اگر نگاهی به صنایع فولادی بیندازید، متوجه خواهید شد که ورقهای فولادی به دو نوع نورد گرم و نورد سرد تولید میشوند. ورق سیاه یکی از محصولات نورد گرم است که در آن دمای فلز تا ۹۳۰ درجه سانتیگراد بالا میرود و سپس تحت فشار قرار گرفته تا به ضخامت مدنظر برسد. استفاده از دمای بالا در تولید ورق سیاه سبب میشود تا جنس خشن و ظاهر مات داشته باشد و همین موضوع سبب میشود که قیمت ورق سیاه نسبت به سایر ورقها همچون ورق روغنی یا گالوانیزه کمتر باشد.
انواع ورق سیاه
ورق سیاه در انواع مختلفی تولید میشود و از لحاظ اندازه و ابعاد میتوان آنها را به دو دسته ورق سیاه رول و شیت تقسیم کرد.
ورق سیاه رول
ورق سیاه رول به شکل کلاف بوده و محدودیتی در طول آن وجود ندارد. این ورقهای سیاه در عرضهای متفاوت مانند عرض ۱، ۱.۲۵، ۱.۵۰ و ۲ متری تولید شده و ضخامت آنها نیز حدودا بین ۱.۵ تا ۱۵ میلیمتر در نظر گرفته میشود. در صورتی که نیاز به خرید ورق سیاه دارید میتوانید لیست قیمت ورق سیاه را از طریق این لینک مشاهده کنید.
ورق سیاه شیت
ورق سیاهی که به شکل شیت تولید میشود اصولا سفارشی هستند. به این معنی که خریدار ابعاد و ضخامت مدنظر خود را در اختیار تولیدکننده قرار میدهد و کارخانه بر اساس نیاز مشتری، ورق سیاه را به شکل شیت تولید خواهد کرد. با این حال ورق سیاه شیت به صورت آماده نیز در بازار وجود دارند که اصولا ضخامت آنها بیشتر از ۱۵ میلیمتر است. شما میتوانید ورق سیاه شیت را در ابعاد ۱×۲، ۱.۵×۲.۵، ۱×۶، ۱.۵×۶، ۲×۶ و ۲×۱۲ در بازار پیدا کنید.
ورق سیاه چگونه تولید میشود؟
به طور کلی تولید ورق سیاه نسبت به سایر انواع ورقهای فولادی سادهتر است اما به هر حال پیچیدگیهای خاص خود را هم دارد و این ظرافتها روی قیمت ورق سیاه تاثیر میگذارد.
در گام اول نیاز است که اسلبهای مخصوص در کورههایی مخصوص تا دمای ۱۳۰۰ درجه سانتیگراد داغ شوند. با این کار عیبهای ساختاری فولاد از بین خواهد رفت. بعد از این مرحله نیاز است که فولاد خنک شده و عمل پوستهزایی به انجام برسد.
در این مرحله نیاز است که اسلبها وارد غلتکهای کاهش ضخامت بروند. بعد از این که ضخامت کاهش یافت از دستگاهی به نام جعبه کلاف برای بیشتر کردن سرعت تولید، همسطحکردن ورقها و ایجاد مشخصههای مکانیکی یکسان بین ورقها استفاده میشود.
در اینجا ورقها وارد فاز نهایی نورد خواهند شد و باز هم از ضخامت ورقها کاسته میشود. بعد از این مرحله دمای ورقها کاهش یافته و وارد مرحله خنککاری میرسند. زمانی که دمای ورقها به زیر ۶۰۰ درجه رسید کلافپیچی انجام خواهد شد.
در صورتی که به دنبال کمترین قیمت ورق سیاه هستید، روی همین لینک کلیک کنید.
