در این مقاله، در تلاش هستیم تا تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال را به تفصیل بیان کنیم. اگر شما هم از جمله کسانی هستید که نیاز دارید حافظه دستگاه مورد استفاده خود را ارتقا بخشید، پیشنهاد ما این است که تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال را شناخته، و براساس نیاز و کاربرد خود، یکی از آنها را انتخاب کنید.
همانطور که از نام این هاردها مشخص است، هارد اکسترنال یا خارجی، در خارج از دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد و با یک کابل USB یا … به کامپیوتر یا لپ تاپ وصل میشود. برخلاف هارد اینترنال یا داخلی، که در داخل دستگاه قرار دارد.
در شرایط کلی، میتوان اذعان داشت که هارد اکسترنال و اینترنال، تفاوت چندانی با هم ندارند و در نحوه کاربرد، بسیار شبیه به هم هستند. در ادامه، به تفاوت هارد اکسترنال و هارد اینترنال میپردازیم.
تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال
اگر با هارد اکسترنال و اینترنال آشنایی داشته باشید، میتوانید تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال را درک کنید. دراین بخش در تلاش هستیم تا ویژگیهای هر هارد و قابلیتهای آن را در نظر بگیریم.
هارد اینترنال (Internal HDD):
اولین تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال را میتوان محل قرارگیری آنها دانست. در صورتی که از کامپیوتر یا لپتاپ استفاده میکنید حتما در جریان هستید که در داخل دستگاه شما، یک هارد دیسک یا حافظه SSD برای ذخیرهسازی اطلاعات شما و فایلهای نرمافزارها و سیستمعامل وجود دارد. در اصل، این هارد، همان هارد داخلی یا هارد اینترنال است. هارد اینترنال را به نام دیسک سخت نیز میشناسند که به عنوان بزرگترین حافظه جانبی موجود در کامپیوتر یا لپتاپ مد نظر است و تقریبا میتوان گفت همه دادهها شامل سیستمعامل، فایلها، برنامهها، روی آن واقع میشوند. البته از حافظههای SSD نیز در بسیاری از سیستمها استفاده میشود اما به اشتباه به آن هارد SSD نیز میگویند و ما نیز به دلیل مصطلح شدن آن از همین عنوان استفاده میکنیم. حافظهها یا هاردهای اینترنال، به طور معمول بهاندازه یک کتابچه به اندازه بین ۵/۳ تا ۶ اینچ بوده ولی سنگینتر و سختتر هستند. هارد داخلی یا هارد اینترنال، وظیفه این را دارد که دادهها را به صورت دائمی حفظ کند. هر داده دیجیتال و هر نوع اطلاعاتی که برای ذخیره وارد هارد دیسک میشود، تا زمانی که اقدام به حذف آن نکنیم، در مکان خود باقی میمانند.
البته این امکان وجود دارد که شرایط محیطی هم در از بین رفتن دادهها تاثیر داشته باشد. شما این امکان را دارید که هارد اینترنال را به کامپیوترهای بسیاری وصل نمایید ولی میبایست این را در نظر داشته باشید که هارد اینترنال، برای جابهجایی مکرر و مداوم، قابل استفاده نیست. همین مساله را میتوان مهمترین و مشخصترین تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال دانست. در نظر داشته باشید که باز و بسته کردن هارد داخلی در داخل کیس یا لپتاپ، زمان بیشتری را از شما میگیرد.
هارد اکسترنال (External HDD):
همانطور که پیشتر خاطر نشان شد، اولین و بارزترین تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال، مربوط به محل قرارگیری آنها است. برخلاف هارد اینترنال که در داخل دستگاه قرار دارد، هارد اکسترنال در خارج از دستگاه واقع میشود و ارتباط آن با دستگاه، توسط یک کابل رابط، قابل انجام است و میتوان آن را به پورتی مثل USB یا اترنت متصل نمود. هاردهای اکسترنال یا هاردهای خارجی، را میتوان جابهجا نمود و بعد از انتقال دادهها به این هاردها، کاربر قادر است هارد اکسترنال خود را هرجا که بخواهد ببرد. البته نکته قابل توجه این است که در زمان جابهجایی، میبایست مراقبت ویژهای از هاردهای اکسترنال انجام گیرد و میبایست از وارد کردن هرگونه ضربه به آنها جلوگیری نمود (بخصوص در مورد هاردهای HDD). هاردهای اکسترنال، به طور کلی در دو نوع پاسپورتی (یا کوچک) و رومیزی ( کمی بزرگتر) ساخته میشوند.
