برای مثال، یکی از اهمیت های هاست مناسب را می توانیم بهبود سئوی سایت ها بدانیم که به دنبال آن آمار فروش مجموعه ای که صاحب سایت است را افزایش می دهد.
علی رغم اهمیت زیادی که هاست ها دارند، بسیاری از افراد و مجموعه هایی که قصد راه اندازی سایت را دارند بعد خرید دامنه، توجه کافی به آن نمی کنند و به همین دلیل است که واژه و کلمه ی «هاست» برای خیلی ها ناآشناست و یا اطلاعات کاملی از آن ندارند.
در این مقاله آموزشی، قصد داریم اطلاعات جامعی در خصوص انواع، دسته بندی، انتخاب و خرید هاست و دامنه در اختیار شما همراهان عزیز قرار بدهیم.
علاوه بر آن در ادامه نگاهی کلی هم به موضوعات مهم زیر می اندازیم:
- آموزش و راهنمای خرید هاست
- آموزش و راهنمای خرید سرور
- آموزش و راهنمای خرید دامنه
هاست چیست و چه انواع و کاربردی دارد؟
قبل از خرید هاست (Buy host) برای اینکه بهتر متوجه هاست و هاستینگ بشویم، ابتدا باید مفهوم سرور را درک کنیم. سرور در واقع یک کامپیوتر پرقدرت همیشه روشن است که هیچوقت نباید خاموش یا اتصال آن با اینترنت قطع شود، وگرنه اتصال همه ی افراد به وب سایت قطع می شود و دیگر نه کاربران و نه مشتریان شما نمی توانند به وب سایتتان دسترسی داشته باشند.
شما به عنوان یک سرویس گیرنده سرور و هاست بعد خرید هاست مورد نظر خود می توانید از منابع مختلف یک سرور مثل فضای ذخیره سازی، پردازنده و رم آن برای به اشتراک گذاری محتوا و دیتا روی وب سایتتان استفاده کنید.
از آنجایی که این کامپیوترها (و گاها ابر کامپیوترها) از ظرفیت و قدرت پردازش بالایی برخوردار هستند، شرکت های ارائه دهنده مثل شتابان هاست آنها را به چندین بخش تقسیم می کنند که به هر بخش آن یک هاست می گویند.
کلمه ی وب هاستینگ (web hosting) که به اختصار هاست (host) گفته می شود، در زبان انگلیسی به معنای میزبانی وب سایت است. به این ترتیب هر هاست از این کامپیوترها، میزبان وب سایت شما روی آن سرور یا کامپیوتر است.
زمانی که شرکتی مثل شتابان هاست، سرورهای خود را به چندین بخش (گاها برخی سرورها به هزاران هاست تقسیم می شوند) تقسیم کند، اصطلاحا می گوییم شما از هاست نوع اشتراکی استفاده می کنید، یعنی یک سرور میزبان چندین هاست است.
هاست انواع مختلف دیگری هم دارد ولی اگر تازه وب سایت تان را شروع کردید بهتر است از هاست ارزان مثل هاست اشتراکی استفاده کنید. در ادامه هر کدام از انواع هاست را بررسی می کنیم.
-
هاست ویندوز و هاست لینوکس
هنگام خرید هاست از شتابان هاست، هاست ویندوز بخرم یا هاست لینوکس؟ سرور مثل کامپیوترهای دیگر دارای سیستم عامل است و دو سیستم عامل رایجی که برای سرورها استفاده می شود لینوکس و ویندوز است که دو نوع اصلی هاست را تشکیل می دهند.
انتخاب بین این دو نوع بستگی به این دارد که وب سایت شما به چه زبان هایی نوشته شده باشد. اگر از زبان های ویندوزی مثل aspx یا asp استفاده شده می بایست برای خرید هاست ویندوز اقدام کنید. در غیر این صورت، مثلا اگر از PHP استفاده شده بهتر است هنگام خرید هاست به سراغ خرید هاست لینوکس بروید چرا که از نظر سرعت، پایداری، امنیت و قیمت به صرفه تر هستند.
-
هاست وردپرس
هاست وردپرس، به هاستی گفته می شود که قدرت و تنظیمات مشخص و مخصوص میزبانی وب سایت های وردپرسی دارد و معمولا بر سیستم عامل های لینوکس سوار هستند.
اگرچه وردپرس روی هردو هاست ویندوز و لینوکس قابل میزبانیست، اما به دلیل استفاده بالایی که وردپرس از منابع سرور می کند بهتر است برای خرید هاست وردپرس از لینوکس استفاده کنیم.
-
هاست پایتون
پایتون یکی دیگر از زبان های طراحی و ساخت وب سایت و اپلیکیشن های مختلف است و همانطور که هاست های بهینه سازی شده برای سایت های وردپرس داریم، هاست هایی هم داریم که اگر از این زبان برای برنامه نویسی استفاده شده باشد می توانند بهینه تر و بهتر عمل کنند.
