خبر " قیمت‌گذاری دستوری مانع اصلی پیشرفت صنعت لاستیک / مگر می‌شود با افزایش ۳۰ درصدی هزینه‌ها، قیمت لاستیک تغییر نکند؟  " | اقتصاد آفرین

خبر " قیمت‌گذاری دستوری مانع اصلی پیشرفت صنعت لاستیک / مگر می‌شود با افزایش ۳۰ درصدی هزینه‌ها، قیمت لاستیک تغییر نکند؟  " | اقتصاد آفرین
  • امروز : جمعه - 5 اردیبهشت - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 44

سرخط اخبار اقتصادی

ارمغان اقتصادی بومی‌سازی برای فولاد مبارکه؛ ۹۵.۶ میلیون یور وصرفه جویی ارزی لزوم کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف برق در گروه فولاد مبارکه با محوریت تحول دیجیتال «نه به تصادف» تصادف را کم کرد؟ شرط ورود پول خارجی به خودروسازی ایران تعرفه‌های ۱۴۰۴ خدمات دندان پزشکی اعلام شد | کامپوزیت هر فک چند ؟ زمان واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیک مشخص شد ؟ اظهارات مهم وزیر کار درباره معیشت کارگران یارانه دولتی ویژه دانشجویان سراسر کشور جایگزین جذاب بورس معرفی شد ساخت نیروگاه جدید هسته ای در ایران با خط اعتباری روسیه خسرو حیدری پیشنهاد حضور در استقلال را رد کرد سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد دلاری روسیه در ۷ میدان ایرانی بمب‌های پرسپولیس در آستانه انفجار/ توافق نهایی درویش با ۳ ستاره ارمغان اقتصادی بومی‌سازی برای فولاد مبارکه؛ ۹۵.۶ میلیون یور وصرفه جویی ارزی لزوم کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف برق در گروه فولاد مبارکه با محوریت تحول دیجیتال پیش‌بینی قیمت بیت کوین در سال ۲۰۳۰/ بیت کوین میلیون دلاری می‌شود؟ فدرال رزرو محدودیت بانک‌ها در دنیای ارز دیجیتال را لغو کرد نهایی شدن مسیر انتقال گاز روسیه به ایران از آذربایجان حرکت خلاف جهت دلار و بورس ادامه‌دار شد ارمغان اقتصادی بومی‌سازی برای فولاد مبارکه؛ ۹۵.۶ میلیون یور وصرفه جویی ارزی لزوم کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف برق در گروه فولاد مبارکه با محوریت تحول دیجیتال کدام آیفون تراشه‌های ۱.۴ نانومتری اپل را دریافت می‌کند؟ قیمت گلکسی S۲۵ اج در وب‌سایت رسمی سامسونگ لو رفت متروی حومه بلاتکلیف؛ هشدار شورا، امیدواری برای تعیین تکلیف پرند و هشتگرد


3
قیمت‌گذاری دستوری مانع اصلی پیشرفت صنعت لاستیک / مگر می‌شود با افزایش ۳۰ درصدی هزینه‌ها، قیمت لاستیک تغییر نکند؟ 
  • کد خبر : 507175
  • 09 دی 1403
قیمت‌گذاری دستوری مانع اصلی پیشرفت صنعت لاستیک / مگر می‌شود با افزایش ۳۰ درصدی هزینه‌ها، قیمت لاستیک تغییر نکند؟ 

به گزارش اقتصادآنلاین، اواخر آذرماه با حذف ارز نیمایی و آغاز به کار بازار ارز توافقی، نامه‌ای از سوی انجمن صنفی صنعت تایر مبنی بر افزایش قیمت لاستیک منتشر شد. در این نامه آمده بود که با توجه به تغییر ارز مورد نیاز مواد اولیه صنعت تایر از ۵۰ هزار تومان به ۶۵ هزار تومان، […]

به گزارش اقتصادآنلاین، اواخر آذرماه با حذف ارز نیمایی و آغاز به کار بازار ارز توافقی، نامه‌ای از سوی انجمن صنفی صنعت تایر مبنی بر افزایش قیمت لاستیک منتشر شد. در این نامه آمده بود که با توجه به تغییر ارز مورد نیاز مواد اولیه صنعت تایر از ۵۰ هزار تومان به ۶۵ هزار تومان، قیمت تایرهای سواری ۲۵ درصد و قیمت تایرهای راهسازی، صنعتی، وانتی و کشاورزی ۴۵ درصد افزایش می‌یابد.

