اولی ورق گالوانیزه است که با حروف G.I شناخته میشود که این ورقهای فلزی توسط فرایندهای خاصی توسط محافظ فلزی و آلی پوشش داده میشوند. امروزه صنایعی مانند خودروسازی، بادی و یا خورشیدی بیشتر از ورق گالوانیزه استفاده میکنند، چون قیمت ورق گالوانیزه نیز نسبت به سایر ورقها به صرفهتر است. اما انواع ورق سیاه که با حروف اختصاری B.I شناخته میشود از مس و آلومینیوم تشکیل شده و بیشتر برای تهیه ناودانی کاربرد دارد.
مشخصات فنی ورق گالوانیزه
ورق گالوانیزه و ورق سیاه در نگاه اول شاید تفاوت چندانی با یکدیگر نداشته باشند و حتی ممکن است بسیاری آنها را کاملا شبیه به هم بدانند، اما واقعیت این است که این دو محصول ویژگیهای کاملا متمایزی نسبت به یکدیگر دارند. اگر بخواهیم به شکل ویژه ورق گالوانیزه را مورد بررسی قرار دهیم، باید بگوییم که یکی از به صرفهترین روشها برای محافظت از ورقهای فولادی و فلزی در مقابل خوردگی و زنگزدگی، گالوانیزه کردن آنها به وسیله فلزی به نام روی میباشد. کارشناسان بعد از سالها بررسی و تجربه در نهایت دریافتند که میتوان با قراردادن محصولات فلزی در حوضچه روی مذاب، میزان عمر مفید آنها و همچنین مقاومت در برابر رطوبت را تا حد زیادی افزایش داد. باید بپذیریم که فولاد کاربرد فراوانی در صنایع دارد که با گالوانیزه کردن آنها میزان خوردگی و زنگزدگی آنها به حداقل میرسد. بیشترین کاربرد ورق گالوانیزه در راهسازی، برق و الکترونیک، ساخت سیلوهایگالوانیزه، ساختمانهای صنعتی، تولید رابیتس گالوانیزه و یا تجهیزات ترافیکی میباشد. ناگفته نماند که برای گالوانیزه کردن ورقهای فولادی روشهای متفاوتی وجود دارد که از مهمترین آنها گالوانیزه سرد یا الکترولیز، گالوانیزهگرم، پاشش روی و همچنین متالایزینگ میباشد که متداولترین آنها استفاده از روش گالوانیزه گرم(HDG) یا Hot deep Galvanized است.
مشخصات فنی ورق سیاه
در مورد ورق سیاه باید به این نکته اشاره کنیم که آنها از نورد گرم و دمای بسیار زیاد تولید میشوند و چون ظاهری مات و جنسی خشن دارند، به عنوان ورق سیاه در بازار معروف هستند. انواع ورق سیاه شامل ورق صنعتی سیاه، ورقسیاه معمولی، ورقسیاه کلاف(رول)، شیت(فابریک) میباشد. برای تولید ورق سیاه در مرحله نخست اسلب را در کورههای پیشگرم حرارت میدهند تا تمامی عیوب آنها برطرف شود. بعد از آن اسلبها خنک و پوستهزدایی شده و به سمت غلتکهای کاهش ضخامت هدایت میشوند. مرحله بعد جعبه کلاف و نورد نهایی است تا ضخامت ورقها از این طریق کمتر شود. در پایان دمای ورق کم و خنککاری نهایی و کلاف پیچی انجام میشود. قیمت ورق سیاه نیز در بازار متفاوت است و خریداران باید برای تهیه آنها تامین و توزیعکنندگان معتبر را شناسایی کنند.
تفاوت ورق گالوانیزه و ورق سیاه
ورق سیاه با ظاهری تیره و خشن از طریق نوردگرم(گوگرد، سیلیسیم، فسفر و کربن) تولید میشوند و معمولا در صنایع عظیم و غول آسا بکار میروند، در صورتی که ورق گالوانیزه در مقابل بزرگترین فرآیند خوردگی دارای مقاومت قابل قبولی میشود و به شکل کویل و یا برش خورده در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرند. برای مشاهده و استعلام قیمت ورق گالوانیزه، ورق سیاه و قیمت آهن آلات دیگر می توانید به آدرس https://pivan.co مراجعه نمایید و این محصولات را به صورت آنلاین خریداری کنید.
بسیار ساده و خوب توضیح دادید، ممنون از مقاله خوبتون
خوشحالیم که این مقاله مورد رضایتتون بوده محمد علی عزیز