نصب آسان تر ماژول های پایتون، سرعت بهتر در بارگذاری و انجام کارهای مختلف، بهره وری بیش تر از پتانسیل کامل پایتون و وب سایتتان از جمله ویژگی های مثبت و مزایای خرید هاست پایتون است.
با خرید هاست پایتون در واقع شما هاستی بر پایه سیستم عامل لینوکس خریدید که روی آنها پیش نیازهای مربوطه در سرور نصب شده و برای اپلیکیشن ها و وب سایت های پایتون بهینه سازی شده است.
همانطور که می بینید، هاست های لینوکس برای اکثر زبان های شناخته شده کد نویسی و برنامه نویسی مثل PHP، پایتون و وردپرس بهینه سازی شده اند و جزء محبوب ترین هاست های موجود در دنیا به شمار می روند.
-
هاست برای سایت های پر دانلود
ممکن است وب سایت شما از جمله سایت هایی باشد که منابع مختلفی برای دانلود در اختیار کاربران قرار می دهد. به عنوان مثال سایت های دانلود فیلم، آهنگ، گیم و… از این دسته می باشند.
این وب سایت ها بهتر است برای عملکرد بهتر صفحات خود هاست دانلود را خریداری و استفاده کنند چرا که هاست دانلود فضای زیادی در اختیار کاربران قرار می دهد.
بنابراین اگر شرکت شما در ایران مستقر است و فایل های زیادی روی سایتتان قرار می دهید که برای کاربران ایرانی تهیه نمودید، خرید هاست دانلود ایران از شتابان هاست بهترین گزینه اقتصادی شما خواهد بود تا به راحتی فایل های تعداد بالا یا سنگین خود را روی سایت آپلود کنید و بازدیدکنندگان ایرانی نیز بتوانند با سرعت مناسبی به دانلود آنها بپردازند.
-
هاست ابری
این نوع، جدیدترین تکنولوژی میزبانی وب و هاستینگ است. در انواع مختلفی که تا اینجا معرفی کردیم، تنها یک کامپیوتر یا سرور میزبان سایت شما هستند، اما در هاست های ابری چندین سرور بصورت شبکه ای به همدیگر متصل هستند و همگی از سایت شما پشتیبانی می کنند.
از زمان معرفی سرویس های میزبانی ابری و افزایش خرید هاست ابری، خرید سرور اختصاصی بسیار کمتر شده چرا که امکانات و ویژگی های هاست ابری باعث محبوبیت زیاد آن شده است. برای مثال، اگر یک سرور در سرویس دهی به شما به مشکل بخورد، سرور بعدی سایت را در دسترس قرار می دهد تا به اصطلاح سایت شما down یا از دسترس خارج نشود.
در هاست های اختصاصی که اکثرا شرکت ها و وب سایت های بزرگ از آنها استفاده می کنند، کل سرور در اختیار یک وب سایت قرار می گیرد و شما تنها فردی هستید که از امکانات کامل یک سرور استفاده می کنید.
هاست ایرانی یا هاست خارجی، کدام بهتر است؟
دسته بندی ایرانی و خارجی یکی دیگر از انواع هاست را شامل می شود و برای بسیاری از کاربران سوال می شود که بهتر است هاست ایرانی بخریم یا هاست خارجی؟
تفاوت بزرگی که بین این دو وجود دارد این است که هاست های ایرانی همانطور که از نامشان پیداست، در داخل کشور میزبانی می شوند. مرکز داده یا data center های این هاست ها در داخل کشور است و در نتیجه فاصله کمتری با کاربرانی که از اینترنت ایران استفاده می کنند دارد.
به همین دلیل اگر به سایت هایی که از هاست ایران استفاده می کنند نگاه کنیم (مثل سایت شرکت های شناخته شده و یا ارگان های دولتی)، متوجه می شویم سرعت باز شدن و لود شدن آنها نسبت به سایت هایی که از هاست خارجی استفاده می کنند بالاتر است.
از طرفی نگه داشتن این هاست ها در دیتاسنترهای داخلی کشور ایران باعث می شود خطرات احتمالی که متوجه داده ها و اطلاعات شماست کاهش پیدا کند، مثل خطر تحریم، عدم دسترسی به اینترنت بین المللی و… که ممکن است گاهی حتی باعث از بین رفتن دیتای شما شود.
بنابراین خرید هاست ایران بیش تر به کسانی توصیه می شود که مخاطبان سایتشان اکثرا در داخل کشور هستند و همچنین سرعت بارگذاری سایت برایشان اهمیت بالایی دارد.
