خبر " تاکید بر تشکیل سامانه جامع زمین‌شناسی/ فناوری هسته‌ای در حوزه معدن کاربرد دارد " | اقتصاد آفرین

خبر " تاکید بر تشکیل سامانه جامع زمین‌شناسی/ فناوری هسته‌ای در حوزه معدن کاربرد دارد " | اقتصاد آفرین
  • امروز : چهارشنبه - 10 اردیبهشت - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

معاون قوه قضاییه جهت مقابله با تروریسم وارد بغداد شد توسعه بیت کوین در خاورمیانه کلید خورد خرید و فروش انجین کوین در ایران: راهنمای جامع برای سرمایه‌گذاری در دنیای گیمینگ بلاکچینی نگاهی به لوکس‌ترین ابرقایق جهان آغاز اعزام زائران حج از ۱۳ اردیبهشت جنگ تعرفه‌ای، نفت را زمین زد/ سیاست ترامپ طلای سیاه را بی‌ارزش می‌کند؟ انتقاد تند پیشکسوت پرسپولیس به کارتال مدرسه پیرمردها؛ بازیکنان پرسپولیس اکثرا بالای ۳۰ سال هستند! سرمربی استقلال در آستانه پیوستن به یک باشگاه مصری طارمی مقابل بارسلونا هم نیمکت‌نشین شد؟+ عکس برنامه استقلال برای فصل بعد/ فراتر از خانه‌تکانی! نشانه‌ای از تغییر مهم در بازار بیت‌کوین کاهش قیمت طلای جهانی با سیگنال واشنگتن و پکن انتظار بازار دلار از دور چهارم مذاکره ورود ایدرو به طرح نوسازی و بازسازی صنعت نیشکر کوبا تنظیم‌گری بد بانک مرکزی، آسیب آفرین است/ باید به سرمایه‌گذار ایرانی احترام گذاشت مشارکت مؤثر منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس در امدادرسانی به حادثه بندر شهید رجایی لزوم توسعه مناسبات ایران و آذربایجان در حوزه‌های تجارت، صنعت و بانک سایه خاموشی بر اروپا: طوفان جوی اسپانیا و پرتغال را تاریک کرد میخ آخر بر تابوت گوشی‌های «ال جی» کوبیده شد آمازون کاخ سفید را عصبانی کرد / واکنش ترامپ به حرکت جنجالی غول دنیای فناوری چه خواهد بود؟ قیمت پیشنهادی شیر خام تعیین شد کلاهبرداری در شبکه شاد: از حساب والدین به‌نام مدرسه برداشت می‌شود کرایه های تاکسی را امسال عمدا رُند نکردیم تا شهروندان به پرداخت الکترونیک روی بیاورند


3
تاکید بر تشکیل سامانه جامع زمین‌شناسی/ فناوری هسته‌ای در حوزه معدن کاربرد دارد
  • کد خبر : 514069
  • 09 بهمن 1403
تاکید بر تشکیل سامانه جامع زمین‌شناسی/ فناوری هسته‌ای در حوزه معدن کاربرد دارد

به گزارش اقتصادآنلاین، در این نشست محمدرضا بهرامن، قدیر قیافه، پیام باقری، عبدالله مهاجر اعضای هیات رئیسه ‌اتاق ایران، ساسان شاه‌ویسی، دبیرکل اتاق ایران، فعالان حوزه انرژی و نماینده تشکل‌های تخصصی حضور داشتند، کمیته فنی کاربردی فناوری‌های هسته‌ای کمیسیون انرژی اتاق ایران به ریاست محمد اعظمی تشکیل شد. در ابتدای این نشست ساسان شاه‌ویسی، دبیرکل اتاق […]

به گزارش اقتصادآنلاین، در این نشست محمدرضا بهرامن، قدیر قیافه، پیام باقری، عبدالله مهاجر اعضای هیات رئیسه ‌اتاق ایران، ساسان شاه‌ویسی، دبیرکل اتاق ایران، فعالان حوزه انرژی و نماینده تشکل‌های تخصصی حضور داشتند، کمیته فنی کاربردی فناوری‌های هسته‌ای کمیسیون انرژی اتاق ایران به ریاست محمد اعظمی تشکیل شد.

