در صنعت هیچ مسئلهای به اندازه داشتن مواد اولیه برای تولید اهمیت ندارد. تا زمانی که صنعتگران به متریال اولیه دسترسی نداشته باشند، حتی با وجود علم و دانش زیاد، نمیتوانند محصولی تولید کنند. اما این ماده اولیه باید علاوه بر کیفیت و خواص فیزیکی خوب، صرفه اقتصادی هم داشته باشد تا صنعتگران را به سود برساند. ورقهای فولادی از جمله مقاطعی به شمار میروند که این ویژگی را دارا هستند.
ورق فلزی یک ماده اولیه همه کاره به شمار میرود که نقش استراتژیک در بازارهای جهانی دارد. در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، ساختوساز، هوافضا و الکترونیک کاربرد دارد. تقاضا برای این محصول به دلیل دوام، استحکام و انعطافپذیری همواره افزایش پیدا میکند.
در این مقاله از فولادینو همراه ما باشید تا شرایط صادرات انواع ورق فولادی در سالهای اخیر را مورد بررسی قرار دهیم.
شرایط صادرات ورق گرم و تغییراتش از سال ۱۳۹۹:
ارزش وزنی صادرات ورق گرم در سال ۱۴۰۱ برابر با ۳۵۷ هزار تن بود که نشان از کاهش ۱۷.۵ درصدی به نسبت سال قبلش دارد. همچنین ارزش دلاری صادرات صورت پذیرفته نیز ۴۲ درصد کاهش داشته است. در سال ۱۴۰۱ امارات متحده عربی بزرگترین متقاضی ورق گرم فولادی ایران بوده است. در ادامه میتوانید دیگر مقاصد صادراتی ورق گرم را در پایچارت فراهم آورده شده مشاهده نمایید.
همچنین در ۶ ماهه نخست سال جاری نیز ۱۹۷ هزار تن ورق گرم از مبدا ایران صادر شده است که نشان از رشد ۷۵.۹ درصدی به نسبت مدت زمان مشابه در سال ۱۴۰۱ دارد.
صادرکنندگان برتر ورق گرم در سال ۱۴۰۱:
شرکت فولاد مبارکه قریب به ۷۱ درصد از حجم صادرات ورق گرم را به خود اختصاص داده است و از این حیث برترین کارخانه صادرکننده این محصول شناخته میشود. در جایگاه بعدی کارخانه فولاد اکسین خوزستان با ۱۵ درصد و سپس نورد و تولید قطعات فولادی با ۱.۵ درصد قرار دارند. لازم به ذکر است که فولادینو از تامینکنندگان اصلی ورق اکسین به شمار میرود و شما عزیزان میتوانید از طریق لینک آبی رنگ، برای مشاهده قیمت ورق آهن و دیگر مقاطع فولادی اقدام فرمایید.
شرایط صادرات ورق سرد و تغییراتش از سال ۱۳۹۹:
شرایط صادرات ورق سرد به نسبت مساعدتر بود و ایران در سال ۱۴۰۱، ۲۱ هزار تن ورق سرد صادر کرد که ۳۰ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۰ بود. با توجه به نوسانات نرخ ارز، ارزش دلاری صادرات اما ۱ درصد کمتر از سال قبلش بود. مقصد حدود ۴۴ درصد ورق سرد فولادی ایران، کشور عراق بوده است.
اما اگر بخواهیم ۶ ماه نخست ۱۴۰۲ را با مدت مشابه سال قبلش مقایسه کنیم باید بگوییم که با یک کاهش ۷۲.۷، ایران در ۶ ماه نخست سال جاری تنها ۳ هزار تن ورق سرد صادر کرده است.

شرایط صادرات ورق پوششدار و تغییراتش از سال ۱۳۹۹:
با یک کاهش ۲۸ درصدی به نسبت سال ۱۴۰۰، در سال ۱۴۰۱ مجموعا ۸۳ هزار تن ورق پوششدار صادر شد. ارزش دلاری صادرات صورت پذیرفته نیز با یک کاهش ۳۲ درصدی ۷۹ میلیون دلار برآورد شده است. در سال ۱۴۰۱ اصلیترین مقاصد صادراتی ورق پوششدار ایران، کشورهای هند و ارمنستان بودهاند.
همچنین لازم به ذکر است که در ۶ ماه نخست سال جاری مجموعا ۲۷ هزار تن ورق پوششدار از مبدا ایران صادر گردید که این عدد ۳۴.۱ درصد از مدت مشابه سال قبلش کمتر بود.
صادرکنندگان برتر ورق پوششدار در سال ۱۴۰۱:

کارخانه فولاد امیرکبیر کاشان با در اختیار داشتن ۲۴ درصد از حجم صادرات ورق پوششدار به عنوان صادرکننده برتر این مقطع فولادی نام گرفته است. شرکت ورق خودرو چهارمحال ۱۹.۲ درصد، فولاد مبارکه ۱۰.۶ و فولاد روی اندود کاوه نیز ۱۰.۳ درصد از بازار صادرات این محصول سهم داشتند.
جمعبندی
امروزه به علت مشکلاتی که در زمینه صادرات برای کشورمان به وجود آمده است صادرات ورق سیاه به کشورهای اروپایی محدود شده و از حجم صادرات آن کاسته شده است. به صورت کلی هم ده مقصد اول صادراتی ایران به نسبت سال گذشته هیچ تغییری نداشته است و از مجموع ارزش صادراتی که کشور در ۶ ماه نخست سال جاری داشته است، ۸۵ درصد مربوط به آسیا، ۱۴ درصد مربوط به اروپا و ۱ درصد نیز سهم آفریقا است. پس نتیجه میگیریم که به صورت کلی نقش کشورهای آسیایی برای امید به پویایی اقتصادی پررنگتر میشود.
بهترین مرکز خرید ورق فولاد هستش، ممنون از معرفی فولادینو
خوشحالیم که این مقاله براتون مفید بوده یاسین جان، ممنون از توجه شما