در کل تفاوت زیادی بین این دو هاست وجود ندارد، یعنی از یک شرکت ایرانی مثل شتابان هاست چه هاست ایرانی بخرید و چه خارجی، تمام افراد دنیا می توانند از سایت شما بازدید کنند و تنها تفاوت های چشمگیر مواردی است که بالاتر اشاره کردیم.
-
هاست سی پنل
هر هاستی که شما از شتابان هاست تهیه می کنید، برای اینکه بتوانید با آن کار کنید نیاز به یک پنل مدیریت یا کنترل پنل دارد. کنترل پنل در واقع یک رابط گرافیکی به هاست شما می دهد تا با استفاده از آن بتوانید ایمیل ها، فایل ها، اپلیکیشن ها و موارد دیگر وب سایتتان را مدیریت کنید.
یکی از این پنل های مدیریت وب سایت سی پنل است که روی هاست های لینوکسی قرار می گیرد و به کاربران این امکان را می دهد تا تمام خدمات هاست خود را بصورت واحد و یکجا مدیریت کنند.
امروزه سی پنل (cPanel) یکی از شناخته شده ترین و استانداردترین کنترل پنل هایی است که از آن برای میزبانی سایت استفاده می شود و بیش تر طراحان و توسعه دهندگان وب با آن آشنا هستند.
اما نکته اینجاست که ما در خرید هاست سی پنل چیزی به نام هاست سی پنل نداریم، بلکه وقتی از پنل مدیریتی cPanel برای مدیریت میزبانی وب استفاده می کنیم، به آن هاست سی پنل گفته می شود.
دامنه چیست؟ ثبت و خرید دامنه چگونه انجام میشود؟
قبل از شروع طراحی سایت باید دامنه یا دامین (domain) خود را تهیه کنید. در ادامه به شما می گوییم که دامنه چیست، چطور آن را ثبت کنید و چه اشتباهاتی را نباید هنگام خرید دامنه بکنیم.
شما برای اینکه به یک وب سایت مراجعه کنید، نام آن را در قسمت آدرس بار مرورگرتان وارد می کنید و بعد از زدن دکمه search سایت مورد نظرتان باز می شود.
هر وب سایتی نام منحصر به فرد خودش را دارد و آن نام، دامنه یا دامین سایت است.
همانطور که می دانید،اینترنت یک شبکه ی بزرگ و بی پایان است که از کامپیوترهای متصل به هم تشکیل شده است. این کامپیوتر ها هرکدام یک آی پی (IP) آدرس مخصوص به خودشان را دارند که از چند عدد تشکیل شده است. شبکه با استفاده از این آی پی به کامپیوتر ها هویت می دهد و آنها را از دیگر کامپیوتر ها متمایز می کند تا توسط دیگر کامپیوتر ها نیز شناسایی شوند.
اما عدد و ارقام زبان کامپیوتر هاست و قطعا انسان ها نمی توانند این اعداد را حفظ کنند. به همین دلیل، هر وب سایتی یک دامنه اختصاصی دارد تا بازدیدکنندگانش که ما انسان ها باشیم، آن را به راحتی در مرورگر خود وارد کنیم. در واقع دامنه به ما کمک می کند تا بجای حفظ کردن اعداد، سایت ها را با استفاده از اسمشان فراخوانی کنیم.
بسیاری از متخصصان معتقدند که اگر دامنه وجود نداشت، دنیای مجازی پیش از اینکه اوج بگیرد نابود شده بود!
تصور کنید اگر دامنه ای وجود نداشت، برای هر وب سایتی که میخواستیم از آن بازدید کنیم باید اعداد و ارقام طولانی حفظ می کردیم، و یا آن را در جایی مینوشتیم و هر موقع که میخواستیم google را باز کنیم آن را در آدرس بار کپی پِیست کنیم.
درست مثل اینکه خیابان ها و کوچه های شهرمان اسم نداشته باشند، و مجبور باشیم موقع آدرس دادن از اعداد ۶ یا ۱۰ رقمی استفاده کنیم. یا وقتی در اتوبان با ۹۰ کیلومتر در ساعت در حرکت هستیم مجبور باشیم از روی اعدادی که روی تابلو های سبز رنگ نوشته شده مسیر خود را انتخاب کنیم!
– هاست و دامنه چه فرقی دارند؟
برای اینکه از قاطی شدن و اشتباه گرفتن هاست و دامنه جلوگیری کنیم، ابتدا بیایید به تفاوت این دو بپردازیم و بعد برسیم به اینکه چطور دامنه خود را ثبت کنیم.
برای اینکه دقیق بفهمیم که دامنه چیست گفتیم که دامنه یا دامین مثل آدرس محل زندگی شماست، بنابراین هاست را می توانیم زمین خانه ی شما در نظر بگیریم.