اما با گذشت چند روز افزایش قیمت لاستیک با مخالفت سازمان حمایت مواجه شد. این سازمان اعلام کرد که هر گونه افزایش قیمت تایر بدون بررسی مستندات امکان‌پذیر نیست.

بعد از واکنش سازمان حمایت، انجمن صنفی صنعت تایر اطلاعیه‌ای منتشر کرد و با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی نرخ ارز از رایزنی با این سازمان خبر داد.

در همین زمینه مصطفی تنها، سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: افزایش قیمت تایر مورد اعتراض سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان قرار گرفت. از آنجایی که حقمان را می‌خواهیم تا کارخانجات ورشکسته نشوند و علاقمند نیستیم که با سیستم دچار چالش شویم، ترجیح دادیم تا قبل از جلب رضایت سازمان حمایت، از اعمال قیمت‌های جدید خودداری کنیم.

تنها توضیح داد: رایزنی با سازمان حمایت را شروع کرده‌ایم تا به نتیجه برسیم و بتوانیم در یک فضای خالی از تنش حق خودمان را اعمال کنیم و متناسب با افزایش قیمت نهاده‌های تولید، نرخ محصول نهایی را اصلاح کنیم. 

وی افزود: با حذف ارز نیمایی و جایگزین شدن ارز توافقی، قیمت ارز مصرفی صنعت تایر ۳۰ درصد افزایش یافت. مگر می‌شود قیمت مواد اولیه ۳۰ درصد گران شود و قیمت تایر تغییر نکند؟ این اختلاف قیمت را چه کسی قرار است تامین کند؟ یا باید خریدار محصول تقبل کند یا دولت، قرار نیست که سرمایه‌گذار سرمایه‌اش را تخلیه کند و به حراج بگذارد.

سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر ادامه داد: در صنعت تایر در جهان تحولات بسیاری صورت گرفته و سال‌ها است که از ماه اکتبر کاربرد تایر تابستانی ممنوع می‌شود و همه خودروها باید تایر زمستانی استفاده کنند. همچنین به سمت استفاده از تایر سبز که دوستدار محیط‌زیست است و آلایندگی کمتری دارد، رفته‌اند. 

تنها اضافه کرد:  در دنیا تحولات تکنولوژیک در ساخت تایر رخ داده، اما ما تحت نظارت قیمت‌گذاری دستوری از هر نوع تحقیق و توسعه مبرا شده‌ایم و با اجبار تایر اقتصادی تولید می‌کنیم. با وجود این که قیمت‌گذاری دستوری ناکارآمدی خود را نشان داده، باز هم به کار گرفته می‌شود. با آغاز برنامه هفتم توسعه، باید قیمت‌گذاری دستوری حذف شود، اما این موضوع هنوز محقق نشده است.

به گفته وی، قیمت تایر مانند هر کالای دیگری بر پایه عرضه و تقاضا تعیین می‌شود و در برخی مواقع بعضی از سایزها پایین‌تر و یا بالاتر از نرخ مصوب به فروش می‌رسد. در حالی که تولیدکننده مجبور است بر پایه قیمت مصوب تایر را عرضه کند و این تفاوت قیمت نه به جیب مصرف کننده و نه تولیدکننده بلکه به جیب بخش تجارت می‌رود.

این مقام صنفی تصریح کرد: با شرایط ایجادشده بخش صنعت قادر به رقابت با بخش تجارت در جذب سرمایه‌های خرد و کلان نیست و در نتیجه سرمایه‌ها به بخش تجارت می‌رود که یک بازار بی دردسر و با نظارت پایین است و امکان جابجایی سرمایه در آن به راحتی وجود دارد. در حالی که سرمایه‌ای که به بخش صنعت وارد می‌شود، تبدیل به ساختمان و تاسیسات می‌شود و به زمین دوخته می‌شود. 

تنها در پایان تاکید کرد: هر روز شرایط به نفع بخش تجاری و علیه صنعت پیش می‌رود و بعد تعجب می‌کنیم که چرا بورس سقوط کرد و صحبت از رشد اقتصادی ۸ درصدی می‌کنیم. باید افق دید را باز کرد و به سرنوشت کشور فکر کرد. متاسفانه هر چه شمشیر آخته و فریاد وجود دارد علیه بخش صنعت است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=507175

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.