خبر " افزایش ظرفیت اشتغال با خروج گوهرسنگ‌ها از لیست کالاهای لوکس / میزان اشتغالزایی گوهرسنگ‌ها چقدر است؟ " | اقتصاد آفرین

خبر " افزایش ظرفیت اشتغال با خروج گوهرسنگ‌ها از لیست کالاهای لوکس / میزان اشتغالزایی گوهرسنگ‌ها چقدر است؟ " | اقتصاد آفرین
  • امروز : چهارشنبه - 28 خرداد - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 40

سرخط اخبار اقتصادی

روند تعیین هویت و شناسایی پیکر مطهر شهدای حملات اخیر رژیم صهیونیستی اژه‌ای: رژیم صهیونیستی عبرت تاریخ خواهد شد واگذاری ویلا باغ و املاک در دزفول به اتباع ممنوع شد اعلام آمادگی تعاون روستایی برای توزیع مویرگی محصولات کشاورزی محدودیت استفاده از کارتخوان‌ها برای نانوایان برداشته شد ۵۰۰ میلیون دلار ارز واردات کالاهای اساسی تخصیص یافت تصمیم شورای عالی بورس برای تداوم تعطیلی معاملات آزمون جذب مترجم رسمی در زبان‌های نادر برگزار شد موحدی: دادستان‌ها نسبت به نحوه توزیع مایحتاج عمومی نظارت داشته باشند در مسائل امنیتی و انتظامی، از ظرفیت گزارش‌های مردمی استفاده شود رئیس سازمان ثبت اسناد از واحدهای ثبتی تهران بازدید کرد کارهای مردم را با انگیزه و محکم پیگیری می‌کنیم ۴ بمب استقلال در راه است تولید کارخانه‌ها همانند دوران کرونا، افزایش می‌یابد/ تمام هم و غم ما تامین نیازهای روزانه مردم است فوری/ دسترسی به نوبیتکس متوقف شد  هک نوبیتکس امروز ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ / تکلیف دارایی‌ کاربران نوبیتکس چه می‌شود؟ هک شدن صرافی نوبیتکس / ۶ میلیون دلار دود شد! استقرار پمپ بنزین سیار در این مکان‌ها برنامه قطع برق تهران امروز چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ قیمت نفت جهانی امروز ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ دولت خیال بازنشستگان را راحت کرد | پرداخت حقوق صراحتا تأیید شد ساعت کاری و نحوه فعالیت بانک ها اعلام شد حقوق خرداد ۱۴۰۴ بازنشستگان با افزایش واریز شد + جزئیات حمله بی شرمانه اسرائیل طلا را صعودی کرد


0
افزایش ظرفیت اشتغال با خروج گوهرسنگ‌ها از لیست کالاهای لوکس / میزان اشتغالزایی گوهرسنگ‌ها چقدر است؟
  • کد خبر : 519124
  • 18 بهمن 1403
افزایش ظرفیت اشتغال با خروج گوهرسنگ‌ها از لیست کالاهای لوکس / میزان اشتغالزایی گوهرسنگ‌ها چقدر است؟

اقتصادآنلاین – باران شاکری: خبر اخیر خروج گوهرسنگ‌ها از گروه کالایی ۴ در ایران، تحولی مهم در بخش تجارت و صادرات این محصولات به شمار می‌آید. گروه کالایی ۴ معمولاً به اقلامی اختصاص دارد که یا لوکس هستند و ضروری محسوب نمی‌شوند یا امکان تولید آن‌ها در داخل کشور وجود دارد، به‌طوری‌که بتوان وابستگی به محصولات […]

اقتصادآنلاین – باران شاکری: خبر اخیر خروج گوهرسنگ‌ها از گروه کالایی ۴ در ایران، تحولی مهم در بخش تجارت و صادرات این محصولات به شمار می‌آید. گروه کالایی ۴ معمولاً به اقلامی اختصاص دارد که یا لوکس هستند و ضروری محسوب نمی‌شوند یا امکان تولید آن‌ها در داخل کشور وجود دارد، به‌طوری‌که بتوان وابستگی به محصولات خارجی را کاهش داد. با این تغییر، گوهرسنگ‌ها دیگر تحت این محدودیت‌ها قرار نخواهند داشت، که این امر می‌تواند پیامدهایی در حوزه صادرات، بازارهای داخلی و حتی قیمت‌گذاری این محصولات داشته باشد.

این تغییرات همچنین می‌تواند فرصتی برای رونق تجارت این محصولات ارزشمند در سطح جهانی فراهم آورد، چرا که با حذف محدودیت‌های موجود، صادرکنندگان قادر خواهند بود با دسترسی آزادتر به بازارهای بین‌المللی، رقابت بیشتری را تجربه کنند.

