این محصول نقش مهمی در صنعت دارد. از این رو قیمت روز لوله گالوانیزه شاخهای برای تمامی صنایع مهم و گاها حیاتی است.
لولههای گالوانیزه یکی از انواع لولههای فولادی است که به خاطر ویژگیهای منحصر بفردی که دارد، در صنایع مختلفی استفاده میشود. از این رو نحوه خرید آن برای بسیاری از کارفرمایان و کارشناسان تدارکات بسیار مهم است.
عموما از لولههای گالوانیزه برای انتقال مواد مختلف از مکانی به مکان دیگر استفاده میشود. سطح مقطع آن دایرهای است تا حرکت مواد در داخل آن راحتتر انجام شود. مقاومت این لولهها در تحمل وزن، رطوبت، فشارهای مکانیکی، خوردگی و … بسیار بالاست. لولههای گالوانیزه عموما به روش درزدار تولید میشوند. اما به صورت بدون درز و از شمش هم تولید میگردند. از لولههای گالوانیزه برای انتقال آب در ساختمانها، انتقال آب و گاز در زمینهای کشاورزی، انتقال مواد مختلف در کارخانهها، انتقال پساب، انتقال فاضلاب، اسکلت گلخانه، دکل مخابراتی برق و… بهره میبرند. این لولهها با ضخامتهای مختلف و با طولهای متفاوت عرضه میشوند. اما به صورت استاندارد، با طول ۶ متر تولید میشود. با توجه به کاربرد و مقدار مورد نیاز، انواع لوله گالوانیزه را به صورت شاخهای یا وزنی (کیلویی) میتوان خریداری کرد.
چرا لوله گالوانیزه را شاخهای میخرند؟
گاهی تعداد لوله مورد نیاز را میتوان محاسبه کرد. در حالی که محاسبه وزنی خیلی دقیق نخواهد بود و ممکن است تعداد لوله کمتر یا بیشتر تحویل داده شود. از این رو کارفرما لوله را بر حسب نیاز و به صورت دقیق خریداری میکند.
قیمت لوله گالوانیزه شاخهای
لوله فولادی گالوانیزه همانند سایر محصولات در بازار آهن با فاکتور وزن، قیمت میگیرد. چون با توجه به اهمیت آهن، هر مقدار آن ارزشمند و دارای قیمت است. اما در برخی از نقاط ورق آهن، ضخامت آن کمتر یا بیشتر میشود. در نتیجه در وزن هر شاخه لوله، تغییر ایجاد میکند و مقدار آن با شاخه دیگر متفاوت است. همچنین با توجه به طول و تغییر ارتفاع لوله، وزن آن تغییر میکند. از این رو وزن یک لوله گالوانیزه ۶ متری که ضخامت آن در همه نقاط یکسان باشد، را به عنوان وزن اصلی یک شاخه لوله گالوانیزه در نظر گرفته و بر مبنای آن محاسبه قیمت انجام میشود.
عوامل تاثیر گذار بر قیمت لوله گالوانیزه شاخهای
علاوه بر وزن، عوامل مختلفی در تعیین قیمت لوله گالوانیزه شاخهای مستقیما یا به صورت غیر مستقیم نقش دارند. از جمله:
قیمت جهانی آهن
اولین عامل تاثیر گذار در تعیین قیمت لوله گالوانیزه شاخهای، قیمت جهانی آهن است. با توجه به نرخ جهانی این ماده ارزشمند، فارق از تمام دلایل، قیمت تمام محصولات آهنی تعیین و تغییر میکند.
نرخ ارز
نرخ ارز یکی از اصلی ترین دلایل تغیین قیمت تمام کالاها به خصوص آهن آلات است. نرخ ارز در شرایط واردات مواد خام اولیه و حتی لوله گالوانیزه وارداتی نیز تاثیر مستقیم دارد.
قیمت جهانی نفت
بخش اعظمی از اقتصاد جهان وابسته به نفت است. در واقع میتوان گفت، قیمت نفت، جهان را کنترل میکند. از این رو هر نوع تغییری در قیمت جهانی نفت، در تعیین قیمت لوله گالوانیزه شاخهای نیز موثر است.
ظرفیت تولید داخل و شرایط صادرات واردات
تولید داخل به عوامل مختلفی وابسته است. از جمله نرخ ارز و سایر مواردی که ذکر کردیم. علاوه برآن، شرایط مختلف مثل مقدار انرژی و مشکل تهیه مواد اولیه در شرایط تولید داخلی موثرند. از طرفی با توجه به تحریمهای کشور به علت مسائل سیاسی، شرایط صادرات و واردات ناپایدار است. از این رو به صورت غیرمستقیم و گاها به صورت مستقیم در فراوانی محصول و عرضه آن تاثیرگذار است. از این رو به عنوان یک فاکتور تعیین قیمت محسوب میشود.
جنس بدنه
لولههای گالوانیزه با بدنه فولادی قیمت بیشتری نسبت به لوله با بدنه آهنی دارند. چون قیمت جهانی فولاد از آهن بیشتر است. ضمن آنکه فولاد از آهن مقاومتر است و طول عمر بیشتری دارد.
