خبر " افزایش قیمت‌ها به نفع کسبه نیست/ مردم قادر به خرید آجیل نیستند، چه برسد به لوازم خانگی! " | اقتصاد آفرین

خبر " افزایش قیمت‌ها به نفع کسبه نیست/ مردم قادر به خرید آجیل نیستند، چه برسد به لوازم خانگی! " | اقتصاد آفرین
  • امروز : جمعه - 5 اردیبهشت - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 18

سرخط اخبار اقتصادی

هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۲/۵؛رگبار پراکنده دربرخی مناطق غرب کشور تاکید بر ظرفیت کشورهای سازمان شانگهای برای توسعه تعاملات قضایی فعالیت ۲۴ ایرلاین داخلی در ایران با ۱۴۰ هواپیمای فعال مستمری مددجویان افزایش یافت + جزییات ۲۳ طرح طلایی برای جهش صنعت و پتروپالایش ایران درخواست ۱۰۰ میلیاردی کاپیتان پرسپولیس برای تمدید قرارداد! اظهارات تند کارتال به بازیکنان پرسپولیس/ حرف آخر را خودم میزنم! رونمایی از اولین خرید خارجی پرسپولیس مذاکرات نهایی برای ترانزیت گاز روسیه از خاک ایران خرید ۴۰ میلیاردی پرسپولیس لو رفت ارمغان اقتصادی بومی‌سازی برای فولاد مبارکه؛ ۹۵.۶ میلیون یور وصرفه جویی ارزی لزوم کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف برق در گروه فولاد مبارکه با محوریت تحول دیجیتال یادداشت معاون اسبق وزیر | برداشت‌‌های وارونه از “آبخیزداری” ارمغان اقتصادی بومی‌سازی برای فولاد مبارکه؛ ۹۵.۶ میلیون یور وصرفه جویی ارزی لزوم کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف برق در گروه فولاد مبارکه با محوریت تحول دیجیتال بازار صعودی، شیبا اینو (SHIB) نزولی/ چشم‌انداز کوتاه‌مدت همچنان مبهم مادر یک کودک دوساله با دو سه جمله، مجازی را بهم ریخت! دلایل کاهش قیمت اتریوم مشخص شد/ اتریوم سقوط می‌کند؟ اطلاعیه وزارت رفاه درباره پرداخت وام با کارت یارانه سرمربی جدید تیم فوتبال زنان معرفی شد ارمغان اقتصادی بومی‌سازی برای فولاد مبارکه؛ ۹۵.۶ میلیون یور وصرفه جویی ارزی لزوم کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف برق در گروه فولاد مبارکه با محوریت تحول دیجیتال ارمغان اقتصادی بومی‌سازی برای فولاد مبارکه؛ ۹۵.۶ میلیون یور وصرفه جویی ارزی لزوم کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف برق در گروه فولاد مبارکه با محوریت تحول دیجیتال


2
افزایش قیمت‌ها به نفع کسبه نیست/ مردم قادر به خرید آجیل نیستند، چه برسد به لوازم خانگی!
  • کد خبر : 529365
  • 02 فروردین 1404
افزایش قیمت‌ها به نفع کسبه نیست/ مردم قادر به خرید آجیل نیستند، چه برسد به لوازم خانگی!

اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران درخصوص وضعیت بازار لوازم خانگی در پایان سال ۱۴۰۳ و میزان تقاضا از سوی مردم به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: بازار کاملاً ساکت است و هیچ اتفاقی نیفتاده و به نظر می‌رسد که هیچ اتفاقی هم نخواهد افتاد، زیرا مردم در حال حاضر توان مالی کافی ندارند؛ بسیاری […]

اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران درخصوص وضعیت بازار لوازم خانگی در پایان سال ۱۴۰۳ و میزان تقاضا از سوی مردم به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: بازار کاملاً ساکت است و هیچ اتفاقی نیفتاده و به نظر می‌رسد که هیچ اتفاقی هم نخواهد افتاد، زیرا مردم در حال حاضر توان مالی کافی ندارند؛ بسیاری حتی قادر به خرید آجیل شب عید هم نیستند، چه برسد به لوازم خانگی.