ما برای اینکه بتوانیم آپارتمان، ویلا و یا هر سازه ای را بنا کنیم باید ابتدا یک زمین داشته باشیم و همانطور که هر خانه ای باید یک آدرس داشته باشد، هر سازه ای هم برای بنا شدن به یک زمین نیاز دارد.
سرویس هایی مثل شتابان هاست که خدمات میزبانی و هاستینگ سایت ارائه می کنند نیز حکم مشاورین املاک دنیای اینترنت را دارند که برای ساخت بنای خود (وب سایت) باید از خدماتشان استفاده کنیم و برای خرید دامنه از آن ها مشاوره بگیریم.
بنابراین توجه داشته باشید که هاست و دامنه دو مقوله ی کاملا جدا و البته کاملا مرتبط هستند و نقش مکمل یکدیگر را ایفا می کنند.
– آموزش و نکات مهم ثبت دامنه
ثبت دامنه از آن چیزی که فکر می کنید ساده تر است. برای شروع، ابتدا کافیست یک نام برای وب سایتتان انتخاب کنید. بعد از آن به صفحه خرید دامنه در شتابان هاست رفته و نامی که انتخاب کردید را بررسی کنید تا در دسترس باشد و کسی قبل از شما آن را ثبت نکرده باشد.
اما توجه داشته باشید که هنگام انتخاب دامنه نباید هر اسمی را به هر شکلی که انتخاب کنید، چرا که دامنه ی شما تاثیر زیادی روی سئو و بهینه سازی سایتتان خواهد داشت.
موارد زیر، مهم ترین نکاتی هستند که هنگام ثبت دامنه باید به آنها توجه کنید:
· شباهت با نام برندهای معروف
یکی از اشتباهاتی که افراد می کنند این است که نام سایت یا دامنه خودشان را شبیه به نام ها و برندهای شناخته شده و معروف انتخاب می کنند تا شاید با این روش از اعتبار آن برند استفاده کرده و بازدید بیش تری داشته باشند.
توجه داشته باشید که نام شما نباید مشابه برندهای معروف باشد چرا که نه تنها از نظر سئو به مشکل می خورید، بلکه ممکن است دامنه شما به دلیل مسائل برندینگ توقیف شود.
همچنین توجه داشته باشید که نام برند شما نباید بیش از حد طولانی باشد. سعی کنید تا جای ممکن این نام را مختصر و مفید انتخاب کنید.
· تلفظ و خوانا بودن نام بسیار مهم است
پیچیده بودن نام به هیچ عنوان چیز خوبی نیست. نامی که سایت شما به خودش می گیرد باید خوش آوا و با سلیقه انتخاب شود و تلفظش برای هر کاربری آسان باشد تا به راحتی بتواند در ذهن مخاطب ماندگار شود.
· ارتباط بین نام دامنه و حوزه کاری
نکته ی مهم بعدی این است که نام دامنه یا سایت شما باید نشان دهنده ی فیلد و حوزه کاری باشد که در آن فعالیت می کنید باشد تا کاربران بتوانند به راحتی با دیدن نام دامنه بدانند که باید انتظار چه سایتی را داشته باشند.
به عنوان مثال اگر در حوزه املاک فعالیت می کنید، بهتر است کلمه هایی مثل amlak، agency یا real estate را در نامی که می خواهید روی دامنه سایتتان بگذارید استفاده کنید.
· از فاصله استفاده نکنید
همانطور که می دانید، هدف از ایجاد یک وب سایت جذب بازدید کننده بیش تر است تا ما بتوانیم خدمات و محصولاتی که ارائه می کنیم را به آنها نشان دهیم، و در نهایت فروش کسب و کارمان را بالا ببریم.
به همین دلیل است که باید وقت و سلیقه کافی را برای نام دامنه مان صرف کنیم.
یکی از نکات مهمی که باعث می شود نام دامنه شما به چشم و گوش شنونده و کاربر خوش نیاید استفاده از فاصله و خط تیره یا دَش (-) است بنابراین تا حد امکان از این کارکترها استفاده نکنید و بجای آن، اسمی که می خواهید انتخاب کنید را به نحوی خلاصه کنید.
سرور چیست؟ و انواع سرور
تا اینجای کار متوجه شدیم که هاست و دامنه چیست و چه کاربردی برای وب سایت ما دارد. علاوه بر آن سعی کردیم اصلی ترین انواع هاست را به شما معرفی کنیم تا هنگام خرید سرور از شتابان هاست بهترین انتخاب را متناسب با نیازهای خود داشته باشید.
در ادامه به مبحث مهم دیگری به نام سرور می پردازیم تا بدانیم چیست و چرا اگر سروری نداشته باشیم، هاستی هم نداریم.
