خبر " افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی، تهدیدی جدی برای دسترسی به مواد معدنی حیاتی و تولید باتری " | اقتصاد آفرین

خبر " افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی، تهدیدی جدی برای دسترسی به مواد معدنی حیاتی و تولید باتری " | اقتصاد آفرین
  • امروز : پنج شنبه - 29 خرداد - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

روند تعیین هویت و شناسایی پیکر مطهر شهدای حملات اخیر رژیم صهیونیستی اژه‌ای: رژیم صهیونیستی عبرت تاریخ خواهد شد واگذاری ویلا باغ و املاک در دزفول به اتباع ممنوع شد اعلام آمادگی تعاون روستایی برای توزیع مویرگی محصولات کشاورزی محدودیت استفاده از کارتخوان‌ها برای نانوایان برداشته شد ۵۰۰ میلیون دلار ارز واردات کالاهای اساسی تخصیص یافت تصمیم شورای عالی بورس برای تداوم تعطیلی معاملات آزمون جذب مترجم رسمی در زبان‌های نادر برگزار شد موحدی: دادستان‌ها نسبت به نحوه توزیع مایحتاج عمومی نظارت داشته باشند در مسائل امنیتی و انتظامی، از ظرفیت گزارش‌های مردمی استفاده شود رئیس سازمان ثبت اسناد از واحدهای ثبتی تهران بازدید کرد کارهای مردم را با انگیزه و محکم پیگیری می‌کنیم ۴ بمب استقلال در راه است تولید کارخانه‌ها همانند دوران کرونا، افزایش می‌یابد/ تمام هم و غم ما تامین نیازهای روزانه مردم است فوری/ دسترسی به نوبیتکس متوقف شد  هک نوبیتکس امروز ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ / تکلیف دارایی‌ کاربران نوبیتکس چه می‌شود؟ هک شدن صرافی نوبیتکس / ۶ میلیون دلار دود شد! استقرار پمپ بنزین سیار در این مکان‌ها برنامه قطع برق تهران امروز چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ قیمت نفت جهانی امروز ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ دولت خیال بازنشستگان را راحت کرد | پرداخت حقوق صراحتا تأیید شد ساعت کاری و نحوه فعالیت بانک ها اعلام شد حقوق خرداد ۱۴۰۴ بازنشستگان با افزایش واریز شد + جزئیات حمله بی شرمانه اسرائیل طلا را صعودی کرد


1
افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی، تهدیدی جدی برای دسترسی به مواد معدنی حیاتی و تولید باتری
  • کد خبر : 520541
  • 24 بهمن 1403
افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی، تهدیدی جدی برای دسترسی به مواد معدنی حیاتی و تولید باتری

به گزارش اقتصادآنلاین؛ آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) نسبت به پیامدهای افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی و تأثیر آن بر دسترسی جهانی به مواد معدنی حیاتی همچون لیتیوم، کبالت، مس و گرافیت هشدار داده است. این نهاد در گزارشی تأکید کرد که تمرکز بالای عرضه این مواد معدنی می‌تواند خطرات بزرگی برای زنجیره تأمین جهانی به همراه داشته […]

به گزارش اقتصادآنلاین؛ آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) نسبت به پیامدهای افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی و تأثیر آن بر دسترسی جهانی به مواد معدنی حیاتی همچون لیتیوم، کبالت، مس و گرافیت هشدار داده است. این نهاد در گزارشی تأکید کرد که تمرکز بالای عرضه این مواد معدنی می‌تواند خطرات بزرگی برای زنجیره تأمین جهانی به همراه داشته باشد.

IEA اشاره کرد که اعمال محدودیت‌های اخیر از سوی چین بر صادرات مواد معدنی، این کشور را به یک بازیگر اصلی در فرآوری مواد حیاتی تبدیل کرده است و این موضوع تهدیدات امنیتی جدی برای تولید باتری‌ها در کشورهای ایالات متحده، اروپا، کره جنوبی و ژاپن ایجاد کرده است.

 محدودیت‌های جدید چین و اثرات تجاری آن

چین از تاریخ ۳ دسامبر ۲۰۲۳ صادرات گالیم، ژرمانیم و آنتیموان – که برای تولید نیمه‌هادی‌ها ضروری هستند را به ایالات متحده محدود کرد؛ همزمان، چین کنترل‌های جدیدی بر صادرات گرافیت اعمال کرد، به‌ویژه آن دسته از محصولات با خلوص بالا که در تولید خودروهای برقی و ذخیره‌سازی باتری‌ها استفاده می‌شوند.

 این اقدامات پس از آن رخ داد که ایالات متحده محدودیت‌هایی بر صادرات نیمه‌هادی‌ها به چین اعمال کرد و موجب تشدید تنش‌های تجاری میان دو کشور شد و سپس، در تاریخ ۴ فوریه، چین تصمیم به اعمال کنترل‌های صادراتی بر دیگر مواد معدنی حیاتی از جمله تنگستن، تلوریوم، بیسموت، ایندیوم و مولیبدن گرفت.

 تهدیدهای اقتصادی و تأثیر بر تولید باتری

آژانس بین‌المللی انرژی هشدار داد که تمرکز عرضه مواد معدنی حیاتی در دست تعداد معدودی از کشورها، می‌تواند تهدیدات امنیتی زیادی ایجاد کند همچنین اختلالات در تأمین این مواد معدنی می‌تواند تبعات اقتصادی گسترده‌ای داشته باشد، از جمله افزایش قیمت فناوری‌های نوین، تشدید تورم، کاهش رقابت‌پذیری تولید و تاثیرات منفی بر اقتصاد جهانی که این تغییرات می‌توانند هزینه تولید باتری‌ها و خودروهای برقی را افزایش داده و روند برقی‌سازی را کند کنند.

افزایش قیمت‌ها همچنین می‌تواند مانعی برای تولید داخلی برخی فناوری‌ها شود، زیرا شکاف هزینه تولید میان کشورهای سنتی و کشورهای نوظهور بیشتر خواهد شد. به‌علاوه، به گفته IEA، هزینه تولید باتری در ایالات متحده و اروپا به‌طور متوسط ۴۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از چین است.

این نهاد جهانی هشدار داد که اگر اختلالات طولانی‌مدت ادامه یابد، درآمد تولیدکنندگان کاهش یافته و فرصت‌های شغلی از دست خواهد رفت که پیامدهای جدی اقتصادی برای کشورهای در حال توسعه ظرفیت‌های تولید باتری خود، مانند ایالات متحده، اروپا، کره جنوبی و ژاپن، خواهد داشت.

 ضرورت تقویت امنیت تأمین مواد معدنی حیاتی

در پایان، آژانس بین‌المللی انرژی بر اهمیت تقویت اقدامات امنیتی در تأمین مواد معدنی حیاتی تأکید کرد و اعلام کرد که در ماه‌های آینده گزارش “چشم‌انداز جهانی مواد معدنی حیاتی ۲۰۲۵” را منتشر خواهد کرد.

طبق ارزیابی‌های Platts، قیمت لیتیوم کربنات و هیدروکسید لیتیوم در تاریخ ۱۰ فوریه ۲۰۲۵، به ازای هر تن متریک ۱۰,۰۰۰ دلار گزارش شده است که نسبت به هفته‌های گذشته بدون تغییر باقی مانده است. این قیمت‌ها نشان‌دهنده ارزش لحظه‌ای مواد باتری درجه یک بر اساس تحویل به بنادر اصلی چین، ژاپن و کره جنوبی هستند.

 
✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=520541

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.