وی افزود: امسال شرایط فرق کرده است و مردم بیشتر به فکر تأمین نیاز‌های اساسی خود و به دنبال خرید اقلام ضروری زندگی هستند. میزان افزایش حقوق به اندازه‌ای نبوده که بتواند تورم را جبران کند و مردم همچنان در تأمین مایحتاج روزانه خود مشکل دارند.

پازوکی در مورد افزایش قیمت لوازم خانگی گفت: قیمت لوازم خانگی ۵ تا ۲۵ درصد افزایش داشته و بیشتر شرکت‌ها در یک ماه اخیر، یعنی از ابتدای اسفند تاکنون، قیمت محصولات خود را تغییر داده‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که بازار در چه شرایطی از رکود خارج می‌شود، گفت: هیچ‌کس پاسخ دقیقی برای این سؤال ندارد، اما یکی از مشکلات اصلی، نحوه تأمین مواد اولیه برای تولیدکنندگان است. تولیدکنندگان مجبور هستند مواد اولیه را از بورس کالا خریداری کنند و ارز مورد نیاز خود را با تأخیر دریافت کنند. این موضوع، هزینه تولید را افزایش می‌دهد و در نتیجه، قیمت نهایی کالا بالا می‌رود. از طرف دیگر، قدرت خرید مردم با افزایش قیمت‌ها همخوانی ندارد و در نتیجه، تقاضا کاهش پیدا می‌کند.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تصریح کرد: مردم به دلیل شرایط اقتصادی مجبور به خرید اقساطی شده‌اند. بسیاری از فروشگاه‌های بزرگ شبانه‌روز تبلیغات گسترده‌ای برای فروش اقساطی انجام می‌دهند. افراد زمانی که پول کافی ندارند، چاره‌ای جز خرید قسطی ندارند.

پازوکی عنوان کرد: متأسفانه، نظارت‌ها عمدتاً روی واحد‌های صنفی کوچک و کسبه است، در حالی که فروشگاه‌های بزرگ بدون محدودیت فعالیت می‌کنند. هزینه‌های انرژی، اجاره و سایر هزینه‌های فروشگاه‌های بزرگ بسیار بیشتر از مغازه‌های کوچک است، اما نظارت جدی بر آنها صورت نمی‌گیرد.

وی گفت: بانک‌ها به جای حمایت از تولید و تأمین مواد اولیه، سرمایه خود را وارد بازار‌های دیگر می‌کنند. اگر بانک‌ها به جای سرمایه‌گذاری در بخش‌های غیرمولد، از تولیدکنندگان حمایت کنند، وضعیت بهبود خواهد یافت. اما در حال حاضر، بهره‌های بالای بانکی و تبلیغات گسترده فروش اقساطی، شرایط را برای کسبه و مصرف‌کنندگان دشوار کرده است.

به گفته پازوکی، متأسفانه هر سال اوضاع همکاران ما بدتر می‌شود و رکود همچنان در حال گسترش است. در گذشته افراد بیشتری وارد صنف لوازم خانگی می‌شدند و جواز کسب دریافت می‌کردند، اما اکنون روند معکوس شده است. در اسفندماه، حدود ۶ تا ۷ مغازه تعطیل شد و جواز خود را باطل کردند، چون قادر به رقابت در بازار نیستند.

پازوکی اضافه کرد: برخلاف تصور عمومی، افزایش قیمت‌ها به نفع کسبه نیست. افزایش قیمت باعث کاهش مشتریان و کاهش قدرت خرید خود فروشندگان نیز می‌شود. در گذشته، فروشندگان می‌توانستند اجناس بیشتری خریداری کنند، اما اکنون سرمایه آنها کاهش یافته و قدرت خرید خودشان نیز کمتر شده است.

پازوکی در پایان گفت: بازار لوازم خانگی همچنان در رکود است. مردم قدرت خرید کافی ندارند، تولیدکنندگان با مشکلات تأمین مواد اولیه مواجه هستند، و فروشندگان نیز به دلیل کاهش مشتریان، شرایط دشواری را تجربه می‌کنند. برای خروج از این وضعیت، باید تورم کنترل شود، حمایت از تولید افزایش یابد، و قدرت خرید مردم تقویت شود. در غیر این صورت، رکود بازار ادامه خواهد داشت.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=529365

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.