خبر " واکنش وزارت نیرو به ادعای گرانی سیمان در پی قطع برق " | اقتصاد آفرین

خبر " واکنش وزارت نیرو به ادعای گرانی سیمان در پی قطع برق " | اقتصاد آفرین
  • امروز : سه شنبه - 3 تیر - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 46

سرخط اخبار اقتصادی

شاهکار تازه وزارت بهداشت خیال بیماران را آسوده کرد راهنمای خرید سکه ساکر استارز معتبر از موجوجم موج جدید بیکاری کارگران | هشدار جامعه کارگری صادر شد پیش بینی فوری درباره سرنوشت قیمت طلا بعد از جنگ دورکاری کارمندان تمدید شد وعده فرزین درباره سبد معیشتی جدید به مردم فوری؛ دستور رئیس‌جمهور برای واریز یارانه معیشتی جدید صادر شد قیمت رسمی دلار اعلام شد (۳ تیر) بحران جنگ و اقتصاد ایران؛ چگونه زندگی‌مان را مدیریت کنیم قیمت دلار در بازار آزاد سقوط کرد (۳ تیر) کاهش تقاضای جهانی برای دارایی امن؛ قیمت طلا نزول کرد صلح، بازار را آرام کرد؛ دلار و طلا ریخت ذخایر غلات ایران ۱۳.۵ میلیون تن و بیشترین در آسیا پس از چین و هند است ترخیص برنج های وارداتی آغاز شد اتحادیه سوپرمارکت: افزایش قیمتی نداریم سرمایه‌گذاری در امنیت غذایی، سرمایه‌گذاری در امنیت ملی است درگیری ایران و آمریکا بحران به پا کرد قطعی گسترده برق در کرج + جزییات حرکت قطار فوق‌العاده تهران-وان از ۳ روز دیگر جزئیاتی از حمله بامدادی اسرائیل به تهران/ چند نقطه هدف قرار گرفت؟ قطار فوق العاده تهران‌-‌رشت راه‌اندازی شد خط قرمز دستگاه قضائی امنیت مردم و نظام است؛آخرین وضعیت زندان اوین کنفرانس بین المللی حقوق بشر آمریکایی برگزار می‌شود زندانیان زندان اوین به سایر زندان‌های استان تهران منتقل شدند


2
واکنش وزارت نیرو به ادعای گرانی سیمان در پی قطع برق
  • کد خبر : 542891
  • 02 خرداد 1404
واکنش وزارت نیرو به ادعای گرانی سیمان در پی قطع برق

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر،  در حالی که در برخی رسانه‌ها اخباری مبنی بر کاهش برق تحویلی به صنایع سیمانی در دو ماه ابتدایی سال جاری مطرح کرده‌اند و افزایش قیمت سیمان در هفته‌های اخیر به کاهش برق تحویلی به این صنعت نسبت داده می‌شود، بررسی آمار‌های رسمی و واقعیت‌های میدانی این ادعا را […]

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر،  در حالی که در برخی رسانه‌ها اخباری مبنی بر کاهش برق تحویلی به صنایع سیمانی در دو ماه ابتدایی سال جاری مطرح کرده‌اند و افزایش قیمت سیمان در هفته‌های اخیر به کاهش برق تحویلی به این صنعت نسبت داده می‌شود، بررسی آمار‌های رسمی و واقعیت‌های میدانی این ادعا را تأیید نمی‌کند.

در دو ماه ابتدایی سال ۱۴۰۴ با وجود فشار‌های کم‌سابقه بر شبکه برق کشور، تأمین برق صنایع سیمانی تقریباً در سطح سال گذشته حفظ شد. مستند به اطلاعات شرکت مدیریت شبکه برق ایران میزان برق تحویلی به صنایع سیمانی در فروردین و اردیبهشت سال جاری به رقم ۲۱،۱۴۸ مگاوات رسید و این در حالی است که در مدت مشابه سال ۱۴۰۳، این عدد ۲۲،۶۴۲ مگاوات ساعت بوده است و حکایت از تلاش وزارت نیرو برای تأمین برق معادل سال گذشته برای صنایع سیمانی دارد.

تأمین برق معادل سال گذشته در دو ماه ابتدایی سال جاری برای صنایع سیمانی در شرایطی حاصل شده که صنعت برق کشور در سال جاری در حوزه تولید و مصرف برق با چالش‌های متعددی مواجه بوده است.

از جمله این چالش‌ها می‌توان به گرمای زودرس و افزایش بی سابقه تقاضای مصرف برق بعضاً تا ۲۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به دلیل ورود سریع سیستم‌های سرمایشی به مدار، کاهش محسوس

ظرفیت تولید نیروگاه‌های برق‌آبی به دلیل خشکسالی و تأخیر ناگزیر در انجام تعمیرات دوره‌ای نیروگاه‌های حرارتی به دلیل کمبود سوخت در زمستان گذشته اشاره کرد. با این وجود وزارت نیرو توانسته است با مدیریت دقیق شبکه و جابجایی بار مصرف، نیاز صنایع سیمانی را تا حد امکان پاسخ دهد.

نمونه بارز این تلاش‌ها را می‌توان در عملکرد روز‌های ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت مشاهده کرد، چرا که در این روز‌ها و در بازه زمانی غیر اوج مصرف (از ساعت ۱۲ بامداد تا ۹ صبح)، به طور میانگین تا ۷۰۰ مگاوات برق به صنایع سیمانی تحویل داده شده که تقریباً معادل کل نیاز مصرفی این صنایع به برق است.

افزون بر این باید یادآوری کرد که بر اساس ماده ۴ قانون «مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق» که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، صنایع انرژی‌بر مانند صنعت سیمان مکلف به احداث نیروگاه‌های خود تأمین شده‌اند.

بر اساس همین قانون وزارت نیرو موظف است در ایام اوج بار، اولویت تأمین برق را به صنایعی بدهد که در راستای این تکلیف قانونی اقدام کرده‌اند.

بر اساس واقعیت‌های ذکر شده می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که نسبت دادن افزایش قیمت سیمان در هفته‌های اخیر به محدودیت در تأمین برق نه تنها با واقعیت‌های آماری همخوانی ندارد، بلکه از منظر حقوقی نیز نادیده گرفتن مسئولیت‌های قانونی صنایع سیمانی در زمینه خود تأمینی برق است.

لازم به ذکر است که با وجود همه محدودیت‌ها وزارت نیرو حمایت از تولید و جلوگیری از اختلال در فرآیند‌های تولیدی کشور را در دستور کار قرار دارد و تمام تلاش خود را برای استمرار تأمین برق صنایع به‌ویژه در بازه‌های کم‌باری به کار خواهد بست و در این بین مشارکت عموم مشترکان به ویژه مشترکان بخش خانگی در حوزه صرفه جویی می‌تواند در افزایش برق تحویلی به صنایع نقش مهمی ایفا کند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=542891

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.