خبر " ترس از قطعی گاز، تولیدکنندگان شمش را پُرکار کرد " | اقتصاد آفرین

خبر " ترس از قطعی گاز، تولیدکنندگان شمش را پُرکار کرد " | اقتصاد آفرین
  • امروز : سه شنبه - 22 آبان - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 0

سرخط اخبار اقتصادی

تجمع خیابانی بازنشستگان کارگری | فیش های حقوقی همه را شوکه کرده است صدای موافقت با رفع فیلتر از مجلس شنیده می‌شود سهامداران به گوش باشند | پیش بینی بورس فردا با سیگنال های مثبت به بازار عکسی که دل کارگران ایرانی را به درد آورد | استخدام افغانستانی ها رسما قانونی شد؟ شوک شبانه به بازنشستگان کارگری | صدور احکام همسان سازی عقب افتاد ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۲۱ آبان) خبر خوش برای مردم | مبلغ این وام ۲ برابر می شود! سازمان تامین اجتماعی فرمول نهایی همسان سازی حقوق را مشخص کرد خبر نهایی درباره واریز سود سهام عدالت در ۲۱ آبان فیش حقوقی معلمان قبل از انقلاب اسلامی منتشر شد | این رقم باورنکردنی است فتح قله‌های قیمتی جدید توسط بیت‌کوین بدترین هفته طلای جهانی در پنج ماه گذشته سکته در بازار خودرو + جدول قیمت از دست رفتن حمایت‌های بازار دلار و سکه یکی پس از دیگری وجه تمایز نهادهای دولتی ذی‌نفع در ساختمان ال جی بار دیگر حماسه آفرید/ نمایشگری که مثل پنیر پیتزا کش می‌آید! تقاضای انباشته در بازار مسکن داریم تکنیک‌های مبتدی و پیشرفته برای مدیریت سئو سایت ۹۰ درصد ساخت‌وساز ایران با بخش خصوصی است اصلی‌ترین مشکل متروی تهران: بی‌پولی سرانجامِ درختان بوستان حضرت مریم در خط ۶ مترو اژه‌ای: دشمن برای برهم زدن امنیت داخلی و ناامنی در حال توطئه است هشدار نفوذ توده هوای سرد به کشور مسأله سلامت و صیانت از حقوق مردم اساس کار پزشکی قانونی است


1
ترس از قطعی گاز، تولیدکنندگان شمش را پُرکار کرد
  • کد خبر : 490290
  • 19 مهر 1403
ترس از قطعی گاز، تولیدکنندگان شمش را پُرکار کرد

با توجه به احتمال قطعی گاز د‏‏‌ر ماه‌های آینده، کارخانه‏‏‌های فولادی در مهرماه با حداکثر توان خود محصول تولید می‌کنند تا بتوانند با افزایش صادرات، عقب‌افتادگی فصل تابستان را تا حدودی جبران کنند.

به گزارش آهن‌نیوز؛ بازار فولاد تحت‌تاثیر عواملی همچون نوسانات نرخ ارز، تشدید تنش‏‏‌های سیاسی و اقتصادی منطقه، محدودیت تولید و رکود تقاضا با نوسانات جزئی همراه است، اما با توجه به اینکه واحدهای نورد با مشکل جدی کمبود نقدینگی مواجه هستند، همچنان میزان تقاضا برای شمش کاهشی است و از این‌رو افزایش قیمت برای شمش در شرایط فعلی معقول به نظر نمی‏‏‌رسد. با توجه به احتمال قطعی گاز د‏‏‌ر ماه‌های آینده، کارخانه‏‏‌های فولادی در مهرماه با حداکثر توان خود محصول تولید می‌کنند تا بتوانند با افزایش صادرات، عقب‌افتادگی فصل تابستان را تا حدودی جبران کنند.

بعد از پایان قطعی برق در واحدهای فولادی، دوماه ابتدایی فصل پاییز زمان مناسبی برای جبران عقب‌افتادگی کارخانه‌های فولادی است و با توجه به افزایش میزان تولید شمش و سایر محصولات زنجیره فولاد، در بازار مازاد عرضه وجود دارد. از این‌رو میزان صادرات نیز در این بازه زمانی افزایش می‌یابد. به عبارت بهتر فعالان فولادی در تلاش هستند تا پیش از آغاز قطعی گاز، عقب‌ماندگی ناشی از قطع برق را جبران کنند و ذخایر انبارها را افزایش دهند.