علت تفاوت قیمت ورق سیاه تولیدی در برترین کارخانههای کشور چیست؟
اگر به دنبال استعلام قیمت امروز ورق سیاه باشید متوجه خواهید شد که این محصول در کارخانههای مختلف با قیمتهای متفاوتی عرضه میشوند. برای مثال قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه با قیمت ورق سیاه اکسین خوزستان و قیمت ورق سیاه کاویان اهواز با یکدیگر متفاوت است. اما علت این اتفاق چیست؟
استانداردهای تولید و کیفیت ورق
با اینکه بخش قابل توجهی از کارخانههای موجود در کشور از استانداردهای تولید یکسانی پیروی میکنند اما با این حال باز هم قیمت ورق سیاه در آنها متفاوت است. علت این اتفاق این است که همه آن از یک روش و یک کیفیت برای ساخت ورق استفاده نمیکنند. از آنجایی که مواد اولیه متفاوتی استفاده میشود در نتیجه طبیعی است که قیمتها متفاوت باشد. استفاده از دستگاههای به روز و سرعت بالای تولید نیز میتواند روی قیمت تاثیرگذار باشد.
هزینه حمل و نقل
اگر به دنبال خرید و قیمت ورق سیاه کارخانه فولاد مبارکه اصفهان باشید متوجه میشوید که قیمت این محصول یا قیمت ورق سیاه گیلان متفاوت است. علت این اتفاق را میتوان در هزینههای حمل و نقل جستجو کرد. در صورتی که فاصله جغرافیایی میان خریدار و فروشنده زیاد باشد، قیمت ورق سیاه نیز افزایش خواهد یافت.
مزیت هر کدام از کارخانهها در تولید ورق سیاه چیست؟
هر کدام از کارخانههای تولید ورق سیاه مزایا و معایب خاص خود را دارند. برای مثال ورق سیاه تولید شده در فولاد مبارکه اصفهان از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است اما قیمت ورق سیاه در این کارخانه نیز بالاست. همچنین اگر نیاز به ورق به ورق با عرض ۱.۵ و ضخامت ۲۰ میلیمتری داشته باشید، نمیتوانید آن را در محصولات این کارخانه بیابید. اما اگر به دنبال ضخامت ۱.۵ تا ۱۶ میلیمتر و عرض ۱۵ سانتیمتر تا ۱.۵ متر باشید میتوانید از محصولات فولاد مبارکه استفاده کنید. البته محصولات این شرکت گستردهتر است و برای خرید و قیمت ورق سیاه کارخانه فولاد مبارکه میتوانید از همین لینک استفاده کنید.
از سویی دیگر کارخانه فولاد کاویان از دستگاههای بسیار مجهز برخوردار است و همین موضوع سبب شده تا سرعت تولید در آن بالا باشد. اگر نیاز به ورقهایی در ضخامت ۸ تا ۵۰ میلیمتر و در ابعاد ۱.۵ تا ۱.۲۵ متری هستید، محصولات این شرکت گزینه مناسبی برایتان خواهد بود.
همچنین کارخانه فولاد اکسین نیز به تولید ورق سیاه با ضخامت بالاتر از ۴۰ میلیمتر معروف است.
چگونگی محاسبه قیمت از تولید تا مصرف
برای محاسبه قیمت ورق سیاه نیاز است که وزن آن محاسبه شود. برای محاسبه وزن بایستی به طول، عرض و ضخامت توجه کرد و بر اساس قیمت آهن، هزینه نهایی را محاسبه نمود. خوب است بدانید که جدول وزن ورق هر کدام از کارخانهها با یکدیگر متفاوت است. در نتیجه حین محاسبه به دنبال جدول وزن ورق کارخانهی مدنظر خود باشید. محاسبه وزن ورق با استفاده از فرمول زیر انجام میشود:
وزن ورق سیاه = طول ورق(میلیمتر) x عرض ورق (میلیمتر) x ضخامت (میلیمتر) x چگالی ورق
سخن پایانی
همانطور که مشاهده کردید، عوامل متفاوتی میتوانند روی قیمت ورق در کارخانههای مختلف تاثیر بگذارند. اگر شما نیاز به استعلام قیمت ورق سیاه در همه ضخامتها دارید، یا میخواهید که از قیمت امروز انواع تیرآهن وقیمت انواع میلگرد کویر کاشان مطلع شوید میتوانید از طریق همین لینکها وارد سایت سفیران آهن شده یا اینکه با شمارهی ۰۳۱۹۱۰۰۱۰۴۰ تماس بگیرید.
مقاله خیلی خوبی بود ممنون از اطلاعات مفیدتون
ممنون از کامنت خوبتون مهراب جان