در ابتدای این نشست ساسان شاه‌ویسی، دبیرکل اتاق ایران از لزوم توجه به مدیریت دانشی در حوزه استفاده از فناوری صلح‌آمیز تاکید کرد.

بعد از آن محمد اعظمی، کمیته فنی کاربردی فناوری‌های هسته‌ای کمیسیون انرژی اتاق ایران، درباره فرصت‌های مشارکت بخش خصوصی در صنعت هسته‌ای و توسعه نیروگاه‌های اتمی گفت. خیلی از کشورهای دنیا ازجمله کشورهای شرق آسیا، ژاپن فناوری هسته‌ای دارند. کشورهای آفریقایی هم در حال ساخت نیروگاه هسته‌ای است.

اعظمی گفت: کشورهای جهان متعهد شده‌اند با استفاده کمتر کربن، برنامه خود برای ساخت نیروگاه هسته ۲۰۵۰ به سه برابر گسترش دهند. از طرفی ۴۲۰ نیروگاه هسته‌ای در دنیا وجود دارد.

کمیته فنی کاربردی فناوری‌های هسته‌ای کمیسیون انرژی اتاق ایران، گفت: شورای عالی انرژی هم مصوب کرده که سازمان انرژی اتمی تولید برق را به ۲۰ هزار مگاوات تا سال ۱۴۲۰ برساند.

اعظمی با اشاره به فرصت سرمایه‌گذاری و برگشت‌پذیری سرمایه در حوزه انرژی اتمی، گفت: بخش خصوصی می‌تواند با خیال راحت در این حوزه سرمایه‌گذاری کند. یکی از این ظرفیت‌های توسعه‌ای، ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای است. در حال حاضر در بندر هرمز، مکران، سواحل دریای خزر طرح ساخت نیروگاه هسته‌ای داریم.

به‌گفته اعظمی محور مشارکت در حوزه انرژی اتمی، سرمایه‌گذاری برای ساخت نیروگاه‌های اتمی با تکیه‌بر توان داخلی، کاهش آلاینده‌ها و تولید برق است.

او گفت: توسعه پرتودهی به کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و مواد غذایی کمک می‌کند.

در ادامه آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران از ظرفیت توسعه انرژی اتمی در حوزه عمران، پزشکی، معدن، کشاورزی و اقتصاد برق گفت.

نجفی همچنین با اشاره به حضور هیات ایرانی در رویداد کاپ ۲۹، اظهار کرد: کاهش کربن یکی از اهداف مورد تاکید در کاپ ۲۹ بود. در حوزه کاهش کربن، بنگاه‌های ایرانی توانستند قدم‌های فعالانه بردارند و این گزارش‌ها در نشست COP ارائه و مایه تعجب دیگر کشورها شد. از طرفی دوستی با محیط‌زیست یکی از موضوعاتی است که از ۳ هزار سال قبل تا به امروز در ایران مورد توجه بوده است.

به گفته نجفی، یک درصد سرمایه‌گذاری جهانی در کاهش کربن را ایران انجام داده است و ما سهم خوبی در جهان داشته‌ایم. باید برای کاپ ۳۰ اجماع بیشتری داشته باشیم. همچنین فرصت رابطه متعارف بین بخش خصوصی و سازمان فراهم شود.

فناوری هسته‌ای در حوزه معدن کاربرد دارد

در ادامه این نشست قدیر قیافه، نایب‌رئیس اتاق ایران با اشاره به پیشرفت کشور در حوزه هسته‌ای گفت: در حوزه انرژی هسته‌ای بر بخش منفی اشاره می‌شود و از ابعاد تأثیرگذار انرژی هسته‌ای در حوزه بهداشت، سلامت، غذا، معدن و غیره غفلت می‌شود. هسته‌ای در جهان امنیتی شده و به ابعاد توسعه‌ای موضوع پرداخته نمی‌شود.

قیافه، گفت: توسعه دانش و صنعت هسته‌ای توسعه صنعت و دانش و اقتصاد کشور را در پی دارد و آزادسازی اطلاعات در مورد این صنعت نگاه مردم را به این فناوری تغییر می‌دهد و در زمینه آگاهی سازی نسبت به این صنعت غفلت شده است و بنابراین همه ما باید سفیر توسعه دانش صلح‌آمیز هسته‌ای باشیم.