این در حالی رقم می‌خورد که در عرضه داخلی بازارسازی را رعایت می‌کنند، بنابراین قیمت با تغییر چندانی مواجه نشده است. بررسی بازار مقاطع طویل طی هفته گذشته نشان می‌دهد که همچنان در عرضه معضل وجود دارد و انبار واحدهای نورد خالی از محصول شده است. با این حال، مشکل کمبود نقدینگی اجازه حرکت به بازار را نمی‌دهد. تشدید تنش در منطقه خاورمیانه موجب رشد نرخ ارز در بازار آزاد شد و طی هفته گذشته بازار فولاد نسبت به نرخ ارز حساسیت نشان داد، اما وضعیت تقاضا و همچنین محدودیت نقدینگی اجازه افزایش قیمت انواع محصولات فولادی به‌ویژه شمش را نمی‌دهد. از طرفی طبق سال‌های گذشته پیش‌بینی می‌شود که طی ماه‌های آینده واحدهای فعال در زنجیره فولاد با معضل قطعی گاز مواجه ‌شوند و میزان تولید به مدت سه‌ماه مجددا کاهشی شود.

افزایش میزان معاملات شمش بعد از پنج‌هفته

بررسی تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالای ایران طی بازه زمانی ۱۴ تا ۱۸مهرماه نشان می‌دهد، این بازار میزبان ۲۹۸‌هزار و ۴۷۵تن انواع شمش بود که با تقاضای ۴۳۳‌هزار و ۴۹۵تنی مواجه شد و از این میزان ۱۹۲‌هزار و ۹۰۰تن با میانگین قیمت معاملاتی ۲۲‌هزار و ۳۵۸تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش رسید. به عبارت بهتر در هفته سوم مهرماه ۶۵‌درصد از شمش‌های عرضه‌شده مورد معامله قرار گرفت که بیشترین حجم معاملات بعد از پنج‌هفته به حساب می‌آید. مقایسه حجم عرضه و معاملات شمش طی هفته‌های سوم و چهارم مهرماه سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که طی هفته جاری میزان عرضه شمش ۸.۵‌درصد کاهش داشته و این در حالی است که حجم تقاضا طی دوهفته متوالی ۱۷.۵‌درصد با رشد همراه بوده و حجم معاملات نیز در مدت مورد بررسی افت ۶درصدی را به ثبت رسانده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که برخلاف افزایش نرخ ارز، میانگین قیمت موزون معاملات طی هفته جاری نسبت به هفته گذشته کاهش ۰.۰۲درصدی را به ثبت رسانده است.

این در حالی است که میانگین قیمت معاملات آهن اسفنجی در هفته سوم پاییز نسبت به هفته پیش از آن ۲۰۱‌درصد افزایش داشته و به سطح ۱۲‌هزار و ۷۱۴تومان به ازای هر کیلوگرم رسیده است.  رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران در روز چهارشنبه ۱۸ مهرماه میزبان ۱۵۹‌هزار و ۷۸۹تن انواع میلگرد بود که با تقاضای ۵۷‌هزار و ۷۹۸تنی مواجه شد و تا لحظه تنظیم این گزارش ۳۱‌هزار و ۹۵۷تن میلگرد با میانگین قیمت ۲۵‌هزار و ۴۸۴تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت. مقایسه بازار فیزیکی میلگرد طی دوهفته متوالی نشان می‌دهد که حجم عرضه و معاملات این محصول به ترتیب ۳۱‌درصد و ۷۳‌درصد کاهش داشته است و این در حالی است که قیمت پایه میلگرد در هفته سوم پاییز نسبت به هفته پیش از آن کاهش ۰.۵درصدی را به ثبت رسانده است. بررسی وضعیت تالار فیزیکی بورس‌کالای ایران نشان می‌دهد که واحدهای نورد همچنان با معضل کمبود نقدینگی مواجه هستند و عملا این محصول تقاضا ندارد و به نوعی مازاد عرضه در بازار وجود دارد که موجب شده است صادرات افزایش یابد.

دنیای اقتصاد

انتهای پیام/ 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=490290

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.