همانطور که گفتیم، سرورها به کامپیوترهای قدرتمندی گفته می شود که راس ارتباطی در شبکه به شمار می روند چرا که شروع به اشتراک گذاری هر دیتا و اطلاعاتی از سرور آغاز می شود.
سرور (server) در انگلیسی به معنای خدمات دهنده یا سرویس دهنده است و معمولا از آنها برای کنترل، مدیریت و میزبانی یا هاست کردن وب سایت استفاده می شود و همانطور که اشاره شد برخی از آنها می توانند میزبانی چندین سایت را برعهده بگیرند که به این سرور ها وب سرور گفته می شود.
سرور ها چند مرحله راه اندازی اولیه و کانفیگ را پشت سر می گذارند تا پاسخگوی نیاز های کاربران و کلاینت (client) ها باشند.
یکی از تنظیمات مهمی که باعث می شود سرور ما، از سرورهای دیگری که در شبکه ی جهانی وب فعال هستند متمایز باشد نام اختصاصی آن است. هر سروری برای خود یک نام اختصاصی دارد که به آن nameserver گفته می شود که در همان مراحل کانفیگ انتخاب می شود.
-
سرورها چطور کار میکنند؟
کامپیوترها و ابرکامپیوترهایی که به آنها سرور می گوییم، وظیفه دارند اطلاعات و دیتاهایی که ما کاربران به دنبالشان هستیم را از یک کامپیوتر به شبکه جهانی یا اینترنت و در برخی موارد شبکه های داخلی منتقل کنند.
پس از خرید سرور اختصاصی یا مجازی، امور پیکربندی و کانفیگ کردن سرور انجام می شود. در این مرحله است که بسته به زبان وب سایت خود تصمیم می گیریم از سیستم عامل ویندوز استفاده کنیم یا لینوکس.
هر سیستمی که از سرور (خدمات دهنده) استفاده کند به عنوان یک خدمات گیرنده یا کلاینت شناخته می شود و زمانی که شما از سرویس های اینترنتی استفاده می کنید، اطلاعات مورد نیازتان توسط سرور به سمت شما فرستاده می شود.
یک مثال ساده زمانی است که در اینترنت به دنبال موضوعی هستیم و آن را سرچ می کنیم. زمانی که ما مرورگر کروم، فایرفاکس و… را باز میکنیم، مرورگر ما درخواست ما را به سمت سرور (مثلا سرور های گوگل) ارسال می کند و در نهایت اطلاعاتی که به دنبالش بودید در اختیار شما قرار می گیرد.
-
قطعات و اجزای تشکیل دهنده سرور
یک سرور از چه اجزا و سخت افزاری تشکیل شده است؟ در اصل سرورها قطعات مشابهی با کامپیوترهای معمولی دارند، با این تفاوت که از پردازنده های قدرتمند و چندین هسته ای مجازی و فیزیکی استفاده می کنند.
همچنین قدرت پردازش دیتاهای سنگین و پر حجم، امنیت بسیار بالا برای نگه داری و حفظ اطلاعات کلاینت ها و قدرت حافظه ی بالا وجه تمایز های مهم یک سرور با کامپیوتر معمولی هستند.
در واقع یک سرور مثل یک کامپیوتر معمولی دارای CPU، RAM و HDD می باشد و قدرت، سرعت و امنیت آن چیزی است که کامپیوترهای معمولی فاقد آن هستند.
توجه داشته باشید که حتما موقع خرید سرور اختصاصی ایران خود با مشاوره کارشناسان فروش شتابان هاست از برندها و اجزای با کیفیت استفاده کنید تا سیستمتان در آینده با مشکلات مختلف مواجه نشود و قطع و وصلی برای اتصال به سیستم یا نرم افزار خود نداشته باشید.
نکته ی مهم درباره سرورها این است که اگر هرگونه اختلالی در آنها به وجود بیاید و باعث قطعی آنها بشود، از همان لحظه نه شما و نه مشتری ها و بازدید کننده های وب سایتتان نمی توانید به سایت دسترسی داشته باشید.
با توجه به اهمیت ویژه ای که سرورها برای یک کسب و کار و مجموعه دارد، باید در شرایطی از آن نگه داری کرد که اولا کوچک ترین مشکلی برای آن به وجود نیاید و دوم اگر مشکلی به وجود آمد بتوان در سریع ترین زمان ممکن آن را برطرف کرد.
دیتاسنتر چیست؟
دیتاسنتر (date center) ها که در انگلیسی به معنای مرکز داده و اطلاعات است، در سرتاسر دنیا به منظور نگه داری و حفاظت از سرور ها در برابر عوامل مخرب و آسیب زننده ساخته می شوند.
