انواع ورق آلومینیوم و موارد استفاده آن

انواع ورق آلومینیوم و موارد استفاده آن
  • امروز : سه شنبه - 7 آذر - 1402
اخبار اقتصادی امروز : 233

سرخط اخبار اقتصادی

مردم با ابزارهای جدید بازار سرمایه مدیر پروژه‌های نیمه تمام دولتی می‌شوند تاکسی برقی کدام شهرها فعال می‌شود؟ بورسی‌ها در خواب زمستانی یا منتظر فرصت؟ آغاز فرآیند ورود سرمایه شرکت‌های عربی به ترکیه مقصران آلودگی هوا دستگیر می‌شوند یارانه دارو در سال آینده چگونه پرداخت می‌شود؟ اثر توافق ونزوئلا و آمریکا بر صادرات نفت ایران غوغای صف فروش‌ها در بورس / منفی پشت منفی حقوق واقعی در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟ / فشار مالیات بر چه گروه‌هایی است؟ تحول در حمل‌و نقل شهر تبریز با مشارکت گروه بهمن آغاز فروش نقد و اقساطی ۲ خودرو جک J4 و کی ام سیT8 از سوی کرمان موتور ویژه آذر ۱۴۰۲ بهره برداری فولاد خوزستان از یک پروژه و توقف تولید شمش فولادی در «فروی» اعلام زمان پرداخت وام ۳۵۰ میلیونی مسکن روستایی / این متقاضیان آماده معرفی به بانک هستند + فیلم درس‌های تاریخی تورم برای کشورها هشدار؛ اگر گوشی سامسونگ دارید فعلا اندروید ۱۴ را نصب نکنید! + لیست قیمت انواع گوشی سامسونگ قیمت تخم‌مرغ از ۵ هزار تومان فراتر رفت + جدول این وام ۳۰۰ میلیونی را عین آب خوردن بگیرید / وام ازدواج چقدر افزایش یافت؟ تامین انرژی، مهمترین چالش معادن یک روزه گواهینامه موتورسیکلت بگیرید/ کاهش ۶۰ درصدی هزینه دریافت این گواهینامه این خودرو لاکچری در یک هفته ۱۰۰ میلیون گران شد افزایش ظرفیت گرمخانه ها ؛نهایی شدن برنامه عملیاتی ساماندهی آسیب های اجتماعی ۶ ساعت پرتصادف در تهران اعلام شد عدد پیشنهادی افزایش حقوق پایین است / مجلس قطعا سقف افزایش حقوق را بالا می‌برد ۸۰ همت مالیات سنوات گذشته وصول شد/ رشد ۳ برابری اخذ مالیات با بررسی حسابهای بانکی


31

انواع ورق آلومینیوم و موارد استفاده آن

  • کد خبر : 269894
انواع ورق آلومینیوم و موارد استفاده آن
ورق های آلومینیومی به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود، در موارد گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله مهم ترین مشخصات ورق آلومینیوم می‌توان به وزن سبک، هدایت حرارتی بالا و مقاومت آن در برابر خوردگی و زنگ زدن اشاره نمود. البته این پلیت ها خود در انواع متعددی تولید می‌شوند که ویژگی های مذکور در هر کدام با دیگری تا حدودی فرق دارد. برای مثال، برخی گریدهای صفحات آلومینیوم سختی و استحکام بالا داشته و بعضی دیگر در برابر خوررگی مقاومت بالا دارند.

انواع شیت های آلومینیوم

به طور معمول، ورق های آلومینیومی را بر اساس دو مولفه شکل ظاهری و ساختار دسته بندی می‌کنند. هر نمونه ورق ویژگی های خاص خود را داشته و برای یک سری کاربردها مناسب است؛ بنابراین در صورتی که قصد خرید پلیت های آلومینیومی را دارید، باید اطلاع کاملی از این موارد داشته باشید.

انوع ورق آلومینیوم بر اساس شکل ظاهری

با توجه به خواص منحصر به فرد ورق آلومینیوم، از آن در صنایع گوناگون استفاده می‌شود. به همین خاطر، این پلیت ها را در اشکال متعددی تولید می‌کنند. رایج ترین انواع شیت های آلومینیوم از نظر شکل و ساختار ظاهری، عبارتند از:

ورق آجدار آلومینیومی

این نوع پلیت ها دارای یک سری برآمدگی بر سطح خود می‌باشند که در صنعت با نام آج شناخته می‌شوند. هدف اصلی از ایجاد ورق های آجدار، افزایش اصکاک سطح و جلوگیری از لغزش افراد و اشیاء می‌باشد. از آن جایی که شیت های آجدار در مکان ها و صنایع گوناگونی کاربرد دارند، آن ها را با جنس های مختلفی از جمله آلومینیوم تولید می‌کنند. ورق آلومینیوم آجدار بیشتر برای مکان هایی مناسب است که احتمال ارتباط با رطوبت و در نتیجه زنگ زدگی بالا باشد؛ همچنین به دلیل مقاومت این ورق ها در برابر خورندگی، استفاده از پلیت های آجدار آلومینیومی در مکان هایی که در معرض مواد خورنده قرار دارند هم رایج است.