در عین حال، باید دید که این تصمیم چه تاثیری بر مصرف‌کنندگان داخلی و نیز صنعت استخراج و فرآوری گوهرسنگ‌ها خواهد گذاشت که در این خصوص به گفت‌وگو با سید ابومحمد هاشمی، مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ‌ها پرداختیم.

هاشمی، مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ‌ها در خصوص تاثیر خارج شدن گوهرسنگ‌ها از گروه کالایی۴ بر روند صادرات، به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: در مورد صادرات باید گفت که از گذشته نیز صادرات گوهرسنگ‌ها در سیستم تجارت کشور قابل ثبت بود و پس از ارزیابی‌ها قابل انجام بود که معمولا با سهولت و سرعت خوبی همراه بود.

وی افزود: بحث اصلی ما در مورد گوهرسنگ‌هایی است که واردات آن به ایران ممنوع شده بود که اکنون با باز شدن این مسیر، می‌توانیم به راحتی از گوهرسنگ‌های افغانستان که به عنوان یکی از بهترین منابع گوهرسنگ‌های دنیا شناخته می‌شود، استفاده کنیم.

وی ادامه داد: افغانستان، منابع غنی مانند زمرد، یاقوت و بسیاری از کانسارهای دیگر را دارا است که قبلاً نمی‌توانستیم آن‌ها را به کشور وارد کنیم و این مسئله باعث شده که صنعتگران ایرانی بتوانند به راحتی از این منابع استفاده کنند.

مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ‌ها توضیح داد: به تازگی نامه‌ای از وزارت خارجه دریافت کرده‌ایم که در آن اعلام شده تولیدات گوهرسنگ‌ها در افغانستان به مزایده گذاشته شده است که خوشبختانه فضای مناسبی ایجاد شده و اکنون می‌توانیم به راحتی این سنگ‌ها را وارد کشور کنیم.

هاشمی اضافه کرد: در کشوری که عمدتاً با کاربری‌های فنی و سرعتی سر و کار دارد، به دلیل کمبود مواد اولیه، باید از سنگ‌های داخلی استفاده می‌کردیم؛ اگرچه سنگ‌های داخلی مانند عقیق و یاقوت دارای کیفیت مناسبی هستند، اما بعضی از گوهرسنگ‌های با کیفیت‌تری که در دنیا شناخته شده‌اند، به دلیل نواقص در اکتشافات در کشور، نمی‌توانستیم از آن‌ها بهره‌برداری کنیم و این موضوع به این دلیل است که برخی گوهرسنگ‌ها خاستگاه خاصی دارند و نمی‌توانند در ایران تولید شوند.

وی بیان کرد: این تغییرات اخیر باعث شده که بتوانیم از گوهرسنگ‌های مختلف دنیا استفاده کنیم، پیش از این نیز واردات گوهرسنگ‌های خام برای ما امکان‌پذیر نبود، اما با باز شدن این فضا، امکان واردات و بهره‌برداری از گوهرسنگ‌های خام برای ما فراهم شده است و این امر باعث تسریع توسعه صنعت گوهرسازی در کشور می‌شود که پیش‌بینی می‌شود که این تأثیرات را تا نیمه اول سال ۱۴۰۴ شاهد خواهیم بود.

هاشمی در خصوص تأثیر این تغییرات بر اشتغالزایی صنعت گوهرسنگ‌ها، گفت: در سال‌های اخیر، آموزش‌های لازم در زمینه کار با گوهرسنگ‌ها به بیش از ۷۵۰۰ نفر ارائه شده است؛ آموزش‌هایی که در کشور در زمینه تراش گوهرسنگ‌ها ارائه شده است، به ویژه برای افرادی که در حوزه‌های تراش عمومی و تراش‌های خاص کار می‌کنند، تاثیر زیادی خواهد داشت. 

مجری طرح گوهرسنگ‌های ایمیدرو گفت: شما اگر در یک کارگاه تراش سنگ ۱۰ کیلوگرم عقیق داشته باشد، می‌تواند ظرف یک هفته تعداد زیادی انگشتر و قطعات دیگر تولید کند که در این فرآیند، اشتغال‌زایی ایجاد خواهد شد اما در مقابل یک کیلو زمرد می‌تواند ۳۰ نفر را به مدت ۲ماه مشغول به کار کند که به دلیل نوع تراش است و نشان دهنده تاثیر خارج شدن گوهرسنگ‌ها از گروه کالایی ۴ مشخص خواهد شد.

هاشمی در پایان گفت: با توجه به این تحولات، ظرفیت‌های اشتغال و درآمدزایی در حوزه گوهرسنگ‌ها افزایش چشمگیری خواهد داشت.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=519124

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.