قطعاً همه شما در طول مدت زمان استفاده از گوشی حداقل یک بار این مشکل را تجربه کردهاید. داغ شدن موبایل تنها مختص به گوشیهای هوشمند نیست بلکه در تمامی گوشیهای ساده، اندروید یا آیفون موجود در بازار چنین مشکلی رخ میدهد. در هر صورت داغ شدن موبایل یکی از آزاردهندهترین مشکلاتی است که کاربران را نگران میکند. قطعاً شما هم به دنبال آن هستید که بدانید علت داغ شدن موبایل هنگام استفاده چیست؟
دمای استاندارد موبایل
هنگام داغ شدن گوشی موبایل در حین استفاده قطعاً نگرانی کاربران نیز بیشتر میشود چرا که ترس از خرابی آن را دارند و قیمت گوشی هم اکنون در بازار بسیار زیاد است. معمولاً دمای گوشی در قسمتهای مختلف آن همچون صفحه نمایش، پردازنده یا باتریها افزایش مییابد و دلایل مشخصی دارد.
قبل از اینکه بررسی کنیم علت داغ شدن موبایل هنگام استفاده چیست، بهتر است با دمای نرمال موبایل آشنا شوید. در صورتی که دمای گوشی بیش از این محدوده استاندارد افزایش یابد، بدون شک به آن آسیب وارد میکند. برای تمامی گوشیها دفترچه راهنمایی وجود دارد که در آن به محدوده دمای مجاز استفاده از تلفن اشاره میشود.
- محدوده دمایی مجاز استفاده از گوشیهای آیفون در دمای صفر تا ۳۵ درجه سانتیگراد است.
- برای تمامی گوشیهای معمولی به جز گوشی آیفون، دمای نرمال بین منفی ۲۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد خواهد بود.
مهمترین دلایل داغ شدن موبایل
در اینجا میخواهیم بررسی کنیم که علت داغ شدن موبایل هنگام استفاده چیست؟ قطعاً تمامی گوشیها محدوده دمایی خاصی را تحمل میکنند و در بالاتر یا پایینتر از محدوده نرمال قطعاً آسیب میبینند. با وجود هزینههای زیادی که برای خرید گوشی موبایل پرداخت میشود، بد نیست با دلایل داغ شدن موبایل آشنایی پیدا کنید.
برنامهها و بازیهای سنگین
بسیاری از افراد موبایل را با دستگاههای بازی اشتباه میگیرند و دائماً با آن بازی میکنند. قطعاً بازیهای سنگین اینترنتی نیاز به مصرف اینترنت زیادی نیز دارند و همچنین مصرف سیپییو و باتری نیز در آنها بسیار بالا است. معمولاً گوشیهایی که در آنها بازیهای سنگین وجود دارد و دائماً از آنها استفاده میشود، دمای قسمت باتری، صفحه نمایش و سی پی یو آنها فزایش مییابد. حتی برنامههای سنگین نیز باعث افزایش دمای قسمتهای مختلف گوشی میشود که قطعاً در طولانی مدت به آن آسیب وارد میکند. برخی از این برنامههای سنگین و مخرب عبارتند از:
- اینستاگرام
- تلگرام
- واتساپ
- یوتیوب
- بازیهای هوشمند
آپدیت نشدن برنامهها یا سیستم عامل
اگر میخواهید بدانید علت داغ شدن موبایل هنگام استفاده چیست، بهتر است به بررسی اپدیت بودن برنامهها و سیستم عامل گوشی خود بپردازید. بدون شک شما هم با اهمیت به روز رسانی سیستم عامل و تمامی برنامههای گوشی همراه آشنا هستید که باعث کاهش مصرف آنها میشود.
اگر احساس میکنید که گوشی شما داغ است، به روز رسانی بودن تمامی برنامهها و سیستم عامل را بررسی کنید. حتی گاهی ممکن است برعکس پس از آپدیت یا به روز رسانی یکی از برنامهها، گوشی داغ شود که در چنین حالتی میتوانید نسخه قبلی برنامه مورد نظر را بازگردانید.