نایب‌رئیس اتاق ایران تصریح کرد: ارزش ذخایر زیرزمینی کشور ایران ۲۷ تریلیون دلار است و می‌توان از فناوری هسته‌ای در اکتشاف این ذخایر کمک گرفت.

او تصریح کرد: دوز مشخصی از کانی‌های پرتوزا می‌تواند توسط سازمان انرژی هسته‌ای شناسایی و فرآوری شود درحالی‌که این محدوده‌ها فعلاً بلااستفاده مانده است، همچنین استفاده از توانایی اکتشاف سازمان انرژی هسته‌ای و انتشار اطلاعات زمین‌شناسی که محرمانه نیست می‌تواند به بخش معدن کمک کند، معدن بدون اکتشاف مفهوم ندارد و سازمان انرژی اتمی راه درازی در اکتشاف رفته و می‌تواند به بخش معدن کمک کند و همچنین می‌تواند از توانایی‌های بخش خصوصی استفاده کند.

قیافه درنهایت پیشنهاد ایجاد یک سامانه جامع زمین‌شناسی را داد و گفت: با همکاری بخش خصوصی، سازمان انرژی اتمی، وزارت نفت و سازمان زمین‌شناسی سامانه جامع اطلاعات کانی‌های ایران می‌تواند شکل بگیرد تا عدد واقعی ثروت‌های زیرزمینی کشور شناسایی شود.

در بخش دیگر این نشست فعالان حوزه انرژی و نماینده تشکل‌های اقتصادی از ظرفیت‌های انرژی اتمی در اقتصاد ایران و نحوه همکاری با بخش خصوصی گفتند.

ادموند میرزاخانیان، عضو هیات‌مدیره انجمن شرکت‌های مهندسی و پیمانکاری نفت گاز و پتروشیمی از تشکیل سامانه‌ای گفت که در آن اطلاعات مورد نیاز بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های اتمی احصا شود. همچنین مکانیزم تأمین مالی در این پروژه‌ها توسط بخش خصوصی مشخص شود.

امیرپویا اصغری، انجمن صنفی تولیدکنندگان و فن‌آوران صنعتی ساختمان از جایگاه انرژی هسته‌ای به عنوان پیشران اقتصادی گفت. در این مسیر به الگوی شهرسازی و معماری نوین ایرانی توجه شود.

 شهریار عامری، عضو کمیسیون انرژی اتاق ایران از بازار کربن گفت.

در ادامه عرفان افاضلی، دبیرکل فدراسیون صنعت نفت ایران به مذاکره اتاق ایران با مدیران شورای جهانی کربن در بیست و نهمین اجلاس اعضای کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل (CO29) اشاره کرد.

او گفت: یکی از الزامات صنعت ایران صدور گواهی بین‌المللی کربن و امکان فروش آن در بازارهای منطقه‌ای  است. با مصوبه هیات رئیسه اتاق ایران، کمیسیون‌های انرژی، استاندارد، محیط‌زیست، توسعه پایدار و آب، سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران همراه با هیات رئیسه در حال مذاکره با شورای جهانی کربن برای ایجاد بازار داوطلبانه کربن در کشور هستند تا زمینه صدور و فروش گواهی‌های کربن برای صنایع کشور فراهم شود و با این اقدام، گام مهمی در حفظ محیط‌زیست و توسعه سرمایه‌گذاری در این حوزه و بهره‌مندی از فاندهای بین‌المللی فراهم شود.

اسدالله قره‌خانی، مشاور کمیسیون انرژی اتاق ایران هم گفت: تمام جوانب انرژی اتمی، امنیتی نیست و باید به حوزه سلامت، درمان، کشاورزی، معدن و غیره توجه شود.

در ادامه درباره ابزارهای تأمین مالی، تأمین مالی از بورس سؤال شد و عنوان شد که با رویکرد تجاری‌سازی صنعت هسته‌ای می‌توان به درآمد کشور کمک کرد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=514069

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.