هدف اصلی از ساخت دیتاسنترها بهبود کیفیت شبکه، پشتیبانی قطعات و نرم افزارهایی است که سرورها برای عملکرد بهتر به آنها نیاز دارند. مهندسین و متخصصان در این مراکز دائما به برسی این سرور ها می پردازند تا بصورت تخصصی شرایط را برای عملکرد بهینه و به دور از قطعی و مشکلات فراهم کنند.
به این ترتیب مرکز اطلاعات به محلی گفته می شود که صدها و گاها هزاران کامپیوتر و کیس سرور که به منظور پردازش و حفظ اطلاعات از آنها استفاده می شود را در آن نگه داری می کنند. این کیس ها در رک ها (Rack) و کیج یا قفسه (cage) یا اتاق های مختلف قرار میگیرند.
البته دیتاسنترها صرفا یک اتاق معمولی نیستند، بلکه آنها معمولا ساختمان های بزرگی هستند که چندین بخش مختلف شامل اتاق سرور، ژنراتور ها، اتاق کنترل، تاسیسات و لوازم خنک کننده برای جلوگیری از افزایش دمای شدید سرورها، انبار سخت افزار و قطعات، اتاق های UPS، پشتیبان باتری ها (Battery Backup)، لوازم و وسایل اطفای حریق، اتاق مدیریت شبکه و… تشکیل شده است.
این بخش ها با توجه به طراحی، امکانات، زیرساخت و نیازهایی که هر دیتاسنتر دارد متفاوت است.
بزرگترین دیتاسنتر دنیا China Telecom Data Center است که مساحت آن بیش از ۱۰ هزار مترمربع است و با در اختیار داشتن بیش از ۵۰ درصد مارکت دیتاسنتر کشور چیست، ارزش آن برابر با ۳ میلیارد دلار می باشد.
-
آشنایی با انواع مختلف سرور
سرورها انواع مختلفی دارند و اغلب آنها را بر اساس هدفی که دارند و کاری که انجام می دهند دسته بندی می کنیم. در واقع سرور به خودی خود یک دستگاه است، و بسته به سرویسی که ارائه می دهد دسته بندی می شود.
پرکاربردترین انواع سرورها شامل موارد زیر می باشند:
* سرور اختصاصی
مجموعه های بزرگ، وب سایت های پربازدید، شرکت ها و سازمان های بزرگ برای عملکرد مناسب شبکه ی خود به منابع زیادی از جمله امنیت، سرعت بالا، پهنای باند مناسب و دسترسی کافی برای ایجاد تغییرات نیاز دارند.
به همین دلیل بجای استفاده از سرورها و هاست های اشتراکی، سرور اختصاصی خود را خریداری و راه اندازی می کنند.
خرید سرورهای اختصاصی برای توسعه دهندگان وب و اپلیکیشن نیز پیشنهاد داده می شود چرا که محدودیتی برای اعمال تغییر ندارند. البته لازم به ذکر است که سرورهای اختصاصی هزینه نگه داری بالایی دارند، بنابراین درصورتی که نیاز جدی به داشتن یک سرور مجزا و اختصاصی ندارید، شاید بهتر باشد خرید سرور مجازی ایران یا سرور مجازی اروپا را به گزینه های خرید اقتصادی تان از شتابان هاست اضافه کنید و نگاهی به آن داشته باشید.
* سرور اشتراکی
سرور اشتراکی سروری است که دارای محدودیت سخت افزاری هستند و منابع اختصاصی ندارد.
نکته ی مهم در خصوص استفاده از سرور اشتراکی این است که گاها چندین سایت یا هاست روی یک سرور قرار می گیرند و این باعث می شود اگر یک سایت به مشکلی خورد، سایت های دیگر هم دچار چالش یا حداقل کندی شوند.
یکی دیگر از معایب سرورهای اشتراکی محدود بودن نسخه ها و نرم افزارهایی است که سرور ارائه می کند و همین نکته باعث شده تا این نوع سرورها کمتر مورد توجه سازمان های بزرگ و شرکت ها باشد.
با این حال، اگر در ابتدای فعالیت کسب و کار خود هستید و می خواهید ضمن داشتن یک سرور با کیفیت متوسط رو به بالا، در هزینه های راه اندازی هم صرفه جویی کنید، خرید سرور اشتراکی از شتابان هاست می تواند گزینه ی اقتصادی باشد.
* سرور مجازی یا VPS
در سرورهای مجازی (Virtual Private Server)، از نرم افزارهای مجازی ساز استفاده می کنیم تا یک سرور فیزیکی را به بخش های کوچک تر تقسیم کنیم و این بخش های کوچک تر به شکل مستقل و مجزا سیستم عامل و اپلیکیشن های خود را اجرا کنند و به کلاینت سرویس بدهند.