علت داغ شدن تلفن همراه
اگر گوشی همراه شما هم حین استفاده داغ میشود، قطعاً دغدغه برطرف ساختن این مشکل را دارید. لابد شما هم دائماً از خود میپرسید علت داغ شدن موبایل هنگام استفاده چیست و از چه ترفندهایی برای برطرف ساختن این مشکل آزاردهنده استفاده کنیم؟
تنظیمات اشتباه
تنظیمات اشتباه گوشی یکی از مهمترین دلایلی است که باعث داغ شدن زیاد آن و در نتیجه آسیب دیدن گوشی میشود. اگرچه گوشیهای هوشمند امروزه به عنوان یک وسیله شخصی در دسترس تمامی کاربران قرار دارند؛ اما به این معنا نیست که شما از تمامی تنظیمات آن سر در میآورید. هرگز به اشتباه تنظیمات گوشی موبایل خود را در صورتی که آگاهی ندارید، تغییر ندهید چراکه تغییرات غیر ضروری و اشتباه باعث افزایش دمای گوشی میشود. برخی از این تنظیمات اشتباه شامل موارد زیر هستند:
- افزایش روشنایی صفحه گوشی
- استفاده از ویجت یا برنامههای کوچک گرافیکی روی صفحه موبایل
- روشن بودن امکانات و اخطارهای غیر ضروری
- استفاده زیاد از والپیپرهای متحرک یا صفحه نمایش متحرک
آنتی ویروس
ممکن است شما تمامی دلایل ذکر شده را بررسی کنید و مطمئن شوید که داغ شدن گوشی به دلیل موارد ذکر شده نیست. شاید سردرگم شوید و از خود بپرسید پس علت داغ شدن موبایل هنگام استفاده چیست؟ در صورتی که حتی گوشی شما و تمامی برنامههای آن به روز است؛ اما مجدد شاهد داغ شدن آن هستید به این سوال پاسخ دهید.
آیا روی گوشی شما آنتی ویروس نصب شده است؟ آنتی ویروس به عنوان یکی از منابع پرکاربرد بیشترین مصرف منابع را به خود اختصاص داده و باعث داغ شدن سریع گوشی میشود. برای برطرف ساختن چنین مشکلاتی نیز راهکارهایی وجود دارد.
- اگر جزو افرادی هستید که دائماً برنامههای تلفن خود را به روز میکنید، پس نیازی به آنتی ویروس ندارید.
- معمولاً ویروس بیشتر از طریق بلوتوث انتقال مییابد و به همین سبب از آنتی ویروس باید استفاده شود. برای اینکه نیازی به آنتی ویروس نداشته باشید، پس بهتر است از بلوتوث نیز کمتر و یا به ندرت استفاده کنید.
دلایل سختافزاری داغ شدن گوشی
قبل از اینکه به فکر تعمیر یا تعویض گوشی خود باشید بهتر است بررسی کنید علت داغ شدن موبایل هنگام استفاده چیست؟ مشکلات سخت افزاری موبایل یکی از مهمترین دلایل افزایش شدید دمای بسیاری از قسمتهای آن است.
- خرابی دوربین گوشی تلفن
- خرابی رم و سیپییو
- فاسد شدن باتری و شارژ غیر اصولی
- خرابی صفحه نمایش یا آسیب دیدگی آن
- ضربه خوردن گوشی
- خرابی مدار آنتن و شبکه گوشی تلفن
نتیجه
اکنون میدانید که علت داغ شدن موبایل هنگام استفاده چیست و چه نکاتی را برای جلوگیری از داغ شدن سریع گوشی باید به خاطر بسپارید. با افزایش شدید قیمت تمامی محصولات در بازار شاهد افزایش زیاد قیمت گوشی همراه نیز هستیم.
البته گوشی موبایل خود قیمت بسیار بالایی دارد، چهبسا اینکه این قیمت نیز روز به روز رو به افزایش است. پس چرا نباید برای عملکرد بهتر و ماندگاری گوشی از آن استفاده درستی داشته باشیم؟ برای نگهداری طولانی مدت از تمامی وسایل به ویژه وسایل الکترونیکی یا دیجیتالی بهتر است به راهنمای استفاده توجه کنید. در اسنپ شاپ شما کاربران عزیز اطلاعات کافی در رابطه با نگهداری صحیح گوشی تلفن همراه کسب خواهید نمود.
نکات عالی درباره دمای استاندارد موبایل گفتید ممنون از مقاله خوبتون
ممنون از نظر خوبتون رضا جان، خوشحالیم که این مقاله براتون مفید بوده 🙂