خبر " شهرسانی: فولاد بدون تأثیر از دلار، یک ادعای نادرست! / فولاد هم مانند طلا و مس تابع نرخ ارز است " | اقتصاد آفرین

خبر " شهرسانی: فولاد بدون تأثیر از دلار، یک ادعای نادرست! / فولاد هم مانند طلا و مس تابع نرخ ارز است " | اقتصاد آفرین
  • امروز : جمعه - 1 فروردین - 1404
اخبار اقتصادی امروز : 38

سرخط اخبار اقتصادی

هشدار هواشناسی به تهرانی‌ها؛ کاهش محسوس دمای هوا از یکشنبه خبر مهم از وام دانشجویی | خوشبحال دانشجویان شد از جدیدترین جزئیات مهم طرح کالا برگ با خبر شوید |‌۱۴۰۴ پر از عیدی شد قیمت انواع سکه ۱ فروردین ۱۴۰۴ |‌گرانی سکه مهار نمی شود سرنوشت شیرین بورس در سال ۱۴۰۳ | آیا این روند بورسی ادامه دارد؟ هجوم پرسپولیسی ها به صفحه بیرانوند + عکس واکنش مهدی تاج به قطعی برق ورزشگاه آزادی پوستر AFC برای تبریک تولد علی دایی + عکس قیمت امباپه به ۱۷۰ میلیون یورو رسید! جزئیات نخستین سهمیه بنزین سال ۱۴۰۴/ سهمیه بنزین از چه زمانی قابل برداشت است؟ گذر از چالش‌های معدنی رکورد مصرف بنزین شکست؛ ایران در رتبه هشتم جهان قرار گرفت پیام وزیر صمت به مناسبت تحویل سال نو ناوگان در سایه توقیف شد؛ تصاحب محموله نفتی ۱۰۰ هزار تنی روسیه توسط آلمان واردات ۱۰۰ هزار تن جو برای توزیع با قیمت مصوب یادنامه حسینعلی عظیمی – ۷ |از چمران تا «کان عرشُه علی الماء» پلیس ترمز رانندگان سرعتی را کشید؛ توقیف ۵ روزه در انتظار متخلفان ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی/ هشدار به مسافران: جاده‌ها برفی و بارانی است زلزله نسبتا شدید در اصفهان/ زمین‌لرزه ۵ ریشتری نطنز و بادرود را لرزاند جاده چالوس یکطرفه شد؛ جزئیات ممنوعیت تردد از مسیر شمال به جنوب محور کندوان/ وضعیت ترافیکی دیگر محورهای کشور چگونه است؟ اسباب‌کشی نوروزی فقط با مجوز کلانتری/ تدابیر ویژه پلیس پایتخت برای تعطیلات فیلترینگ در ایران؛ آیا وعده‌ها عملی خواهد شد؟ ۷۰ کیلومتر بزرگراه در شمال سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۳ ساخته شد کاهش ۵ درصدی سفرهای نوروزی نسبت به اول فروردین ۱۴۰۳


0
شهرسانی: فولاد بدون تأثیر از دلار، یک ادعای نادرست! / فولاد هم مانند طلا و مس تابع نرخ ارز است
  • کد خبر : 527168
  • 21 اسفند 1403
شهرسانی:  فولاد بدون تأثیر از دلار، یک ادعای نادرست! /  فولاد هم مانند طلا و مس تابع نرخ ارز است

سیدرضا شهرسانی در پاسخ به اظهارات جبراییلی گفت: ایشان سخت در اشتباه هستند. علت این است که تا چند سال پیش، برای تولید هر تن فولاد بیش از ۱۲۰ دلار ارز از کشور خارج می‌شد، اما با بومی‌سازی، این رقم به ۷۰ دلار کاهش یافته است. یعنی هنوز هم برای هر تن تولید، ۷۰ دلار ارز نیاز است که صرف واردات برخی قطعات یدکی و فروآلیاژها می‌شود.