ورق آلومینیوم سوراخ دار

این نوع ورق که در صنعت با نام توری آلومینیومی هم شناخته می‌شود، در بخش های طراحی داخلی و خارجی ساختمان ها بسیار پرکاربرد است. برای مثال، در ساخت اونواع سقف، سایه های خورشیدی و سایر موارد این چنینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته توری آلومینیومی در سایر صنایع هم کاربرد فراوانی دارد.

شیت های آلومینیومی کامپوزیت

ورق آلومینیوم کامپوزیت کهACS  یا ACP هم نامیده می‌شود، از قرار گرفتن دو لایه بسیار نازک آلومینیوم در اطراف یک هسته غیر آلومینیومی تشکیل می‌شوند. به این ترتیب، ورق تشکیل شده با استفاده از کمترین میزان آلومینیوم، خواص آن را دارد. این ورق ها معمولا وزن بسیاری سبکی داشته اما از مقاومت بالایی برخوردارند. به همین خاطر از پلیت های کامپوزیت آلومینیوم برای روکش خارجی یا داخلی ساختمان ها استفاده می‌شود. با توجه به این که کامپوزیت ها از ورق های فولادی یا سایر جنس ها خیلی سبک ترند، نصب، نگهداری و به طور کلی کار با آن ها هم بسیار ساده تر است.

شیت های آلومینیومی کامپوزیت

انوع ورق آلومینیوم بر اساس ساختار

پلیت های آلومینیومی هم در چند گرید مختلف تولید می‌شوند که از نظر ساختار و بسیاری دیگر از ویژگی ها با هم تفاوت دارند. ورق آلومینیوم از این نظر در چند گرید مختلف تشکیل می‌شود که مهمترین آن ها به شرح ذیل می‌باشند:

پلیت های آلومینیوم سری ۶۰۰۰

در ساختار این ورق ها از مقادیر قابل توجهی سیلیکون و منیزیم استفاده می‌شوند. به همین دلیل، ورق های سری ۶۰۰۰ را با نام سیلیکون و منیزیم هم می‌شناسند. این نوع ورق خود شامل سه دسته مدل ۶۰۶۱، مدل ۶۰۶۳ و مدل ۶۰۶۸ می‌باشد که هر کدام دارای ویژگی های متفاوتی هستند. ورق های آلومینیومی ۶۰۶۱ دارای قدرت و استحکام متوسطی هستند. مدل های ۶۰۶۳ هم دارای قدرت متوسطی هستند؛ با این حال، رایج ترین نوع آلومینیوم برای اکسترود به شمار می‌آیند. انواع ۶۰۸۲ هم پرکاربردترین ورق آلومینیوم تجاری است.

شیت های آلومینیومی سری ۵۰۰۰

این نمونه ورق های آلومینیومی دارای مقاومت بالایی در برابر آب شور می‌باشند. به همین خاطر، به آن ها مدل دریایی هم گفته می‌شود. پلیت های سری ۵۰۰۰ خود در سه دسته رایج در بازار موجود هستند که شامل ۵۰۳۸، مدل ۵۰۵۲ و مدل ۵۷۵۴ می‌شوند. شیت های آلومینیومی سری ۵۰۳۸ از استحکام بالایی برخوردار بوده و نسبت به سایر ورق های آلومینیومی محکم ترند. اگر چه استحکام آن ها به ورق های ۶۰۸۲ نمی‌رسد. سری ۵۰۵۲ هم استحکام مناسبی داشته و از مقاومت بالایی در برابر خوردگی برخوردار است. از این نوع ورق برای ساخت جعبه های پست، ظروف پخت و پز و نرده سازی استفاده می‌شود. پلیت‌های سری ۵۷۵۴ هم دارای استحکام متوسط بوده و کاربردهای فراوانی دارد. هر قدر سری محصول افزایش یابد، قیمت ورق آلومینیوم نیز به دلیل مقاومت بالاتر، بیشتر می‌شود.

ورق آلومینیوم چه کاربردی دارد؟

شیت های آلومینیومی در وهله اول دارای وزن بسیاری سبکی بوده و از این نظر نسبت به بسیاری از صفحات فلزی موجود در بازار از جمله پلیت های فولادی، مزیت دارند. علاوه بر این، این ورق ها استحکام مناسبی داشته و از مقاومت خوبی در برابر خوردگی و زنگ زدگی برخوردارند. نرم بودن و شکل پذیری فوق العاده مناسب از دیگر مشخصات شیت های آلومینیومی به شمار می‌آید. سطح این صفحات هم صاف، یکدست و براق بوده و برای کاربردهای تزئیناتی مناسب است. این ویژگی ها به کاربردهای فراون ورق آلومینیوم منجر شده که برخی از مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  • ساخت انواع لوازم خانگی
  • داروسازی
  • ریل و راه آهن
  • صنایع نظامی
  • مخازن نگهداری سوخت در دمای پایین
  • بخش حمل و نقل
  • ساختمان سازی و عمران
  • بسته بندی مواد غذای
  • طراحی ساختمان ها و دکوراسیون
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=269894

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 1
  1. سلام خسته نباشید، بسیار مقاله خوب و آموزنده ای بود ممنون از شما

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.