خبر " فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس؛ خریداران خوشنام در خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری " | اقتصاد آفرین

خبر " فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس؛ خریداران خوشنام در خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری " | اقتصاد آفرین
  • امروز : سه شنبه - 20 آذر - 1403
اخبار اقتصادی امروز : 53

سرخط اخبار اقتصادی

ترابزون یا وان؟ کدام را برای سفر انتخاب کنم؟ سازمان حج و زیارت اطلاعیه صادر کرد خداییان: بُردن اموال نهادهای شبه دولتی در حکم اختلاس است فراخوان جذب اختصاصی داوطلبان تصدی منصب قضا خلیلی: شفافیت موجب کاهش فساد می‌شود مرکز پژوهشی حقوق اقلیت‌ها افتتاح شد کارت آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه منتشر شد اژه‌ای: باید در معیارهای مرتبط با گزینش نیروها تجدیدنظر کنیم جمهوری اسلامی ایران الگویی موفق در خصوص رعایت حقوق اقلیت‌ها است دستگیری ۱۰ متهم ایجاد شبکه افساد فی الارض در آمل بازسازی چهره قوی‌ترین فرعون مصر /عکس چین پیشرفته‌ترین کامپیوتر کوانتومی را ساخت بشار اسد اینگونه در روسیه ظاهر شد مشخصات دوربین ارزان‌ترین آیفون جدید لو رفت ورود سامانه جدید بارشی از پنج شنبه| تداوم آلودگی هوا در شهرهای صنعتی بازار ارزهای دیجیتال در هفته گذشته شاهد افزایش قیمت های چشمگیر بود نفت جهانی ایستاد / قیمت برنت دوباره بالا می‌رود؟ واکنش قیمت نفت به سقوط سوریه کشف جسد قهرمان ملی ماراتن در خانه اش ارز سوریه تغییر می‌کند؟ صادرات برگ برنده اقتصاد چین شد بانک مرکزی سوریه خیال شهروندان را راحت کرد تورم چین همه را غافلگیر کرد راهنمای انتخاب بهترین لامپ برای سقف کاذب


2
فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس؛ خریداران خوشنام در خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری
  • کد خبر : 496652
  • 22 آبان 1403
فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس؛ خریداران خوشنام در خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری

در اقدامی مهم و به‌عنوان بخشی از سیاست‌های اقتصادی کشور، فولاد مبارکه اخیراً اقدام به خرید سهام شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا (اُپال) کرده است. این خرید نه تنها در راستای خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری قرار می‌گیرد بلکه نقطه عطفی در اصلاحات اقتصادی است که مدت‌ها مورد تاکید مقام معظم رهبری در مورد ضرورت خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری، مطرح شده بود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آهن‌نیوز؛ در اقدامی مهم و به‌عنوان بخشی از سیاست‌های اقتصادی کشور، فولاد مبارکه اخیراً اقدام به خرید سهام شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا (اُپال) کرده است. این خرید نه تنها در راستای خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری قرار می‌گیرد بلکه نقطه عطفی در اصلاحات اقتصادی است که مدت‌ها مورد تاکید مقام معظم رهبری در مورد ضرورت خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری، مطرح شده بود.

بانک‌ها و مؤسسات مالی کشور در سال‌های گذشته به جای تمرکز بر امور بانکی و اعطای تسهیلات به بخش‌های مولد، وارد عرصه‌های مختلف تولیدی و اقتصادی شده‌اند. این وضعیت موجب بروز مشکلاتی از جمله رکود اقتصادی و کاهش کارایی در صنعت بانکداری شده بود. خرید سهام اُپال توسط فولاد مبارکه، در واقع اجرای یکی از سیاست‌های کلیدی مقام معظم رهبری است که بر لزوم خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری تأکید دارند.

با خروج از بنگاه‌داری، بانک‌ها می‌توانند به وظایف اصلی خود، یعنی تأمین مالی برای شرکت‌ها و پروژه‌های اقتصادی، بازگردند. این امر موجب بهبود نقدینگی و افزایش تسهیلات‌دهی به بخش‌های تولیدی و اقتصادی کشور خواهد شد.

فولاد مبارکه به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در کشور، می‌تواند با در اختیار گرفتن سهام اُپال، توان معدنی خود را افزایش دهد. این اقدام می‌تواند به توسعه بیشتر صنایع فولادی و کاهش وابستگی به واردات مواد معدنی منجر شود.

فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس به عنوان خریداران این سهام شناخته می‌شوند که هم از اهلیت بالای اقتصادی برخوردارند و هم در عرصه‌های فولادی و معدنی کشور دارای تجربیات موفقی هستند. این انتقال، در حقیقت به تقویت بخش خصوصی و کاهش نقش دولت و بانک‌ها در بخش‌های اقتصادی منجر خواهد شد.

نمونه‌های مشابه در سطح بین‌المللی

در دهه‌های گذشته، چین به شدت بانک‌های دولتی خود را از بنگاه‌داری خارج کرد و تمرکز آنها را بر روی تأمین مالی برای پروژه‌های بزرگ زیرساختی و توسعه صنایع مولد قرار داد. این سیاست به تقویت رشد اقتصادی و کاهش فساد در سیستم بانکی کمک کرد. این تجربه موفق در چین می‌تواند به عنوان یک مدل برای ایران نیز مطرح شود.

در دهه ۱۹۹۰، دولت برزیل تصمیم گرفت که بانک‌ها از بنگاه‌داری خارج شوند و دارایی‌های خود را به بخش خصوصی واگذار کند. اگرچه این انتقال به صورت ابتدایی با چالش‌هایی در مدیریت دارایی‌ها روبه‌رو بود، اما در نهایت منجر به افزایش کارایی اقتصادی و رشد بخش خصوصی شد. برزیل پس از این تغییرات شاهد رشد اقتصادی و توسعه در صنایع مختلف خود بود.

روسیه نیز در دهه ۲۰۰۰ تصمیم به خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری گرفت. این اقدام در ابتدا با مشکلات و شکاف‌های مدیریتی روبه‌رو شد، اما در نهایت، شاهد رشد و تنوع بیشتری در بخش‌های اقتصادی این کشور بود. آزادسازی منابع مالی و هدایت آن‌ها به بخش‌های تولیدی، یکی از اثرات مثبت این سیاست بود.

انتهای پیام/ م


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=496652

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.