خبر " وضعیت صنعت دارو بسیار نگران کننده است/ مجبور به التماس برای تداوم تولید دارو شده‌ایم " | اقتصاد آفرین

خبر " وضعیت صنعت دارو بسیار نگران کننده است/ مجبور به التماس برای تداوم تولید دارو شده‌ایم " | اقتصاد آفرین
  • امروز : پنج شنبه - 22 خرداد - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 57

سرخط اخبار اقتصادی

ارتش ربات‌های چین، لرزه بر تن امریکا انداخت قیمت خودروی پرنده ارزان‌تر از چیزی که فکرش را می‌کنید صعود قیمت طلا در سایه تنش‌های خاورمیانه و ابهامات تجاری رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در سمت خود ابقاء شد گلزن جوان روسیه‌ای در راه استقلال! دبیر ستاد حقوق بشر؛ خواستار آزادی اسفندیاری از دولت فرانسه شد ستاره ۸۰ میلیارد تومانی استقلال را قال گذاشت! بمب تابستانی استقلال منفجر شد+ عکس ماشین گلزنی آفریقایی در راه استقلال علیرضا فغانی داور دیدار افتتاحیه جام جهانی باشگاه‌ها شد فیش حقوقی بازنشستگان صادر شد متقاضیان شغل معلمی فوراً بخوانند | آموزش و پرورش اطلاعیه داد طلا گران شد ، بورس زیان داد ! افزایش قیمت حق بیمه‌ها سرسام آور شد هدف بعدی اتریوم کجاست؟ / اتریوم می‌تواند الگوی صعودی بیت کوین در سال ۲۰۲۱ را تقلید کند؟ آینده دوج‌کوین، بیت‌کوین و سولانا زیر ذره‌بین | نقش ایلان ماسک در وضعیت جدید بازار سقوط دسته جمعی رمزارزها/ چرا قیمت بیت کوین سقوط کرد؟ بایننس دوباره صدرنشین بازار اسپات شد!/ این بازگشت چه تاثیری بر بیت‌کوین دارد؟ لازمه توسعه شتابان استان آذربایجان غربی گسترش سرمایه‌گذاری در صنعت لجستیک است موتور گرانی خودرو روشن شد؟ کشت فراسرزمینی ایران در اراضی قزاقستان افزایش می‌‌یابد ۹۶۸ طرح آب و خاک در هفته جهاد کشاورزی بهره‌برداری می‌شود برنامه‌ریزی برای ارائه خدمات مطلوب به زائران اربعینی در پایانه‌های مرزی کشور ترخیص ۳ هزار خودروی وارداتی از بندر شهید رجایی با پیگیری دستگاه قضایی


2
وضعیت صنعت دارو بسیار نگران کننده است/ مجبور به التماس برای تداوم تولید دارو شده‌ایم
  • کد خبر : 548767
  • 20 خرداد 1404
وضعیت صنعت دارو بسیار نگران کننده است/ مجبور به التماس برای تداوم تولید دارو شده‌ایم

به گزارش اقتصادآنلاین، محمد عبده‌زاده، رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های انسانی ایران در نشست مشترک رئیس سازمان غذا و دارو با مدیران عامل شرکت‌های عضو سندیکا بیان کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی امروز، تامین پایدار دارو است تا بیماران و خانواده‌های آنان دچار استرس و آسیب نشوند. متاسفانه، وضعیت فعلی به گونه‌ای است […]

به گزارش اقتصادآنلاین، محمد عبده‌زاده، رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های انسانی ایران در نشست مشترک رئیس سازمان غذا و دارو با مدیران عامل شرکت‌های عضو سندیکا بیان کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی امروز، تامین پایدار دارو است تا بیماران و خانواده‌های آنان دچار استرس و آسیب نشوند. متاسفانه، وضعیت فعلی به گونه‌ای است که این هدف مهم به شکل مطلوب محقق نمی‌شود و دارو به عنوان یک کالای استراتژیک نیازمند توجه و سیاست‌گذاری استراتژیک جدی در حوزه‌های مختلف از جمله تامین ارز، نقدینگی، قیمت‌گذاری و رویکرد سیستم‌های نظارتی است.

عبده‌زاده گفت: در سال سرمایه‌گذاری در تولید هستیم و نیاز به حمایت همه‌جانبه سازمان‌ها از جمله سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت هستیم. یاد صحبتی که پیش‌تر توسط وزیر سابق صمت نیز مطرح شده بود افتادم که گفته بود وزیر التماسی هستم، در حال حاضر فعالان صنعت داروسازی هم مجبور به التماس برای تولید، دوام، قیمت‌گذاری و حتی دریافت مجوز‌ها هستند؛ وضعیتی که باید به طور کامل اصلاح شود.

وی افزود: وضعیت بسیار نگران کننده است، شرکت‌های داروسازی حتی سفارش‌های قبلی خود را به دلیل عدم تخصیص ارز و نقدینگی نتوانسته‌اند تامین کنند و با چالش‌های جدی مواجه هستند.

وی ادامه داد: وضعیت در بخش‌های دیگر تولید نیز به مراتب وخیم‌تر است. البته برخی صنایع نیز با مشکلات مشابه رو‌به‌رو هستند و دارو اولویت ندارد.

این فعال صنعت دارو گفت: اگرچه سال گذشته اقدامات مثبتی در زمینه قیمت‌گذاری صورت گرفت و امیدواری‌هایی در صنعت ایجاد شد، اما با شرایط جدید اقتصادی، تورم و مشکلات نقدینگی، صنعت داروسازی به سمت خروج از چرخه تولید حرکت می‌کند.

عبده‌زاده گفت: هزینه‌های تولید افزایش یافته و قیمت تمام‌شده دارو بسیار بالاتر از قیمت فروش به مصرف‌کننده است.

وی گفت: از سوی دیگر، مشکلات نقدینگی دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها نیز ادامه دارد و پرداخت به موقع مطالبات شرکت‌ها با مشکل مواجه است؛ دوره گردش عملیات مالی به بیش از ۴۲۰ روز رسیده و وام گرفتن نیز دیگر راهکار مناسبی نیست.

به گفته رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های انسانی ایران، در جلسات مختلف، بار‌ها مشکلات ارزی، قیمت‌گذاری و نقدینگی به مسئولان وزارتخانه و مجلس گوشزد شده، اما اقدامات انجام شده یا ناکافی بوده یا پس از مدتی متوقف شده است.

وی اظهار کرد: علاوه بر این محدودیت‌های اعمال شده نظیر تعدد سیستم‌های نظارتی، روند تولید را دشوارتر کرده است. این در حالی است که صنعت داروسازی به شدت تحت تأثیر نرخ تورم است و نه عامل تورم. اجزای هزینه تولید دارو بیش از ۱۰۰ درصد در سال جاری افزایش یافته است.

عبده‌زاده گفت: امیدواریم که با همکاری مسئولان و سیاستگذاران، بتوان به جای اقتصاد امنیتی، به سمت امنیت اقتصادی حرکت کرد تا شرکت‌های داروسازی بتوانند با برنامه‌ریزی مناسب، به تولید و تأمین دارو برای مردم ادامه دهند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=548767

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.