ضخامت لوله
ضخامت از عوامل تعیین کننده قیمت لوله گالوانیزه شاخهای است. هر چه ضخامت بدنه بیشتر باشد، به معنی آن است که آهن بیشتری در بدنه آن بکار رفته است. در نتیجه قیمت آن بالاتر است. با توجه به اینکه وزن و مقدار آهن در تعیین قیمت لولهها موثر است، تمام المانهای موثر در افزایش وزن، روی قیمت شاخه تاثیرگذار هستند.
البته لازم به ذکر است وزن هر شاخه به صورت جزئی تاثیری ندارد. مثلا ممکن است یک لوله ۲ اینچ با ضخامت ۱.۵ میلی متر و طول ۶ متر، وزن استاندارد ۱۳.۲۶ برای آن تعریف شده است. اما ممکن است یک شاخه با وزن ۱۳.۲۰ و یک شاخه وزن ۱۳.۲۹ داشته باشد. حتی برای لوله ۱۳.۵۰ قیمت بر اساس وزن استاندارد ۱۳.۲۶ اعلام میگردد.
نوع ورق
متریال به کار رفته در تولید لوله، به شکل مستقیم بر روی قیمت آن تاثیر میگذارد. در حالت استاندارد، لوله گالوانیزه از فولاد با کیفیت تولید میشود. اما لوله گالوانیزه با بدنه آهنی هم در بازار وجود دارد. فولاد ترکیبی از آهن و کربن است و مقاومت بیشتری هم دارد. از رو نسبت به لوله گالوانیزه شاخهای از جنس آهن گرانتر است. علاوه بر آن، کیفیت ورقهای فولادی نیز با هم متفاوتند. از این رو با قیمتهای مختلفی عرضه میگردند.
نوع روکش و پوشش
نوع روش گالوانیزه، ضخامت و کیفیت مواد گالوانیزه نیز مستقیما بر قیمت لوله گالوانیزه شاخهای تاثیرگذارند. مقدار پوشش در لوله گالوانیزه گرم سنگین (عمقی داغ) بیش از سایر انواع لوله گالوانیزه است. در نتیجه قیمت بیشتری برای آن اعلام میشود. همچنین کیفیت و خلوص روکش استفاده شده در لوله گالوانیزه و مقدار مصرفی آن (ضخامت پوشش)، تاثیر مستقیم بر قیمت محصول تولید شده دارد. هر چه خلوص ماده گالوانیزه و ضخامت آن بیشتر باشد یعنی مقدار بیشتری از آن برای گالوانیزاسیون مصرف شده و در نتیجه قیمت آن لوله بیشتر است.
تغییرات قیمت مواد اولیه
زمانی که قیمت متریال اولیه تولید لوله گالوانیزه بالا برود، محصول نهایی نیز قیمت بالاتری نسبت به گذشته خواهد داشت. هزینه تولید یک شاخه لوله گالوانیزه به عوامل زیادی بستگی دارد. از آنها میتوان به هزینه مرتبط با مواد اولیه، حمل و نقل، نیروی انسانی، هزینههای سربار تولید و سایر هزینههای مرتبط با قیمت تمام شده اشاره کرد. همچنین سیاستهای بازار داخلی و قیمتهای جهانی نیز در این مورد اثرگذار است.
میزان تقاضا و عرضه
در صورتی که برای خرید یک شاخه لوله گالوانیزه، تقاضا افزایش پیدا کند، قیمت لوله گالوانیزه شاخهای بالاتر میرود. این موضوع در مورد عرضه محصولات نیز صحیح است. عرضه محصولات بدون شکل گیری تقاضا، باعث کاهش قیمت نهایی لوله خواهد شد.
شرایط بازار
قیمت لوله گالوانیزه شاخهای به شرایط بازار نیز بستگی دارد. وضعیت اقتصادی کشور میزان و نسبت عرضه و تقاضا و تغییرات سیاسی باعث تغییر قیمت لوله گالوانیزه میشود.
برند تولید کننده:
شرکتها و برندهای مختلف ممکن است قیمتهای متفاوتی برای لوله گالوانیزه شاخهای خود اعلام کنند. این بخش از تعیین قیمت، به برندینگ و نام برند بستگی دارد و بخشی از سیاستهای فروش است. هر چند برای برخی از محصولات مثل طلا، نفت و فولاد یک قیمت مشخص تعریف میشود. تعزیرات نیز مدعی به چک کردن تخلفات است. اما هنوز سیاستهای برندینگ نقش پر رنگی در تعیین قیمت خواهد داشت. ضمن آنکه برندهای شناخته شده، به خاطر هویتی که مدتها برای آن زحمت کشیدهاند، مشتریهای بیشتر و نامدارتری هم دارند.
عوامل تاثیر گذار بر قیمت لوله گالوانیزه رو عالی توضیح دادید ممنونم
ممنون از نظر خوبتون حسین جان، خوشحالیم که این مقاله براتون مفید بوده 🙂