جان، خوشحالیم که این مقاله براتون مفید بوده 🙂