به گزارش خبرنگار آهن‌نیوز؛ بحث تأثیر نرخ ارز بر قیمت فولاد در ایران همچنان داغ است. یاسر جبراییلی در مصاحبه‌های اخیر خود تأکید کرده که تولید فولاد در کشور کاملاً داخلی است و نباید تحت تأثیر نوسانات ارزی قرار گیرد. رئیس پیشین مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از وضعیت فعلی بازار ارز و فولاد، اظهار داشت که ۱۲ اتحادیه به مقامات نامه نوشتند که نرخ دلار باید افزایش یابد و در نهایت، این اتفاق افتاد. 

بیشتر بخوانید:

جیراییلی: افزایش نرخ ارز، بازی با معیشت مردم است! / چرا فولاد داخلی با دلار قیمت‌گذاری می‌شود؟ + فیلم

به گفته جیراییلی، یکی از مشکلات اساسی در بازار داخلی این است که قیمت فولاد در داخل کشور نیز بر مبنای دلار تعیین می‌شود، در حالی که تولید آن کاملاً داخلی است. این مسأله باعث می‌شود که با افزایش نرخ ارز، قیمت محصولات فولادی نیز بالا برود و فشار بیشتری بر مصرف‌کنندگان وارد شود. اما سید رضا شهرسانی، کارشناس صنعت فولاد، این دیدگاه را رد کرده و معتقد است که هزینه‌های ارزی تولید فولاد همچنان قابل توجه است و قیمت‌گذاری باید مطابق با استانداردهای جهانی باشد. او در گفت‌وگو با رسانه خبری آهن‌نیوز به تشریح دلایل وابستگی قیمت فولاد به نرخ ارز و مشکلات سیاست‌های کنترلی پرداخته است.

سیدرضا شهرسانی در پاسخ به اظهارات جبراییلی گفت: ایشان سخت در اشتباه هستند. علت این است که تا چند سال پیش، برای تولید هر تن فولاد بیش از ۱۲۰ دلار ارز از کشور خارج می‌شد، اما با بومی‌سازی، این رقم به ۷۰ دلار کاهش یافته است. یعنی هنوز هم برای هر تن تولید، ۷۰ دلار ارز نیاز است که صرف واردات برخی قطعات یدکی و فروآلیاژها می‌شود.

وی با اشاره به ماهیت جهانی قیمت‌گذاری فلزات افزود: قیمت فولاد، مس، طلا و آلومینیوم همگی تابع بازارهای بین‌المللی هستند. نوسانات نرخ ارز به طور مستقیم بر قیمت این فلزات تأثیر می‌گذارد. در حال حاضر، قیمت هر تن فولاد در ایران ۳۰۰ دلار است، در حالی که در بازارهای جهانی بالای ۴۲۰ دلار معامله می‌شود. این اختلاف قیمت باعث شده که فولاد ایران با تعرفه‌های سنگین در کشورهای همسایه مواجه شود. به عنوان مثال، عراق تعرفه ۱۲۰ دلاری بر فولاد ایران وضع کرده تا از ورود غیرقانونی و قاچاق جلوگیری کند.

این کارشناس صنعت فولاد بر ضرورت اصلاح سیاست‌های قیمت‌گذاری تأکید کرد و گفت: اگر بخواهیم قیمت فولاد را به‌طور دستوری پایین نگه داریم و هزینه‌های ارزی را نادیده بگیریم، نه‌تنها تولیدکنندگان داخلی ضرر می‌کنند، بلکه رانت و قاچاق افزایش می‌یابد. راه‌حل این است که اجازه دهیم تولیدکنندگان فولاد، محصولات خود را صادر کنند و فروش داخلی فقط از طریق بورس کالا انجام شود و چون ایران مازاد بر نیاز داخلی فولاد تولید می‌کند، در صورتیکه صادرات آزاد شود، ارز حاصل از آن به کشور بازمی‌گردد و تعادل بازار حفظ خواهد شد.

انتهای پیام/ م

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=527168

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

مجموع دیدگاهها : 0
📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصاد آفرین منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.