بنابراین شما با خرید سرور مجازی در واقع یک سرور اختصاصی خریداری نمودید که روی کامپیوترها و سرورهای اشتراکی نصب می شود و به شکلی پیکربندی شده که کاربر کنترل کامل روی آن داشته باشد. همچنین اینکه منابعی که در اختیار یک سرور مجازی قرار می گیرد اختصاصی باشد یا اشتراکی بستگی به نوع مجازی ساز و سخت افزاری دارد که برای سرور استفاده می شود.
* سرور مجازی ایران:
سرور مجازی ایران به سرورهای مجازی ای با منابع اشتراکی گفته می شوند که سرورهای اصلی و دیتاسنترهای آن در موقعیتهای جغرافیایی داخل کشور ایران میزبانی می شوند.
سرعت بالاتر، امنیت اطلاعات، دسترسی مداوم به اطلاعات در همه شرایط، هزینه اینترنت ارزان تر از مزیت های سرور مجازی ایران است.
کیفیت متوسط شبکه دسترسی به اینترنت، پایداری (UpTime) پایین تر، ترافیک کمتر، مشکل دسترسی به برخی از منابع اطلاعات از معایب سرور مجازی ایران است.
* سرور مجازی اروپا:
سرور مجازی اروپا به سرورهای مجازی ای با منابع اشتراکی گفته می شوند که سرورهای اصلی و دیتاسنترهای آن در موقعیتهای جغرافیایی خارج از ایران و در کشورهای اروپایی مانند آلمان میزبانی می شوند.
پهنای باند بالا، استفاده از سخت افزارهای با کیفیت، آپتایم بالا از مزیت های خرید سرور مجازی اروپا است.
خطر تحریم، سرعت دسترسی پایین تر به وب سایت ها، هزینه سرویس از معایب سرورهای مجازی اروپا است.
امروزه خرید سرور مجازی اروپا و همچنین خرید سرور مجازی ایران به یکی از انعطاف پذیرترین و مقرون به صرفه ترین راهکارهای کسب و کارهای مجازی و اینترنتی برای رشد و توسعه بیش تر تبدیل شده است.
چرا می گوییم انعطاف پذیر؟ یکی از مزیت های استفاده از سرور مجازی این است که اگر از شرکت سرویس دهنده ی خود راضی نباشید می توانید به راحتی اطلاعات و دیتای مهم خود را به یک سرویس دهنده ی دیگر منتقل کنید و به این ترتیب بدون مشکل و down شدن اپلیکیشن یا سایتتان، سرورتان را تغییر بدهید.
نتیجه: هاست ارزان و همچنین اقتصادی با دامنه را از شتابان هاست بخریم
همانطور که بالاتر مشاهده کردید، هاست، دامنه و سرور سه بخش اصلی زیرساخت های یک وب سایت را تشکیل می دهند و هر سه آنها مکمل یکدیگر هستند.
بنابراین بدون وجود هرکدام از این سه مورد امکان پیاده سازی و استفاده از یک وب سایت وجود نخواهد داشت. شما می توانید جهت تهیه تمامی نیازها و زیرساخت های با کیفیت برای وب سایتتان همین حالا به شتابان هاست مراجعه نمایید.
موفقیت خودتون و بسازید !هزاران مشتری برای رشد کسب و کار آنلاین خود به میزبانی ما اعتماد کرده اند.ما اعتقاد داریم که موفقیت یک مجموعه بستگی به افراد پشتیبان اون داره. به همین دلیل ما پشتیبانی تلفنی ۲۴/۷ تخصصی و همچنین موارد دیگر و برای راحتی شما ارائه می دیم.
ثبت دامنه خرید و جستجو دامین در شتابان هاست امکانپذیره؟
بله
ثبت دامنه، خرید دامنه، جستجو دامنه به طور کامل در شتابان هاست امکانپذیر هست:
https://shetabanhost.com/domain/
درباره دامنهٔ اینترنتی به لینک زیر مراجعه کنید:
https://fa.wikipedia.org/wiki/دامنه_اینترنتی
شتابان هاست برای خرید بهترین هاست ایرانی چه امکاناتی داره؟
پشتیبانی شتابان هاست شما را بهتر راهنمایی می کنن:
https://shetabanhost.com/contact-us/
۰۲۴-۹۱۳۱۱۰۳۱
خرید هاست در ایران خیلی راحته با شتابان هاست
درسته
انتخاب خوبی کردید،
پیشنهاد می کنیم اگر دنبال طراحی سایت با وردپرس هستید مقاله برترین انتخاب برای طراحی سایت شرکتی را نیز مطالعه کنید:
https://eghtesadafarin.com/iran-economic-news/it-industry-news/13261/
بهترین هاست دانلود ارزان ایران که پر حجم باشه در شتابان هاست موجوده؟
بله در صفحه iran download hosting شابان هاست دنبال فضا (Storage) باشید و قیمت های هاست دانلود ایران را مقایسه کنید.