میزان حافظه هارد اکسترنال کوچک و بزرگ، دلیل اصلی تفاوت این دو سایز است. به عنوان مثال حافظه هارد اکسترنال، ممکن است در حد ۸ ترابایت نیز باشد. هارد اکسترنال یا هارد رومیزی یا هارد دسکتاپ، مناسب کسانی است که نیازی به جابهجایی هارد اکسترنال ندارند. به نوعی میتوان گفت که این دستگاه ذخیرهساز مطمئنتری برای ذخیره اطلاعات به شمار میرود. یکی دیگر از تفاوتهای هارد اکسترنال و هارد اینترنال، سرعت آنها است که در ادامه در مورد آنها توضیح میدهیم.
برای بررسی قیمت و خرید هارد اکسترنال کلیک کنید
سرعت انتقال داده:
تفاوت دیگر هارد اکسترنال و هارد اینترنال، سرعت انتقال داده در این دو است. تعدادی از کاربران، به غلط تصور میکنند که به سبب این که هارد اکسترنال در خارج از کیس، قرار دارد، پس دارای سرعت انتقال بیشتری است. این تصور، یک تصور اشتباه است و این دو نوع هارد دیسک، از لحاظ نوع کارکرد، هیچگونه تفاوتی با همدیگر ندارند. در هارد داخلی یا هارد اینترنال، به سبب این که کابل SATA، در اتصال هارد دیسک به کامپیوتر، به کار برده میشود، سرعت انتقال اطلاعات بالاتری داند.
به طور کلی سرعت کابلهای USB کمتر از کابل SATA است. در نتیجه، اطلاعات با سرعت کمتری به آنها منتقل میشود. سرعت رابطهای USB در حد قابل توجهی، کمتر از رابط های SATA است. البته یک رابط جدید نیز تحت عنوان SATA وجود دارد که به هاردهای اکسترنال وارد شده و شرایطی را ایجاد میکنند که کابلهای USB با سرعتی مشابه با SATA، تبادل اطلاعات را انجام دهند. ولی نکته قابل توجه در این زمینه، این است که استفاده از SATA، به معنای داشتن یک کابل برق جدا روی درایو بوده و این مساله برای تعداد زیادی از تولیدکنندگان هارد، قابل قبول نیست.
مزایا و معایب هارد اکسترنال و هارد اینترنال
در این بخش در تلاش هستیم تا در مبحث تفاوت هارد اکسترنال و هارد اینتنرال به مقایسه مزایا و معایب این دو نوع هارد بپردازیم.
مزایای هارد اکسترنال
- نصب و استفاده آسان با استفاده از کابل USB و FirWire
- ذخیره فایلها به طور مستقیم روی هارد
- انتقال راحت و بدون دردسر فایل از دستگاهی به دستگاه دیگر
- استفاده از هارد اکسترنال، در هر مکانی خارج از محیط منزل یا محل کار
- امنیت بیشتر در مقابل خرابی سیستم و حذف فایل (در مقایسه با هارد اینترنال)
- امکان ارتقای فضای ذخیرهسازی برای سیستمهای کامپیوتری
معایب هارد اکسترنال
- فناوری انتقال هارد اکسترنال، پیچیدهتر از هارد اینترنال است.
- ذخیره دادهها در هارد اکسترنال، کندتر از هارد اینترنال صورت میگیرد. (به دلیل استفاده از کابل)
- به دلیل خاصیت جابهجایی آن، بیشتر در مقابل ضربه و آسیب، قرار میگیرد.
- به سبب قابل حمل بودن و ابعاد کوچک دستگاه، امکان مفقود شدن آن وجود دارد.
تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال رو خیلی کامل گفتید ممنون از مقاله خوبتون
ممنون از شما بابت نظر ارزشمندتون مینا عزیز