نبشی و ناودانی دو نوع از پرکاربردترین پروفیلهایی هستند که در ساختمانسازی مورد استفاده قرار میگیرد. کاربرد نبشی و ناودانی علاوه بر ساختمانسازی شامل انواع صنایع و پروژههای عمرانی میشود. برای خرید ناودانی و نبشی باید به ویژگیهای این دو محصول توجه کرد؛ زیرا هر کدام از نظر شکل ظاهری و روش تولید انواع مختلفی دارند و طبیعتا قیمت نبشی و ناودانی نیز متناسب با نوع شان متغیر است.
آشنایی با نبشی و کاربرد آن
نبشی پروفیلی است که دارای سطح مقطعی با دو ضلع عمود بر هم است و از مهمترین مصالحی است که در پروژههای ساختمانسازی، عمرانی و صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. نبشیها دو نوع مختلف دارند که شامل نبشی پرسی و فابریک میشود. نبشی پرسی پس از تولید ورق به شکل نبشی در میآید؛ ولی نبشی فابریک از همان ابتدا به شکل نبشی تولید میشود. نبشیکشی ساختمان یکی از مراحل مهم ایمنسازی و مقاومسازی ساختمان در برابر زلزله محسوب میشود. بدون وجود نبشیکشی درصد تخریب ساختمان افزایش پیدا میکند.
قیمت نبشی با توجه به ویژگی هر کدام از انواع نبشیها متغیر است. یکی از کاربردهای مهم نبشی در ساختمانسازی استفاده از این پروفیل در چال آسانسور است که برای حرکت صحیح و استاندارد کابین آسانسور مورد نیاز است. از نبشی برای ساخت تکیهگاه و سقف نیز استفاده میشود تا مقاومت و امنیت را افزایش دهد. باتوجه به اینکه نبشی باعث افزایش امنیت سازه میشود و عمر و تحمل بار سازه را افزایش میدهد قیمت نبشی کاملا بهصرفه است. با اینکه نبشی بیشتر در ساختمانسازی و صنعت نقش دارد میتوان از آن در مبلمان و قفسههای تزئینی نیز استفاده کرد.
آشنایی با ناودانی و کاربرد آن
ناودانی یکی دیگر از پروفیلهای پرمصرف در صنعت است که در تولید محصولات مختلفی نقش دارد. از این نوع پروفیل در اوایل قرن بیستم و پس از پایان جنگ جهانی دوم در صنعت ساختمانسازی به صورت گستردهای استفاده شد. این نوع پروفیل فولادی با سطح مقطع باز به شکل C و U انگیسی است و علاوه بر ناودانی، کانال نیز نامیده میشود. خرید ناودانی به دلیل تنوعی که در این محصول وجود دارد میتواند پیچیده باشد به همین دلیل آشنایی بیشتر با ناودانی میتواند کمک کننده باشد.
ناودانیها در اندازه و ضخامتهای متنوعی ساخته میشوند و دارای یک جان با سطح افقی و دو بال یا سطح عمودی هستند. در زمان خرید ناودانی به روش تولید این محصول باید توجه کرد. در تولید ناودانی پرسی ورقهای فولادی در ابتدا تولید شده و سپس توسط دستگاه فرمنیگ خم میشوند؛ ولی ناودانی فابریک توسط فرایند نورد گرم و سرد ایجاد شده و از ابتدا شکل اصلی ناودانی را دارد. سرعت نصب ناودانی بالا است و مدت زمان کوتاهی نیاز است تا انواع ناودانی را بهصورت استاندارد متصل کرد. در ادامه با کاربردهای متنوع ناودانی اشنا میشویم.
- ساخت پشت بام: در انواع سقفهای سبک از ناودانی شیروانی برای تخلیه آب پشت بام به سمت زمین استفاده میشود.
- ساخت چارچوب درب و پنچره: استفاده از ناودانی در درب و پنجره برای افزایش ایمنی و استحکام است.
- ساخت خرپا: مهمترین کاربرد ناودانی در ساخت خرپا است؛ خرپا سازهای فلزی مثلثی است که برای ایجاد مقاومت در برابر فشارهای خارجی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد.
- ساخت شاسی خودرو: نوع خاصی از ناودانی بهصورت اختصاصی برای ساخت قطعات خودرو مانند شاسی خودرو تولید میشود.
- ساخت تأسیسات دریایی: از ناودانی در پروژههای دریایی مختلف مانند ساخت اسکله، شناور، سکوی نفتی و … استفاده میکنند؛ دلیل استفاده از ناودانی در این پروژهها وجود فولاد صدزنگ در ناودانی است که باعث دوام و استحکام بالای آن میشود.
جمع بندی
نبشی و ناودانی دو محصول پرکاربرد در دنیای صنعت هستند . اگر قصد خرید و یا استعلام قیمت این دو محصول را دارید می توانید از سایت پیوان با آدرس https://pivan.co/ دیدن کنید و قیمت انواع آهن آلات از قبیل انواع ورق سیاه ، نبشی، ناودانی، ورق گالوانیزه و… را مشاهده نمایید؛ اگر به اینترنت دسترسی ندارید می توانید با شماره ۴۵۱۷۱ تماس حاصل نمایید و با کارشناسان این مجموعه ارتباط برقرار کنید.
ممنون از مقاله عالیتون، بسیار کامل و ساده بود.
ممنون از کامنت خوبتون خانم فلاحتی عزیز، خوشحالیم که از این مقاله راضی بودید