خبر " صادرات دغدغه تولیدکنندگان فولاد است " | اقتصاد آفرین

خبر " صادرات دغدغه تولیدکنندگان فولاد است " | اقتصاد آفرین
  • امروز : شنبه - 6 بهمن - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

تصویری از طاق کسری در ۶۲ سال پیش + عکس ریپل در آستانه شکست مقاومت ۳.۳۰ دلار/ انفجار قیمت ریپل ادامه دارد؟ تولید ۶۶ میلیون لیتر بیواتانول سوختی در کشور/ ایدرو به دنبال شرکت‌داری نیست آب پاکی روی دست دارندگان سهام عدالت | ارزش سهام عدالت اعلام شد جزئیات پرداخت وام ۸۰۰ میلیونی مسکن به مستأجران | تصمیم جدید شورای عالی مسکن اعلام شد یک قرارداد بزرگ گازی با حواشی تمام‌نشدنی حضرتی: برای اجرای طرح سوخت، دو ماه زمان برای گفت‌وگو با مردم نیاز است رسمی / بلانکو به فولاد پیوست اتفاق عجیب برای مدال آوران المپیک + عکس شوک به ورزش ایران؛ فوت ناگهانی قهرمان اسبق دوچرخه سواری علی دایی باید بیزینس را کنار بگذارد عکس یادگاری اسماعیل کارتال و پسرش در کنار رضا درویش بررسی بازار نوظهور ارز توافقی سال جدید از دیدن قبض آب شوکه می‌شوید | افزایش ۱۰۰ درصدی آبونمان تصویب شد پیش‌فروش پرچمدار جدید سامسونگ Galaxy S۲۵ Ultra با قیمت ویژه در دیجی‌کالا هوش مصنوعی ترامپ را به رسمیت نمی‌شناسد! کارتن‌خواب تبدیل به آسمان‌خواب شد/ چرا مسئولان علاقه به تغییر نام پدیده‌های اجتماعی دارند؟ اتصال مستقیم استارلینک به موبایل تا ۳ روز دیگر / شروع طرح آزمایشی ترافیک سنگین در تمامی محورهای ورودی تهران تشریح آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات در ایران در نشست جهانی یو.پی.آر زنان ایرانی با وجود تحریم‌های غیرانسانی، مسیر شکوفایی را طی می‌کنند تشریح اقدامات حقوق بشری دستگاه قضایی در نشست ۴۸ گروه کاری یو. پی. آر مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضاییه تکلیف اتصال به درگاه را انجام داده است گزارش جلالیان از آخرین دستاوردهای حقوقی درباره پاسداشت حقوق کودک در ایران


3
صادرات دغدغه تولیدکنندگان فولاد است
  • کد خبر : 454148
  • 29 اردیبهشت 1403
صادرات دغدغه تولیدکنندگان فولاد است

رئیس هیات‌مدیره فولاد تکنیک معتقد است هرچند صنعت فولاد توانسته است اهداف مشخص‌شده در سند چشم‌انداز ۲۰ساله را محقق کند، در این بین عدم‌توسعه زیرساخت‌ها در حوزه‌هایی مانند برق و گاز باعث شده است تا چالش‌هایی برای این صنعت ایجاد شود. در کنار آن نیز صادرات امروز دغدغه اصلی تولیدکنندگان فولاد است.

به گزارش پایگاه خبری آهن‌نیوز؛ محمد ابکا، رئیس هیات‌مدیره فولاد تکنیک معتقد است هرچند صنعت فولاد توانسته است اهداف مشخص‌شده در سند چشم‌انداز ۲۰ساله را محقق کند، در این بین عدم‌توسعه زیرساخت‌ها در حوزه‌هایی مانند برق و گاز باعث شده است تا چالش‌هایی برای این صنعت ایجاد شود. در کنار آن نیز صادرات امروز دغدغه اصلی تولیدکنندگان فولاد است.
برگزاری یک رویداد جامع معدنی تا چه اندازه در توسعه بخش معدن و صنایع معدنی موثر است؟
برگزاری رویداد امسال نسبت به دوره‌های گذشته مهم‌تر است؛ زیرا تمامی فعالیتی که در صنعت فولاد انجام شد باعث شد این صنعت تنها صنعتی باشد که در ۱۴۰۴ به اهداف سند چشم‌انداز ۲۰ساله دست پیدا کند. البته ‌دنبال نکردن بخش‌های دیگر باعث شد تا صنعت فولاد امروز با چالش‌هایی همراه باشد.
چالش‌هایی که می‌فرمایید در چه حوزه‌هایی هستند؟
یکی از این چالش‌ها در حوزه زیرساخت‌هاست که قرار بود زیرساخت‌های عمومی را دیگر سازمان‌ها انجام دهند؛ اما امروز مشخص شده است که هر واحدی باید برای زیرساخت‌های خود تصمیم بگیرد. این موضوع یک کار اقتصادی است؛ اما مشکلی که واحدها با آن مواجه شده‌اند این است که در حین ایجاد ظرفیت و تولید، بازار پاسخگوی اهداف آنها نیست. اولا مصرف داخلی در این صنعت پایین است که علت آن عدم‌اجرای فعالیت‌های اقتصادی عمرانی است. البته بزرگ‌تر از این موضوع بحث صادرات است؛ زیرا یکی از اهداف بزرگ سند چشم‌انداز، صادرات فولاد بود تا برای کشور ارزآوری داشته و در کنار آن پشتیبان واحدهای صنعتی برای توسعه باشد. متاسفانه به‌رغم آنکه در سال‌های گذشته صادرات مطلوبی داشتیم؛ اما این صادرات امروز با مشکلاتی همراه شده است. البته در سال ۱۴۰۲ صادرات خوبی در حوزه فولاد داشتیم؛ اما با هدفی که تعریف شد فاصله زیادی دارد.
چه دلایلی باعث شد تا از هدف‌گذاری صادراتی فاصله بگیریم؟
این موضوع، هم دلایل بین‌المللی دارد و هم داخلی. یعنی همچنان یک واحد فولادی نمی‌داند آیا به طور ثابت می‌تواند صادرات داشته باشد یا موانعی در مسیر آن قرار دارد. بعضا این موانع مثل وضع عوارض صادراتی جلوی صادرات آنها را می‌گیرد. از سوی دیگر دستورالعمل جدیدی نیز آمده است که هر صادرکننده‌ای باید ارز حاصل از صادرات خود را به سیستم بانکی داده و سپس خود در نوبت ثبت‌سفارش بانکی قرار بگیرد تا نیاز ارزی خود را تامین کند. شکل ظاهری این موضوع مشکلی ندارد؛ اما در عمل تولیدکننده ارز خود را فوری به سیستم بانکی می‌دهد. اما برای برخی نیازهای خود نمی‌تواند به‌موقع ارز را تامین کند. از سویی دیگر هیچ شفافیتی وجود ندارد که اگر کسی ارز را در اختیار سیستم قرار داد، در زمان ثبت‌سفارش نیاز خود در اولویت قرار گیرد. درباره این موضوع ابهاماتی وجود دارد که حال ممکن است این دستورالعمل تکمیل شود. در حال حاضر به دلیل این موارد سرعت توسعه در بین تولیدکنندگان کاهش یافته است. این موضوع برای تولیدکنندگان ابهامات فکری ایجاد کرده است و باید شفاف‌سازی برای آن صورت بگیرد.
منبع: دنیای اقتصاد
انتهای پیام/ م

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=454148

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.