سرور مجازی ایران رایگان و تحویل آنی و نامحدود را از کجا بخرم؟
به وب سایت shetabanhost.com مراجعه کنید و مشاوره بگیرید.
فروش سرور مجازی اروپا در ایران در کدوم شرکته؟
شرکت های زیادی در ایران سرور مجازی اروپا در ایران را می فروشند.
از قدیمی ترین های این شرکتها شتابان هاست است و شرکت های دیگری مثل ایران سرور و میزبان فا و پارس پک هم در این لیست وجود دارند.
در فروش سرور اختصاصی ارزان یا رایگان آمریکا و آلمان فرقی هست؟
سرور مجازی کدام کشور بهتر است؟
این سوالی است که همه خریداران سرور از شتابان هاست می پرسند.
کشورهای مختلفی به ارائه سرورهای مجازی پرداختهاند که از بین آنها آمریکا و آلمان ارائه دهنده بهترین نوع آنها میباشند.
قیمت هاست و دامین در شتابان هاست خوبه؟
بله قیمت ها مناسبه و هم اینکه کیفیت شتابان هاست حرف اول را می زنه،
راهنمای خرید هاست و خرید دامنه را از شتابان هاست بخواهید.
چه شرکت های دیگری به جز شتابان هاست؛ سرور و هاست می فروشن؟
شرکت های زیادی در ایران خدمات میزبانی وب ارائه می کنند که می توانید با جستجو از گوگل پیدا کنید.
الان برای راه اندازی سایت در مورد گرافیک چه هاستی مناسبه؟
می توانید با مشاوران شتابان هاست تماس بگیرید و با توضیح نیازمندی هاتون از هاست، اطلاعات کسب نمایید.
خدمات کامل شتابان هاست فقط داخل ایران هست؟
برای کشور ترکیه یا شهر باکو و کشورهای اطراف هم خدمات دارن؟
برای اطلاعات بیشتر می توانید با پشیبانی شتابان هاست تماس بگیرید.
۰۲۴۹۱۳۱۱۰۳۱
در مورد VPN میتونم سوال بپرسم؟
سرعت اینترنت در ایران خیلی کند شده
شتابان هاست خیلی معروفه
تمام خبرگزاری ها در موردش مقاله و خبر دارن
بله درسته، بیشتر خبرگزاری های تخصصی و معروف ایران مثل ایسنا و خبرآنلاین و دنیای اقتصاد در مورد شتابان هاست خبر منتشر کردند.
برای ایجاد یک شرکت میزبانی وب چه مدارکی نیاز هست؟
مهم ترین گام، موضوع نمایندگی میزبانی وب یا Reseller Hosting است که از یک شرکت خیلی بزرگتر گرفته می شود و شما می توانید فروش هاست را شروع کنید.
برای خرید هاست ارزان قیمت از شتابان هاست اقدام کردم
هم ارزون حساب کردن و هم تخفیف دادن
می توانید در وب سایت شتابان هاست دیدگاه خود را در مورد خرید موفق خود منتشر کنید.
برای خرید هاست ارزان یک ساله از شتابان هاست چگونه اقدام کنم؟
به راحتی می توانید به وب سایت شتابان هاست مراجعه کنید و برای مشاوره بیشتر در مورد خرید هاست با پشتیبانی شتابان هاست تماس بگیرید.
دنبال هاست ارزون قیمت می گردم لطفا در مورد خرید هاست ارزان cpanel منو راهنمایی کنید.
شتابان هاست، هاست ارزان قیمت نیز ارائه می کند که می توانید از وب سایت شتابان هاست خریداری نمایید.
من یه طراح سایت هستم، سایت های وردپرسی و فروشگاهی، بیشتر از دو ساله از سرویس های شتابان هاست استفاده می کنم، واقعا از سرویس هاشون راضی هستم. پشتیبانی آنی و لحظه ای داره و هر وقع به مشکل برخوردم، خیلی سریع مشکل و برطرف کردن. توصیه می کنم برای یکبار هم که شده از سرویس های شتابان هاست استفاده کنید. من با بیشتر شرکت های هاستینگ کار کردم، ولی از شتابان هاست خیلی راضی هستم.
سلام سوالی داشتم، به دلیل خطر تحریم و عدم دسترسی به اینترنت بین المللی در برخی مواقع، بهتره که هاست ایرانی بخریم؟
سلام اتابک عزیز، هاست خارجی مشکلات مانند خطر تحریم و عدم دسترسی به اینترنت بین المللی داره. لذا برای کاهش مشکلات، خرید هاست ایرانی منطقیتره. اگر مخاطبان سایتی که دارین یا میخواین داشته باشین، بیشتر مخاطبین داخل کشوره و سرعت بارگذاری سایت هم براتون مهمه، خرید هاست ایرانی توصیه میشه.