خبر " ۵۴ درصد از برق کشور را صنایع تولید می‌کنند/ ریشه تمام ناترازی‌ها به قیمت‌گذاری دستوری برمی‌گردد " | اقتصاد آفرین

خبر " ۵۴ درصد از برق کشور را صنایع تولید می‌کنند/ ریشه تمام ناترازی‌ها به قیمت‌گذاری دستوری برمی‌گردد " | اقتصاد آفرین
  • امروز : پنج شنبه - 29 خرداد - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

روند تعیین هویت و شناسایی پیکر مطهر شهدای حملات اخیر رژیم صهیونیستی اژه‌ای: رژیم صهیونیستی عبرت تاریخ خواهد شد واگذاری ویلا باغ و املاک در دزفول به اتباع ممنوع شد اعلام آمادگی تعاون روستایی برای توزیع مویرگی محصولات کشاورزی محدودیت استفاده از کارتخوان‌ها برای نانوایان برداشته شد ۵۰۰ میلیون دلار ارز واردات کالاهای اساسی تخصیص یافت تصمیم شورای عالی بورس برای تداوم تعطیلی معاملات آزمون جذب مترجم رسمی در زبان‌های نادر برگزار شد موحدی: دادستان‌ها نسبت به نحوه توزیع مایحتاج عمومی نظارت داشته باشند در مسائل امنیتی و انتظامی، از ظرفیت گزارش‌های مردمی استفاده شود رئیس سازمان ثبت اسناد از واحدهای ثبتی تهران بازدید کرد کارهای مردم را با انگیزه و محکم پیگیری می‌کنیم ۴ بمب استقلال در راه است تولید کارخانه‌ها همانند دوران کرونا، افزایش می‌یابد/ تمام هم و غم ما تامین نیازهای روزانه مردم است فوری/ دسترسی به نوبیتکس متوقف شد  هک نوبیتکس امروز ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ / تکلیف دارایی‌ کاربران نوبیتکس چه می‌شود؟ هک شدن صرافی نوبیتکس / ۶ میلیون دلار دود شد! استقرار پمپ بنزین سیار در این مکان‌ها برنامه قطع برق تهران امروز چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ قیمت نفت جهانی امروز ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ دولت خیال بازنشستگان را راحت کرد | پرداخت حقوق صراحتا تأیید شد ساعت کاری و نحوه فعالیت بانک ها اعلام شد حقوق خرداد ۱۴۰۴ بازنشستگان با افزایش واریز شد + جزئیات حمله بی شرمانه اسرائیل طلا را صعودی کرد


1
۵۴ درصد از برق کشور را صنایع تولید می‌کنند/ ریشه تمام ناترازی‌ها به قیمت‌گذاری دستوری برمی‌گردد
  • کد خبر : 541669
  • 29 اردیبهشت 1404
۵۴ درصد از برق کشور را صنایع تولید می‌کنند/ ریشه تمام ناترازی‌ها به قیمت‌گذاری دستوری برمی‌گردد

به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق بازرگانی ایران در نشست هم‌اندیشی چالش‌های صنعت آب و فاضلاب کشور بیان کرد: ناترازی‌هایی که امروز در حوزه‌های آب، برق و گاز با آن مواجه هستیم ریشه در مداخلات بیش از حد دولت در قیمت‌گذاری دستوری و اقتصاد کنترل‌شده دارد. نقطه عطف این ناترازی‌ها هم زمانی بود […]

به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق بازرگانی ایران در نشست هم‌اندیشی چالش‌های صنعت آب و فاضلاب کشور بیان کرد: ناترازی‌هایی که امروز در حوزه‌های آب، برق و گاز با آن مواجه هستیم ریشه در مداخلات بیش از حد دولت در قیمت‌گذاری دستوری و اقتصاد کنترل‌شده دارد. نقطه عطف این ناترازی‌ها هم زمانی بود که در سال ۱۳۸۳ تصمیم گرفته شد که قیمت‌ها دیگر تغییر نکند.

وی در ادامه گفت: بحث هوش مصنوعی یکی از ضروریات مهمی است که کشور باید به آن بپردازد. مقام معظم رهبری نیز تاکید ویژه‌ای بر این حوزه داشته‌اند. طبق برنامه و هدف‌گذاری انجام‌شده، قرار است سهم ما در اقتصاد دیجیتال از ۷.۵ درصد به ۱۵ درصد برسد و در آینده جزء ۱۰ کشور پیشتاز این صنعت باشیم.

وی افزود: در حوزه سخت‌افزار و نرم‌افزار، خوشبختانه دانشمندان و نیرو‌های جوان و مسلطی در کشور داریم که البته متاسفانه بخشی از این نیرو‌ها با پدیده مهاجرت مواجه شده‌اند. آنچه امروز در جهان درباره رشد اقتصاد دیجیتال مطرح است، هدف‌گذاری برای رشد ۳۵ درصدی است، در حالی که ما با هدف‌گذاری ۱۵ درصدی، می‌خواهیم در میان ۱۰ کشور نخست قرار بگیریم.

نجفی عرب تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف در حوزه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال، نیاز به زیرساخت‌هایی از جمله برق داریم. در داده‌پردازی سنتی، مصرف انرژی به‌طور متوسط بین ۵ تا ۱۰ کیلووات ساعت در ازای هر رک است، اما در حوزه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال، این عدد به حداقل ۶۰ کیلووات ساعت می‌رسد. بنابراین، باید برای تأمین برق لازم برنامه‌ریزی جدی صورت گیرد.

وی گفت: متاسفاته اکنون اعلام شده است که برق صنعت سیمان و فولاد که از بخش‌های حیاتی زیرساخت کشور هستند، با قطعی مواجه شده و این موضوع باعث افزایش قیمت سیمان و فولاد شده است. اگر این روند کنترل نشود، وضعیت پیچیده‌تری ایجاد خواهد شد.

وی عنوان کرد: وزیر نیرو و صنعت اخیرا توافق‌نامه‌ای امضا کرده‌اند که طبق آن، برقی که توسط بخش خصوصی در حوزه صنعت تولید می‌شود، در اختیار وزارت صمت قرار گیرد. این بخش حدود ۵۴ درصد از برق کشور را تولید می‌کند.

به گفته وی، در حال حاضر، در برخی شهرک‌های صنعتی که چندین کارخانه داروسازی حضور دارند، علاوه بر قطعی کامل برق طی دو روز در هفته، محدودیت ساعتی طی روز نیز وجود دارد.

نجفی‌عرب گفت: با توجه به خشکسالی، نیروگاه‌های آبی نیز با کاهش شدید ظرفیت مواجه‌اند. با این شرایط، رسیدن به هدف رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه دشوار است. طبق این برنامه، باید ۵۲ درصد از رشد از محل سرمایه‌گذاری جدید و ۴۸ درصد از محل بهره‌وری تأمین شود. اما وقتی چند روز در هفته برق نیست، بهره‌وری بی‌معنا می‌شود.

رئیس اتاق تهران گفت: زیرساخت‌ها به‌ ویژه برق یکی از مهم‌ترین چالش‌های ما در مسیر توسعه و تحقق اهداف اقتصادی و فناورانه کشور است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=541669

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.